Selam ♾️ Sizce günümüzde toplumu anlatan en güzel sözler nelerdir. Bu kendi bulduğunuz bir söz de olabilir çok sevdiğiniz bir alıntı, film repliği de olabilir.

Selam ♾️ Sizce günümüzde toplumu anlatan en güzel sözler nelerdir. Bu kendi bulduğunuz bir söz de olabilir çok sevdiğiniz bir alıntı, film repliği de olabilir.

Bir tane seçemedim o yüzden birkaç tane Nietzsche sözü paylaşıyorum 😄
Bugün artık kimse ölümcül hakikatlerden ölmüyor, çok fazla panzehir var.
Uygarlık tarafından yok edilme tehlikesiyle karşı karşıya olan bir uygarlık çağını yaşıyoruz.
Acıların bölüşülmesi değil, sevinçlerin bölüşülmesidir dostluğu yaratan …
İnançlar hakikat düşmanları olarak, yalanlardan daha tehlikelidir.
Gerçekten kül olmadan kendinizi nasıl yenileyebilirsiniz.
İnsan hatasını bir başkasına itiraf ettiğinde unutur onu, ama çoğu kez öteki kişi bunu unutmaz.
Alev başka şeyleri aydınlattığı kadar aydınlatmaz kendini, bilge de böyledir.
Telefonlar akıllandıkça insanlar delirdi, teknoloji geliştikçe insanlar geriledi, anlık hazlar çoğaldıkça duygular köreldi, en önemlisi insanlar dışlarıyla uğraşırken içlerini b. k götürür hale geldi..
Katılıyorum abla. gözlerim yaşardı soruma gelmişsin 😂✨
😂😂 ahaha şş ablaya laf yok denk geldikçe geliyorum ahdh
Ahahas şaka yapıyorum abla, cansın 😂😂✨🥂
Biliyorum dermişim 😂😂 sen de cansın kardeşim 💫🤜🤛
😂😂🤗✨
Teşekkürler kardeşim :D ✨✨
Rica ederim abla yorgunluğun geçti mi nasılsın :D ✨✨
Kahveden sonra kendimdeyim şu an 😂 teşekkürler Barış ✨✨
Sevindim kolay gelsin kahve severiz 😂✨✨
Aynen ama boş mideyle değil dimi 😂😂
😂😂 tabi ki mesajı aldım
"... İnsanoğlu hala yargılanmaktadır. Herkes kendi sanık sandalyesinde tek başınadır.. Her insan küçük bir savaştır.."
Bence de abla ✨🦋
Rica ederim ✨🦋

Toplumu en iyi betimleyip özetleyen klasik bir örnek.
Cevap
10Cevap
*"Bu yaralar nasıl oldu bilmek ister misin? Babam tam bir ayyaş ve şeytanın tekiydi. Ve bir gece, iyice zıvanadan çıktı. Annem kendini korumak için ekmek bıçağını kaptı. Bu babamın hiç hoşuna gitmedi. O yüzden, gözlerimin önünde bıçağı alıp onun üzerinde kullandı. Bir yandan da gülüyordu. Bana döndü ve dedi ki: “Niye böyle ciddisin oğlum?” Bıçakla üzerime yürüdü. Bıçağı ağzıma soktu. “Şu surata bir gülümseme katalım.” Ve… Niye bu kadar ciddisin?"*
_JOKER_
"Sloganımız şu: Kendinden olanı sev, ötekine saygı göster."
-Aliya İzzetbegoviç

Bugün maalesef toplum olarak bu bilince sahip değiliz.
"Ben doğduğumdan beri duygularımla hareket eden biriydim. Sonra insanlar çıktı karşıma, şefkatimi zayıflık olarak gördüler, sevgimi çocukluk. Gülsem düşman ediniyordum, ağlasam alay konusu. Sonra birer birer çekildi duygularım kalbimdeki yuvasına. Artık daha gerçekçi yaklaşır oldum olaylara" ~ Murat Ali Ersan
Söz olarak aklıma gelen bir şey yok. Çünkü ben o söylenmiş sözlerde emek ve tecrübe olduğu için çok büyük saygı duyuyorum. Toplumumuz şu an umursamaz, saygısız, toplum içinde nasıl yaşayacağını bilmeyen, zeka problemleri olan insanlarız. O söylenmiş sözleride hakettiğimizi düşünmüyorum. Bu kadar 😊
"Aydın olmak demek, modaya uygun elbise, şapka giymek ve kolalı gömlek giyinmek demek değildir. Aydın kesim, halkın beyni konumundadır.
Halkımız sizi iyi bir eğitim aldıktan sonra yüksek bir gelir elde edesiniz, geceleri eğlenesiniz diye sizi o konuma getirmemiştir. Böyle olanlar gerçek aydın olamazlar. Onlar yozlaşmışlardır."(Beyaz zambaklar ülkesi)
Kocasından dayak yiyip yiyip olsun kocamdir diyen güzel ülkem..
Maalesef çok doğru.. insanın kendine saygısı olmalı

Bence toplumun genel özeti bu söz gibi duruyo.
Bazı şeyleri çoğunluk yapıyor diye doğru olduğunu göstermez.. çoğunluk bir ölçü değildir.. şu anda insanların geneli çoğunluğu cahil ve o yapıyor diye yapılan hallerle dolu...
İnsanda cehalet, öğrenme isteği durunca başlar.
Bizim toplumda da böyle. Çoğu kişi kendine kültür namına bir şey katmıyor. Benim işim mi sanki banane diyip geçiyorlar.
Zamanların hem en iyisi zamanlarn hem en kötüsüydü hem akıl çağı hem bilgisizlik çağıydı hem elit hem barbar insanlar vardı
Charles Dicckes
acıma yetime döner koyar göttürün bunu burdan :D :D
"Eğer medeniyet açıp saçmaksa bedeni , desenize hayvanlar bizden daha medeni."(M. Akif ERSOY)
Dışlanma korkusu ve nefse kolay düşen bir toplum
Cahilliğin eyleme geçişinden daha korkunç bir şey yoktur (goethe)
O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın pi*ine kaldık.
Bence kötülüklerin iyi niyet ile yapıldığı tek yer ailedir
Gece kurtla sürüye dalıp gündüz çobanla yas tutar..
Cahil bir toplum özgür bırakılıp kendine seçim hakkı verilse bile hiçbir zaman özgür bir seçim yapamaz. Sadece seçim yaptığını zanneder.
"Uyuyan milletler ya ölür, ya da köle olarak uyanır... "
~𝙈𝙆𝘼~
İnsan kendinden başkasını örnek almadıkça ilerleyemez
Söz değilde aşık Mahsuninin güzel bir şarkısı var bence o anlatıyor herşeyi
Al gülüm ver gülüm, vermezsen gül mü yok gülüm😂
Kimimler kimler yuva kuruyor😅
Yeryüzünde en az bulunan şey akıldır.
Xper sayısı nasıl artıyor
Emoji gelince mi xper oluyor Ya yine anlamadım 😂
İnsan İnsanın Kurdudur -Thomas Hobbes
Ak koyunlar.
Cehalet