Güncel bilgiler, edebiyat bilgisi, belki müzik hatta sanat. Çok kültürlü biri demek için bir kişinin ne tür birikimleri olmalı?

Güncel bilgiler, edebiyat bilgisi, belki müzik hatta sanat. Çok kültürlü biri demek için bir kişinin ne tür birikimleri olmalı?

İnsanlar bunu kitap okumaya yorar ama daha çok gezip insanlarla konuşmak daha da insana bir şeyler kattığını gördüm ve kültür ucu açık bir kavramdır en az bir kaç yabancı dili iyi bilmek lazım diye düşünüyorum
Bence dünyayı algulayış biçimin belli esnekliği olması lazım. Deneyimleyebilmeli yani şeyleri. Hoşuna gitmeyen durumları da olumsuz değil daha objektif olarak algılamalı. Belli başlı şeyler izlenmiş ve okunmuş olmalı. Genel hattı bu bence
Geleceğine ışık tutacak kadar geçmişine hakim, gündemi takip eden, okumayı ilke edinmiş, sanat ve sanatçı hakkında geniş bir birikime sahip, başka kültürler veya yaşamlar hakkında araştırmayı seven kişilerdir genelde.
İnsanlarla bol bol sohbet etmeli. Her insandan iyi ya da kötü birşeyler öğrenirsin tavsiyeler alırsın ve bu tavsiyelere göre bazen yeni yerleri gezersin bazen de kitaplar okursun bu da seni geliştirir
Cevap
19Cevap
Bence kendisine yatırım yapmış olması lazım.. yani kitap okumalı araştırmalı bir meslek öğrenmeli.. ya da eğitimini tamamlamış olmalı..
Bu karşımdaki insana bağli , örnek veriyorum çok farklı şeyler okurum ama bir klasik sever için kültürsüzüm
ömür yetmeyeceği gibi yıllarınızı alır, iki kıytırık kitap okumakla yer gezmekle olmaz bu iş. bilgi birikim ve tecrübe ister.
Her konuda bilgi birikimi olmalı ve de en önemlisi bilmediği konularda "bilmiyorum" diyebilmeli, bilmeden ahkâm kesmemeli..
hadi ama genç dostum bunda bilmeyecek ne var tabi ki de kültürel türden bilgi birikimi olmalı
Bilgi birikimi ile birlikte doğru yorum getirebilmesi önemli
Edebiyat, coğrafya ve yabancı dili olmalı. Diğerleri olmasa da olur ama bu üçü olmadan olmuyor.
parasi olmasi yetterli bence.. ama para muhim degil miktari muhim..
Gerçekçi olalım.. zengin bir erkek kadınlara göre daima kültürlüdür
Kitap okumalı araştırmalı öğrenmeli. İlgi alanları geniş olmalı. Film dizi belgesel mitoloji anime bilim her alanı takip etmeli insan.
kültürlü insanlar kılı kırk yarar, akıllı olanlarda ise hep kötücül bir taraf vardır
En az beşyüz tane kitap okumuş olmalı bir kere
Vizyon sahibi ve bunun altını doldurabiliyor olmak.
Güzel bir soru ☝️
• öğrenmeye & Degisime açık olmalı
• kişisel gelişimi
• mentalitesi yüksek
• iradeli ve ne istediğini bilen ✔️😎
Kişinin yaşam şartlarına göre değişir bu alan kıstas
Çok gezmeli oda çok okul okumakla değil çok parası olmakla alakalı
Her konuda kendini az çok geliştirmeli
Aslına bakarsan dinlemeyi öğrense yeter
A haber ve beyaz futbol izlemesi gerek
Çok gezen mi çok okuyan mı
Kendini geliştirmeye yatkınsa..