Şıklarda olmayan daha çok var en önemli gördüklerimi koydum
Hunlar
Göktürkler
Karahanlılar
Gazneliler
Selçuklular
Timurlular
Osmanlılar
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Şıklarda olmayan daha çok var en önemli gördüklerimi koydum
Burada devlet denebilecek olanlar Osmanlı ve Selçuklular. Diğerleri kabile konfederasyonu daha çok.
Hunların Türk olduğu şüpheli. Hun elitlerinin muhtemelen Türkçe değil, akraba olan Yenisey dilini konuştukları düşünülüyor. Ha bu tip konfederasyonlarda, bir çok proto-türk, proto moğol unsurlar vardır bu arada, ama yönetici elit (ak budun denir) türk olmayabilir.
Göktürklerde yönetici elit kendine Türk diyen aşiretlerdir o kesin. Ama dediğim gibi bir çok unsur var.
Gaznelileri de hiç sevmiyom, kişisel, subjektif bir yorum bu.
Benim favorim Timuridler. Fil üstüne top koyup tank gibi kullanan manyaklar bunlar, manyakları severim heheh.
Selçuklu ve Osmanlı, gerçekten kurumsallaşmış devlet diyeceğimiz yerleşik imparatorluklardır. İmparatorluk olunca işin çehresi değişir, koyas dopru olmaz.
Doğru bunları ben biliyorum zaten ona bakarsan timurlarada sadece türk değil Moğol türk karışık diyen de var. Ben genel olarak türklük unusru barındıranları koymayaı çalıstım. güc olarak elbette Selçuklu ve osmanlı güclü fakat ben sevgiden bahsettim tengrici ve şamanizmi sevip göktürkleri kültürel olarak sevenler var
Dediğim gibi güç olsa dediğin doğru kıyas edilemez slecuklu ve osmanlıyla ama sevmek tutmak farklı şeyler dinsel kültürel olarak insanlar farklı devletleri sevebilir güçsüz olsa bile :)
Gaznelileri farslaştıkları (iranlılaştıkları ) için bende çok sevmiyorum. Selçukluda İran kültüründen etkilendi ama gazneliler baya asimile oldu. Onun dışında türk kütlürünün ilk dini Tengri olduğu için ve şaman türklerde oldugu için yani kültürel diye seviyorlardır diye düşünüyorum
Evet osmanlı döneminde Roma Yunan etkileşimi baya arttı
Osmanlı İmparatorluğu türk tarihinin zirvesidir.
Güç olarak tabikide sonuçta İstanbul u fethetmek kolay değil o yüzden en güclü devlet türk tarihinde osmanlıydı. Ama kültürel olarak türk kültürne en yakını tabikide göktürkler
Ama ben kendi şahsım olarak en çok oğuz birligi olduğu için Selçuklu ve türk kültürü olduğu için. Göktürkler yani benim favorim göktürkler ve Selçuklular ama genede en güclü bulduğum. Osmanlı
Yavuz'a kadar türkçü bir devletti aslında Yavuz'dan sonra araplaşmaya başladı.
Evet osmanlı Arap veya arapçı olmadı Yunanistan balkan gibi yerlere hiç arapları değil hep türkleri gönderdi bunda zaten hemfirkiriz. Ama sıkıntı o değil dediğin gibi. Hilafeti alınca dini iyice takıntı hale getirdiler. En kücük şeyde aman İslam'a uymazsa falan filan gibi gerici düsünceler sardı.
Cevap
7Cevap
Göktürkler
💙🇹🇷
Arap kütlüründen uzak olalım diyorsun :) haklısın
Göktürkler ve Saka Türkleri ❤️ Tomris Hatun unutulmaz
İskitleri sakaları koymayı çok isterdim fakat wkipedi iskitlerin daha çok doğu İran dili konuşan gucristanda yaşayan oset halkına yakın olduğunj yazmıs yani suanlı bilim ve tarih dünyası iskitlerin türk olmadığını söylüyor ama belki sonradan değişir
Tarihçilerin bir kısmı kaynak yetersiz dıyor, kökeni arastırmak İcin. Bir kısmı iskitlerin Türk olduklarını savunuyor, bir kısmı senin dediğini. Wikipedia denilen yer asırı toksik ve genel gecer seyler.. Tarih konusunda araştırmayı sevıyorsan Osmanlı zamanında padısahların ozellıkle sultan Süleyman 'ın Bizans kaynaklarında ki eserlerin bazılarında scytha solyman yani iskitli Süleyman diye gectıgını okuyacaksın.
Ayrıca tarihte yunanlılar savaşçı kadınlarına koydukları amazon ismini iskitli kadınlardan almış.. Ve bunları kaynaklarda Türk kadınları diye aktarıyor..
Ben bunları bızzat okumadım oyle bır bırıkıme sahıp degılım alıntı ama okuyan arastıran var. Ben kalben İskitlerin Şuanki İran'daki Azerbaycan Türklerinin ataları olduklarına inanıyom.. Tomris 'in hayat hıkayesınıde okuyunca bu kadın kesinlikle bizim kanımızdan dedim.. Kurtu boyunduruk altına alamazsın.. Saygılar
Birde ben dusunuyorum.. Bu İran medeniyeti kendi tarıhını cok ballandıra ballandıra şahşahalı sekılde anlatır.. Ozellıkle pers dönemini. Bu İskitliler bunların soyu olsa bunlar tarihteki o basarılarından sonra gerek bunları gerek Tomris hatunu anlatmaları gerekirken sessizliğe burunmusler ve kayıtları yok etmıs ler... Kuyruk acıları oldugunu dusunuyorum..
Aslında. Slavlar nasıl Rus ve Boşnak diye ayrılıyrosa ve boşnak nasıl Rus tarihine bizim tarihimiz deniyorsa aynıs ey de Persler için geçerli. Pers kürt. Afgan oset bunlar İrani halklar fakat birbirleriyle benzerler olsa ayrı halklar Boşnak la Rus nasıl faeklıysa kürt Fars ve osette farklı şimdi farslar tabikide tomrisi anlatmaz çünkü Tomris farslarla savaşmış zaten ama zaten Tomris veya sikitleri. Fars olduğunu iddia eden hiç kimse yok çünkü iskitlerin oset olduğu idda ediyorlar. Ama bence. Alanlar sadece osetlerin atası olabilir belki. İskitler genel olarak senin dediğim gibi türk olabilir çünkü göcebe orta asya kültürü daha baskın gibi o yüzden. Bende iskitlerin türk olduğu u hissediyorum. Yanıt yazmamın sebbei Fars ve oset. Farklı olduğu için. Yani türm irani halklar Fars değil çünkü İran ismi Fars isminden değil Aryan isminden türemiştir. Aryan ismiden türmistir
Uzun ve doyurucu Detay İcin teskkur ederım bu karsıdakı İnsana deger verdıgını gosterıyır.. Bazı konularda bilgilerimi update etmem gerektıgını gordum.. Esen kal
Teşekkürler sende esen kal. 💙
Göktürkleri seviyorum ilgim var
Osmanlıdan haz etmiyorum
İsmim Asya Hun Hükümdarı Teoman'dan geldiği için Asya Hun diyorum. d
Doğrudan atalarımız oldukları için Osmanlı Devleti.
Lehçe farklılıklarından dolayı sanırım dimi batı oğuz Türkçesi gibi
Yani osmanlı batı ogzu türkcesi konuştuğu için mi
Müslüman olmayan hangisiyse onu
Hunlar ve göktürkler :)
Tamamdır bundan sonra favorim onlar :)
👍💙
Göktürkler hep Favorim
Tengri ve şmaan kütlürü Arap kültüründen uzak kadına da erkegede değer verilen insan insan olduğu için değer verilen vatan uğruna savaşılan bozkırda at üstünde çadırlarda gezilen dönem 😢🤧💙
Jdjdjdjd Tengriciliki bilen bir kız mı vay be gelişme var ülkede
Bilmiyor muyuz zannediyorsun ben dinsizim zaten ve tengriciligi inanıcak değilim ama kültürel olarak biliyoruz tabikide güzel kültür tengricilik ve şamanizm benzer ve güzel kültürler.
maalesef çok bilen yok bende ateistim ama kültürümüzü yaşatmak için Tengriye inanmak istiyorum
Türk milletinin sonu İslam gibi bir dinle olmamalıdı :(. O yüzden sana hak veriyorum
Katılıyorum kanka
göktürkler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?