Başlarda bu durum, daha gerçekçi geliyordu ve hoşuma gidiyordu ama daha sonraları sanki hapsolunmuş bir klişe gibi hissettirmeye başladı.
Profesyonel eleştirmenler daha iyi bilir elbette.
Başlarda bu durum, daha gerçekçi geliyordu ve hoşuma gidiyordu ama daha sonraları sanki hapsolunmuş bir klişe gibi hissettirmeye başladı.
Profesyonel eleştirmenler daha iyi bilir elbette.
Genelde karakterlerin ruh halini yansıtmak için kullanılan bir yöntemdir. Nuri Bilge Ceylanın Bir Zamanlar Anadolu'da filmindeki çay dağıtma sahnesi örnek gösterilebilir.
İçeriye gaz lambası ile çay dağıtmaya giren kız, karakterlerin aydınlatmasını temsil eder. Katil ağlamaya başlar, savcı ve doktor derin düşüncelere dalar vs vs.
Yani sanat filmlerinin yapı taşı bu aslında. Olabildiğince gerçekçi bir ambiyans yaratmak uğruna, kullanılan ışık ve renk paletleri olabildiğince doğal gösterilmeye ve seyrek değişikliğe uğratılmaya çalışılıyor olabilir.
Kuru Otlar Üstüne çıksa da izlesek ya. ☺️
Belki de haklısınız. bir şey diyemem fazla kafa yormadım açıkçası bu konuda. Benim öncelikle, oyunculuk, senaryo, diyaloglar gelir. Sinematografi genelde son planda olur.
*Benim için
Sinema TV mezunuyum 🙂
Yoo farklı fikirlere açığım tartışabiliriz ufkumuz genişler 🙂 "Hayatta sadece tek bir gerçek yok"
Katılmıyorum 🙂
👍🙂
Sohbeti şu tirad ile sonlandırılım madem 🙂 İyi geceler
☺️😇
bilemiyorum belki de o anbiansı göstermek istiyorlar bizlere. mantıklı bir açıklamas ıolduğunu düşünüyorum bunun. Fark etmen de güzel bir detay bence iyi bir izleyicisin.
Cevap
2Cevap
bütçeden dolayıdor
her sanat filmi öyle değil. senin takip ettiklerinle ilgilidir o.
karanlık kusurları örter
Psikoloji bozması için
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?