evet, ilgileniyorum. en çok metafizik ilgimi çeker. yanı sıra din ve epistemoloji üzerine de düşünürüm.
felsefe kitapları olarak ilk başlarda çok fazla varoluşçu okumuştum, daha sonraları schopenhauer, nietzsche -ki sanırım en çok okuduğum filozof- daha sonraları platon ve aristoteles, ardından karışık olarak hume'dan diderot'ya, hobbes'tan felsefe tarihi kitaplarına, ilgimi çektiği müddetçe okuma yapmaktayım.
benim içinse felsefe, bilmeyi sevmekten de ziyade, düşünmeye mecbur kalmaktır.
Kelime anlamı olarak bilgiyi sevmek diye hatırlıyorum, yani özellikle gerçeklerden kopmadan doğru bilginin kaynağı arayışı olayı galiba. Çok ilgilendiğim yok, ama severdim bi zamanlar
Rica ederim, bence felsefe gündelik yaşam ve iş hayatında iyi sonuçlar alabilmek, hayatı kolaylaştırmak için gerekli. Hani bazen deriz ya "bu işin felsefesi..." Bazen şahit oldum, şaşkınlığını gizleyemen ve ilk defa farklı yaklaşan birini gördüklerini söyleyenler olmuştu. Mesela bazı şeyleri birilerine "günah" tanımlamasıyla mantıklı açıklama yapamadan detaysız ve emrivaki enjekte etmek yerine, mantık çerçevesinde anlatıp tercihi kendisine bırakarak -tabii insan yapısı gereği - pragmatik yaklaşımıyla en sağlıklı kararı vermesini görmek; hem zorla değil hem de kararı kendisinin vermesini sağlamak, kalıcılık. Özellikle sigara, alkol, uyuşturucu madde gibi şeyler için fikrimi almak isteyenlere dinleri ve inançları karıştırmadan doğru bilgileri aktarmaya çalışırım