Eski halinden daha sıradan göründüğü kesin. AKP döneminde çok fazla restorasyon faciasına maruz kaldığımız için de objektif bakamıyoruz hiçbirimiz.
Ama babamlar restoran haline getirilirken yapısının çok bozulduğunu söylerler hep. Yani 30 yıl önce, özelleştirilmeden önce yapılan restorasyonda da orijinal dokuya uygun olmayan düzenlemeler yapılmış. Belki biz gözümüz son restorasyon öncesi haline alıştığı için yadırgıyoruzdur şimdi.
Ve belki de orijinal görünümü budur -ki inşa edildiği dönemi düşünürsek, böyle görünüyor olma ihtimali daha olası- ve umarım bu sefer gerçekten yapıyı koruyacak biçimde, hakkını vererek gerçekleştirmişlerdir restorasyonu.
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kız kulesinin altında bir kanal olduğu bu kanalin pek çok kaynakta zikredildiği bazı kişilerce kabul görülüyor. Çok uzun zamandır restorasyon çalışmaları vardı. Bu sebeple deniliyor. Amaç onarmak değil başka olabilir yani..
Amaçları 1-2 diye sıralayamam lakin. Bahsettiğiniz konu gerçek olay hatta kaçak bir yolla yabancı bir hırsız diyoruz adına biz gelip içinde minik bir cam hançer alıp gitmiştir ki bu sadece bilinen. 2. olarakta kesinlikle doğru ki orada bir gizli giriş vardır bu bulunup kulenin altına girilmiş fakat 2. r gizli geçitle de taaa Ayasofyaya gidildiği söylenmektedir.
Bu seferde aynı kitle "ooo restorasyon neden yapılmadı" diyecekti.
Ulan bu ülkede herşeyi bilen, anlayan, konuşan, fikir beyan eden var.
Kız kulesine bir kere gittin mi? Yok!
Hadi gittiysen, en son ne zaman gittin? Fi tarihte!
Tarihi yapılar için restorasyon şart mı? Evet ama buna sanat/tarih konusunda zerre bilgisi olmayanların konuşması abes!
Ben beğenip beğenilmesine bakmıyorum.
İnsanın can tehlikesi ile orayı ziyaret etmesi büyük cesaretti, en azından bu sıkıntı giderilmiş. Estetik konusu da mimarlara bırakıyorum, söz sahibi de değilim, bilgi sahibi de...
Birebir aynı şeklinde bir restorasyon yapılmalıydı. Güzelim ülkemin çoğu tarihi yerini restorasyon adı altında siki* attılar. Buda onlardan birisi olmuş
@Tazmanyacnvr okuduğumu anlamıyorsam cahillerle niye muhatap oluyorsunuz? Ki okuduğumu anlamışım ki bir partili gibi olduğumu beyan etmişsiniz.
Zeki kadınları severim...
Ki, AKP'yi savunduğum bir tane cevabımı gösterin malvarlığımı Mehmetçik Vakfına bağışlayacağım. Şu sitede AKP'yi değil sadece Erdoğan'ı benim gibi kimse eleştirememişken, herkes Silivri soğuktur esprisi yaparken bana, bu yorumu yazdınız ya, okuduğunu anlamayan ve zekâ konusunda problemleri olan bir "kadın" olduğunuzu düşünüyorum!
@Tazmanyacnvr klasik şekilde manipülasyon da yapıyorsunuz. Sizin görüşünüz altında yazmadım ben, siz gelip görüşüme yazdınız? Saldırganlık için güzel bir ispat!
Her görüşün altına yorum yazan saldırganlık yapmış oluyor yani? Sizin dusuncenizden farklı şeyler söyleyende düşünce ve fikirlerinize saldırmış oluyor değil mi? Bu kadar gerilim yaratacaksaniz hiç bu sitede gezinmeyin alın papatya çayınızı dinlenin derim.
@Tazmanyacnvr "Klasik AKP li savunması olmuş bu." "Önce okuduğunuzu anlayın"
Bunları İstanbul CHP il başkanı yazmış olmalı. Diğer hanımefendi bana yorum yazdı ve kibar olduğu için kibar olarak cevap verdim. Sizin yazdıklarınız polemik ve sataşma niyetiyle olduğu için hak ettiğiniz şekilde davrandım. Şimdi de haddinizi bilmeye davet ediyorum!
Eskisi kesinlikle daha güzel. yenisi hatta daha eski gibi görünüyor rengini de soluk yapmışlar. önceki en azından italya gibi hissettiriyordu. yenisi daha çok kale gibi olmuş, neden bilmiyorum ama samimiyeti gitmiş gibi yapının
Çok değişik ya ülke çok güzel ama kendi kendini bitiriyor gerçekten çok değişik şu ülkedeki tarihi miras var ya bir çok yerde yok ama hepsi yavaş yavaş bitiyor
Önceki hali daha şirin gözüküyor ama önemli olan sağlam olması. Bu da yeni halinde mevcut olduğu için yenisini güzel buluyorum. Sağlamlık için göz zevkinin değişmesinde hiçbir sakınca yok
daha eski bi görüntüsü olmuş bi de altındaki restoran iptal olmuş sanırım taştan bişey var orada iyi herhalde hiç gitmedim zaten büyük ihtimalle de hiç gitmicem
Neden herkes cahil cahil yorum yapmış, Kız kulesi yapıldığından beri restore edilirken hep değiştiriliyor. Önceki tasarım idarelikti sanırım, bu orjinale yakın olan.
Tarihi falan kalmamış ki kız kulesi olmuş kız kalesi. Akpli arkadaşlar altındaki kanal ve tünellerde neler aradılar çıkarttılar kim bilir.. Restorasyon falan hikaye!
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Yeni hali kız kulesinin orjinal halidir. Bunu bilmemenizden ötürü kınıyorum sizi.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aynı yönden çekilmiş 2 foto koyup karışlaştırmak lazım birisi arkası birisi önü
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İşte siyasal islamcı kafanın tarihi eserlere verdiği değer !
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İbb başkanı içine etti sağ olsun ne kadar saçma ya ne hakla