Bu tarz konuları seviyorum ve her türlü farklı görüşe açığım 😊✨

Bu tarz konuları seviyorum ve her türlü farklı görüşe açığım 😊✨

Bence evrenin sırrı, her yaşantının birbirinden bağımsız ve eşsiz olmasıdır. Bir düşünsene, Hz. Adem'den bu yana yaşamış ve yaşamakta olan herkes, bambaşka bir hayatı yaşadı. Acısı farklı, sevinci farklı, hayat tecrübesi farklı... İşte tüm bu bağımsız ve eşsiz yaşantılardan oluşan farklılıkların toplamı, evrene sonsuz bir hazine oluşturuyor, bu hazine de evrenin sırrı oluyor (yani bence😁)... ⚡
Çok güzel yazmışsın. Ben de aradan geçen bu zamandan sonra şuna karar verdim: bence evrenin sırrı insanın kendisinde ☺️
Aslında bunu söylemiştim, ancak biraz süslemek istedim 😁
Aslında biraz da yazdırana bakmak lazım 😂😂😂
Aaa pardon. Evrenin sırrı, yaşadıklarımızda diye anlamışım 🫣
Yaşadıklarımız zaten insanın kendisini oluşturmuyor mu 😅
Onu bir parçası olarak görüyorum sadece. Benim kast ettiğim, farkındaysan insanın da bir gizemi var sonuçta. İnsan hakkında bilimin cevap bulamadığı pek çok şey var. Bir söz vardı çok hoşuma gitmişti. Diyordu "İnsanın içinde bir evren yatar. Evrenin kendisidir insan."
Bu açıdan düşünmemiştim ancak katılıyorum. Ancak bunu da şöyle düşünüyorum, mutlaka ama mutlaka herkesin, herkesten gizlediği ve kimsenin bilmediği bir ikinci kişiliği vardır. Bence oluşan gizem bu...
O da olabilir ☺️
Bende bunu çok merak ediyorum ama cevabı bulamam hiç bir zaman çünkü teknoloji ve bilimimiz o kadar yeterli değil şimdilik. ama başka evrenler var mı bunu merak ediyorum ya da kuantum boyutunu mesela.
ama Evrenin başlangıcıyla ilgili en yaygın kabul gören teoridir. Bu teoriye göre, evren bir noktada yoğun bir nokta (tek nokta veya sonsuz küçük bir nokta) olarak başlamış ve ardından patlamayla genişlemeye başlamıştır. Kuantum fiziği, evrenin temel yapısını anlamaya çalışan bir alan olarak ortaya çıkmıştır. Kuantum teorisi, parçacıkların davranışını ve etkileşimlerini açıklamak için kullanılır ve evrenin temel yapı taşlarını anlamada yardımcı olur.
Bilimde bilginin yanlış olabileceği kanıtlandığı için bu konuda bilime körü körüne bağlı değilim. Takip ederim fakat. Ve teşekkür ederim güzel yorumun için 🌺
Rica ederim ne demek 🌺
Teorim belli. Sonsuz döngüsel ve eşitsel bir canlılık var. En küçüğünden en büyüğüne. En büyüğü evren. En küçüğü göremediğimiz organizmalar. Amaç ne bilmiyorum tabi.
Bir videoya makro evren ile mikro evren hakkında bahsediliyordu, aklıma getirdin. Mikro evrenin insan olduğu söyleniyordu
Yaratıcı fikri bazen çok mantıksız geliyor ancak böyle düşündüğümde de (bilimsel enerji kuramı veya evrim) bir şeyler eksik kalıyor. Henüz tamamıyla emin değilim ve bir dine mensup değilim. İyi bir insanım bu bana yeter.
Peki tam olarak neden mantıksız geliyor
Bir disney masalı gibi
Kafir
@Umursamazbirpanda_ efndm
Cevap
7Cevap
Ilginç bir teori atayım ortaya, bir sorudaki cevabınız çok güzeldi o yüzden). Uzayda canlılar olduğuna inanıyorum. Henüz karşılaşmamiz olmamız, bunu yapabilmek için ilkel olduğumuzu düşünüyorum.
Ben de öyle düşünüyorum açıkçası. Bu kadar büyük bir evrende tek ırkın biz olması bana inandırıcı gelmiyor. Ve sanırım hangi sorudan bahsettiğini biliyorum. Birazcık Sherlock Holmes güçlerimi kullandım 😄
Hahaha, kafası karışık Sherlock)
Hahhah harbi öyle 😄
Evrenin sırrı enerjidir. Her türlü maddenin kütlesel çekimi evrenin yasalarını oluşturmaktadır bana göre.
Adam haklı
Evet haklısın 😊. Ve üstelik her şeyin enerji olduğunu bilmek bazı şeyleri daha da kolaylaştırıyor
Sadece evrenin bir enerji ile meydana geldiğini düşünüyorum ilginç bir teorim yok. d
İlginç olup olmaması tartışılır ancak en azından bir teorin var. Çünkü teorin varsa, bu düşünebildiğini de gösterir 😊🌺
Var tabii
Ne gibi mesela?
Evrenin gizli sırrını bulmak için gözlerini açman lazım
Peki senin açık mı 🤔
Evet
Her şey enerji ve frekans gerisi boş.
Evett ben de her şeyin enerji olduğuna inanıyorum 😄
Her şeyin bir bilinci var diyim
Evett haklısın. Hatta bu düşünce bana hep küçükken oynadığımız oyuncakları getirir aklıma. Belki de o yaşlarda bilinci olduğunu bir şekilde hissediyorduk ve oyuncakları gerçekmiş gibi algılayıp konuşturuyor, oynuyorduk 🤔
Evrenin sırrı karşılıklı aşkya
Aç kurana bak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?