🍒Tamam saçma bir soru gibi gözükebilir ama ciddi bir şekilde cevaplarsanız çok sevinirim. Daha önce lokantalarda bahşiş bıraktım ama bu sene hayatımda ilk defa bir bara gideceğim after party olarak. Bara gidince:
🍸 Nasıl barmen çağırmalı? 🍹Ya da nasıl ne istediğimi söylemeli? 🍷Neye göre ne kadar bahşiş bırakmalıyım? 🍺Ve EN ÖNEMLİSİ bunu nasıl vermeliyim?
Sonuçta her yerin bir usülü vardır bende bilmeden gidip yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. 😇
(Özellikle barmen arkadaşlara soruyorum, ve eğer bir barmenseniz size ekstra bir sorum var!)
Çoğu barda tipbox sistemi var. Standart içkiler için hesapla birlikte hesabın %15-20 si kadarı oldukça cömert bir bahşiş olur. Deskteysen veya özel bir kokteyl hazırlatıyorsan kadehin altına koyarak verebilirsin.
Masada oturacaksan garsonlar ilgilenir, deskte oturuyorsan barmen seni görür zaten yanına gelip içkini sorar. Başkasıyla ilgilenirken çağırmaya, taciz etmeye gerek yok.
Ne içmek istediğine önceden karar verip anlaşılır ve net cevaplar vermelisin. Yeni bir şey denemek istiyorsan barmenden tavsiyesini sorabilirsin.
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Detaylı cevabınız için teşekkür ederim bir sorum olucak. Parti toplu olduğu için önceden ayarlanıp ona göre ortak bir fatura ödenebilir. Mesela 20 kişi gidiyoruz diyelim partiyi ayarlayan kişiler ortak bir hesap ödeyebilirler kendileri bizim yerimize. Ya da yanlış bilmiyorsam eğer bazı yerlerde belli bir miktar ödeyip sınırsız içiyorsun mesela öyle de olabilir. Daha ayarlanmadığı ve daha önce gitmediğim için tam olaylar nasıl oluyor bilmiyorum ama demek istediğimi umarım anlamışsınızdır. O zaman ne kadar bahşiş koymam gerektiğini neye göre hesaplamam gerek?
Bu kadar düşünceli olmanı çok sevdim sanırım :) Eğer sınırsız olarak anlaşırsanız belli başlı yerli içkilerden masanıza servis yapılır. Muhtemelen barda bize özel bir köşe verilir ve garsonlar dışında kimseyle doğrudan muhatap olmazsınız. Servislerini veya ortamı seversen gönlünden ne koparsa bahşiş verebilirsin. Toplu olarak gideceğiniz için büyük tutarlar vermene gerek yok bence. 50-100 lira maksimum olabilir.
Ne demek sadece bilmediğin bir yerde rezil olmak istemedim XD. Bir sorun olduğu için partiyi iptal ettiler maalesef :') ama hayat bu ne olur ne olmaz öğrenmiş oldum en azından, bilgilendirmeniz ve ilginiz için teşekkür ederim tekrardan. ^^