" yoldur yürünür. mesafedir , aşılır. Sorundur, çözülür. yaradır , sarılır. İnsan bir şekilde çaba gösterdiği her şeyi çözebilir. İki tane istisna dışında ; ölmek ve sevilmemek insan istediği kadar çabalasın bu iki meseleyi çözemez...

#elfida ❤️❤️
" yoldur yürünür. mesafedir , aşılır. Sorundur, çözülür. yaradır , sarılır. İnsan bir şekilde çaba gösterdiği her şeyi çözebilir. İki tane istisna dışında ; ölmek ve sevilmemek insan istediği kadar çabalasın bu iki meseleyi çözemez...

#elfida ❤️❤️
Ben genelde Mevlana'nın bütün sözlerini severim.
Bir şeyden kaçacaksan yılandan, akrepten, aslandan, kaplandan kaçma da, bedenden kaynağını alan nefsanî isteklerden, heveslerden kaç! Çünkü başımıza gelen bütün belalar, çektiğimiz bütün zahmetler, meşakkatler boş ve olmayacak heveslerden meydana gelir.
Aşk vadisinde, hiçbir nişane, hiçbir iz yoksa üzülmemeli; çünkü, Hakk’ın lûtfuyla bazen umutsuzluktan bile umutlar doğar. Ey gönül, sakın umutsuzluğa düşme! Allah’tan umudunu kesme ki, bazen can bahçesinde, sögüt ağacının dalı bile hurma verir.
Nasibinde varsa alırsın karıncadan bile ders. Nasibinde yoksa bütün cihan önüne serilse sana ters.
Küle döndüysen, yeniden güle dönmeyi bekle. Ve geçmişte kaç kere küle dönüştüğünü değil, kaç kere yeniden küllerin arasından doğrulup yeni bir gül olduğunu hatırla.
Şikayetçi, kötü huyludur. İyi huylu şikayet etmez, tahammül eder.
Her şey üstüne gelip seni dayanamayacağın bir noktaya getirdiğinde, sakın vazgeçme! İşte orası kaderinin değişeceği noktadır.
Ben bu sözleri seviyorum en sevdiğim çizgi roman karakteri Jokere ait.
"Bu şehir kaosa ihtiyaç duyuyor ve ben onu sağlayacağım."
"Neşeli olmamı istiyorlar, öyleyse güzel bir şakam olsun."
"Hayat o kadar acımasız ki, bazen gülmenin başka çaresi kalmıyor."
"Belki de normal insanların sadece küçük bir dünyaları var ve biz delilerin, sonsuz olasılıklarla dolu bir dünyamız var."
"Yüzümdeki gülümseme altında, kırık bir adamın acısı var."
"Beni yere çökertmek istediklerinde, onların ne kadar aptal olduklarını gösteriyorum."
"Sonsuz güçsüzlük hissi, çaresizliğin özüdür. Seni özgür kılacak tek şey, her şeyi kaybetmiş olman."
"Dünya bir maskaralık, ama ben maskelerimden kurtuldum."
"Kendinizi doğru insanlarla çevreleyin, yalnızca sizi yukarıya çıkaracaklar."
"Sana yalnızca kötülük yapan insanların olduğu bir dünyada, her zaman biraz deli olman gerekiyor."
Hani derler ya ben sensiz yaşayamam diye işte ben onlardan değilim ben sensiz de yaşarım; ama seninle bir başka yaşarım.
Bir kaç söz var,
Gibi gibi
Cevap
11Cevap
Dinleme ve anlama yeteneği çok değerlidir. Bir kez olsun, aynı şeyleri hissetmeyi başarabilen iki insan birbirini hep anlayacaktır. Bunlardan biri buzul, diğeri isterse atom çağında yaşamış olsun fark etmez.
_Andrei Tarkovski_
Öyle yoruldum ki yorgunluğumu artık hiç bir kelimeye sığdıramıyorum..
Beni bir ben bilirim birde Yaradan, bana bir ben lazımım birde anlayan. ☝️ 🥀
Boşa geçiyor ömür, sığamadık ne hayata ne hayatımızda ki insanların hayatına, ya fazla geldik, ya eksik kaldık...
Bunu daha önce buraya yazmıştım.
Gerçi kendime ait sozlder de varda.
Ama bunu ayrı seviyorum.
İki kadına adamak istiyorum hayatımı.
Biri erkeğim desin, diğeri sadece baba
Güzel sözmüş..
İnsan bir şekilde çaba gösterdiği her şeyi çözebilir. İki tane istisna dışında ölmek ve sevilmemek.
Baktığın benim, gördüğün sensin favori sözüm
Aa bunu bende seviyorumm
@DepresyonAmcam 🤟 rock'n roll baby
"En kötü, en karanlık geceni düşün. Sabah olmadı mı?"
Hayat felsefem haline gelmiş durumda bu söz.✨️
Güzel sözmüş beğendim👍
Benim de japonların sevdiğim bir sözü var;
"Nekadar dönersen dön kıçın arkandadır"
😅🤣😅🤣😊😊
Herkesin gönül mürekkebi farklı yazar. Ve her yazılan doğru anlaşılmaz.
umut etmek ALLAH’tan , umutsuzluk şeytandandır..
''Dert bir y*rrak gibidir. herkes kendininkini en büyük zanneder''
Sürekli eksik olan bir süre sonra gerekli de olmuyor.
aklımızın ardından gidelim. insanların takdiri de canı isterse arkamızdan gelsin.
Ağlamak Ruhun Kanama Şeklidir, Sargısı yok Çaresi yok Sebebi var.
Montaigne'nin bir sözü: "Bence Muhammed, İsa ve diğer peygamberler dinlerini yayarken, içten içe gülüyorlardı."
Detaydaki söze katılıyorum
Sen seçim yaparken kaderin çoktan yazıldı
Nefes aldıkça umut hep vardır..
Gönül kendine benzeyen gonle akarmis...
Beni bilen bilir bilmeyende kendi gibi bilir
kuştan koşmasını, attan uçmasını beklememek lazım
Her insan kendine yakışanı yapar..
Göster ama elletme
Bu akşam ölürüm beni kimse tutamaz
Bırak parlasın kusurların
Harikaymış..💛
Hallederiz.