Evet mi hayır mı?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Evet mi hayır mı?
Evet. Kitap okumak benim için bir tutku. Sanki bir arkadaş, bir gıda gibi. Hani canın kahve ister, çay ister. Dişini fircalansyinca rahatsızlık hissedersin ya. Örnek çok inan.
Aslında ben ortaokulda çok okurdum, hatta lisenin ilk yılı da öyle devam etti ama sonra bıraktım. Bir daha aynı düzene dönemedim ki mesleğim gereği okumam daha doğru olur.
Sıkılmaktan. Eskisi gibi tat alamıyorum. Alır gibi oldum tekrar ama geçti. Çok ilgimi çekmesi lazım okumam için.
Sergüzeşti okuyayım dedim mesela; yazar cümleleri uzattıkça uzatmış. Gereksiz betimlemeler var. Bu sıkıyor insanı.
Bir de kitaba başladım mı kaç günde biter gibi hesaplar yapmaya çalışıyorum. Bitirmek görevmiş gibi sanki. Okumak zorundaymışım gibi her gün. Fazla okumalıymışım gibi geliyor. Aklım orada kalabiliyor yani. Hele uzun sayfalılarda yandık. Halbuki okumak eziyet değil de güzel vakit geçirmek için fırsat olmalı.
Cevap
29Cevap
Maalesef düzenli olarak okuyamıyorum. ama kitap okumayı eskiden severdim
Canım isterse okurum. Ama bazen bir döneme girerim (şu an o dönemdeyim) asla kitap yüzü bile açamam. Aşırı sıkılırım
Aylar hatta yıllarca okumamak normal mi sizce?
Hayatımda hiç bir şey düzende olmadığı gibi bu da değil. Kitap okurum ama bunun günü, saati olmaz😊
Cana bakarsan can istemiyor ama...
Yok ya ondan değil. Benim hayatım hep öyle rutin yok. 😕😊
Bense eskisi gibi tat alamıyorum. Kaybettim alışkanlığımı. Yakalar gibi oldum bir ara söndü. Okunmayan kitapları aradan çıkarayım diyorum ama işte... Hocaların dediği dsfs kitaplarını da almıştım onlar da süs gibi duruyor. Az da olsa okumak gerek her gün. 20 sayfa olsa da...
ders kitaplarını da almıştım*
Benimde öyle gibi arada bir çalışma arzusu geliyor yakalamadan yine gidiyor. Neyse bazıları gibi nefes almadan ders çalışmak zorunda değilsin canım. Kendini nasıl mutlu ve rahat hissediyorsan öyle derse otur.😉😊
Kitap okumak için demiştim aslında.
Onun içinde geçerli
Aslında ben kendimi ne zaman eksik hissetsem kitaplara sarıyorum daha çok. Beni mutlu ediyor.😊
Ben de öyle yıllardır... zaten düzenli okuyan azdır.
Ondan önce beş sene boyunca haftada bir kitap ortalaması ile gidiyordum.
Elimden geldiğince her gün okumaya gayret ediyorum evet.. Keyifli akşamlar..
Hayır sadece özgüvenim artsın diye okudum bitirdim.
Gönül isterdi ki bir kitaptan alıntı yapayım. Ama ben pek kitap okumam.
..
Genelde düzenli olarak kitap okuyabilen bir insan değilim ama okuduğum zaman da arka arkaya okuyorum
Gönül isterdi ki bir kitaptan alıntı yapayım. Ama ben pek kitap okumam.
Kitap kalın ise haftada 1 tane ince ise 3 5 tane okurum. Yılda en az 52 kitap hedeflerim
Çok güzel bir aktivite keşke herkes okusada biraz kültürlense ülkenin ihtiyacı varda biraz
Çok isterim ama maalesef böyle bir alışkanlığım yok :(
Hayır 🙄 1,5 2 ay önce okudum yarısında bıraktım hala duruyor bitirilmeyi bekliyor 🙄😏
Genellikle sherlock kitaplarını okumayı seviyorum gerçketen çok akıcı ve aksiyon dolu diziside vardı harika yaaa.
Sayısalcı olduğumdan sanırım kitap okumak yerine matematik giibi zihin çalıştırıcı şeyler daha hoşuma gidiyor.
Sözelciyim ama kitap okumak yerine matematik çalışıyorum kaderim bu beniim kaderim.
Sayısal sevdiğim için matematik ve ona benzer etkinlikler daha güzel oluyor.
Düzenli kitap okuyamıyorum aynı zamanda düzenli dizi de izleyemiyorum çabuk sıkılıyorum :((
Her gün en az 25 sayfa daha fazla da oluyor ama daha az olmuyor.
fiilim izlerim onun yerıne daha ıyı
evet uzun yillardir
Son aylarda hayır
Düzenli değil ama okurum.
her akşam 1.5 saat
Hayır düzenli olarak kitap okumuyorum
Hayır bana göre değil
Evet devamlı okuyorum
Hayır ama başlamak istiyorum
okuyorum işte düzenini bilmem
Hayır çok seyrektir kitap okumam.
Okumak istiyorum da canım hiç istemiyor ki
Kendine yakın gelen yazım dili basit olan kitapları okumaya başlayabilirsin sonradan alışıyorsun
Okuyordum bir aralar ama sonra yine bıraktım, başlamak istiyorum
O istek kitap okumadığın sürece gelmez
:( akşam okuyacağım yaaa
Zaman ayırabilirsem evet
Tarih, fizik ve Din ağırlıklı okurum
Tek okumak icimden gelmiyor
evet ama şu aralar ihmal ediyorum
Evet ayda 10 kitap okurum
Fırsat buldukça okurum
Evett.
Evet hergün.
Evet.