Benim hayatımda okuduğum en uzun kitap çok fazla olduğunu söyleyemem en son Stefan Stefan Zweig serilerini okuyordum.

10 Mayıs 2023 Çarşamba 11.41
Benim hayatımda okuduğum en uzun kitap çok fazla olduğunu söyleyemem en son Stefan Stefan Zweig serilerini okuyordum.

10 Mayıs 2023 Çarşamba 11.41
Uçurtma avcısı hayatımda okuduğum en güzel kitaptı hissettirdiği tüm duyguları hala hissediyorum o kadar dokundu ki kitabın ismini duyunca hemen hatırlıyorum yaşattığı duyguların etkisi çok uzun buruk bir mutluluk kesinlikle bu 😏
Gerçekten haklısın bazı kitaplarda tam da öyle oluyor aynı zamanda şunu da söylemek isterim ben mesela Sebahattin Ali'nin serilerini okuduğumda genelde acıklı bitiyordu onlar da beni etkiliyordu
Uzun ve kalın kitaplar okumayı çok severim ama bağzı kitaplar akmaz, ilerlemez, sıkar beni. Okumayı çok istediğim kitaplar dan biri olan Suç Ve Ceza mesela asla okuamıyorum. Kitabi elime aliyorum bir kaç sayfa okuyorum sonra bi türlü hikayeye, kitaba, konuya odaklanamiyorum. Orta okuldan beri zaman zaman denerim okumayı ama yok bi türlü okuamıyorum.
yalan söyleyemem hayatımda hiç kitap okumadım ama kitap okumanın çok faydalı olduğunu biliyorum
ama bu halimle bile binlerce kitap okuyanlarin hakkından evelallah gelirim 🙃
Nutuk. Ama orijinalini okudum. 500 de bıraktım. Eski Türkçe kelimeler çok olduğu için ağır geldi. Ama devam edeceğim okumaya. 2000 sayfa toplamı.
Kesinikle katılıyorum sana dili çok ağır geldiği icin bende anca150 sayfa okuyabildim orjinalinde. Daha sonra sadelestirilmiş yeni türkçeye çevrilmiş halini ödünç alıp okuyabilmiştim. Eski dildeki halini kelime araştırmaktan okuyamadım bile denilebilir
Cevap
11Cevap
Aziz Nesin'in bir kitabıydi ama şu an adını hatırlamıyorum.
Okuduklarım daha kısa oluyor bu kadarına kalbim dayanmıyor sıkılıyorum
460 sayfalık bir roman
bin muhteşem güneş isimli yazarı khaled hosseini
Aşk ve Gurur, Suç ve Ceza, Şeker Portakalı, Tutunamayanlar, Genç Werther'in Acıları, Hayvan Çiftliği
yabancı şahmeran diye bir kitap vardı çook eskiden okuyordum lise 1 mi orta bir mi hatırlamıyorum 600-700 sayfaydı
Sefiller, savaş ve barış, Anna Karenina, Karamazov Kardeşler...
Bilinmeyen bir kadının mektubu /stefan zweig
O kitabı iyi okudum ya biraz etkilemişti beni
Evet farklı bir kitap. Benim de ilgimi çekmiş, yağmurlu bir günde okumuştum. 🍁
Bu arada sana yorum yazdım mesaj bölümüne bakar mısın
Dostoyevsky en uzun okuduğum kitap
Savaş ve Barış 1823 sayfa
Çalıkuşu ve veba geceleri
Canan Tan, yüreğim seni çok sevdi 479 sayfa
Benim çok olsaydı sabah aksam hepsini bitirirdim
Çalıkuşu, Bin Muhteşem Güneş
otostopçunun galaksi rehberi
1823 sayfa, Savaş ve Barış