Şaz çalanı keko gitar çalanı cool görülme nedeni nedir?🤔

Şaz çalanı keko gitar çalanı cool görülme nedeni nedir?🤔
İnsanımız batı medeniyetinin her haltına hayran olduğu için gitarı yüceltip, kendi ırkının ürettiği telli çalgıları küçümseyen tipik bir ırk işte, ne bekliyorsun ki böyle tiplerden 🤷🏻♀️
Türküleri sevdiğim için saz çalınması daha çok hoşuma gidiyor. Benim için biri geleneklerine daha bağlı diğeri daha kopukmuş gibi. Farkı yok
Tam üstüne bastın ayağını kaldır.. orta okulda 2008 yılında okul içinde cam kenarındaki bankta otururken o sırada Ceren ile konuşuyordum.. Her zamanki gibi bir çarşamba günüydü. Hava ılık ve yorgundu. Bay Pipoo sırada piposundan bir duman aldı. Ben Ceren'e şöyle dedim; ''Bir elektro gitarımız yok ki çalalım.''Egoist Deniz;
''Sana elektro gitar olmaz.. Saz bağlama çal dedi..''Sesindeki suçluluk duygusu ve iğrençlik adeta tütsülenmiş bir duman misali ağzından çıkıyordu. Nergis çiçeğinin hikayesinden beridir böyle bir ego görülmedi. Aslında bütün olay zihinlerde idi. Zihin saz çağlamayı kekoluk, elektro gitar çalmayı havalı olmak olarak görüyordu. Peki bu nergis çiçeği hikayesine bile taş çıkaran egosu olan arkadaş neden dünyanın merkezi gibi kendini görüyordu? Her hareketi sadece kendine ait sanıyordu. Neyse Bay Pipo dumanından bir fırt daha alıp yemekhanenin yolunu tuttu..
Bu nedir? Kısa hikâye mi?
Evet benim kısa hikayem
Bay Pipo kim peki? Öğretmenin miydi?
alter egom
o kadar boş bir insanım ki bunu bile okudum
Öpüyorum seni.
@Kızlardasormasınm niye kötü mü yazdım?
bende seni öpüyorum..
@MysteryMan23 Bismillahirrahmanirrahim sana göndermedim öpücüğüü 🤦🏻♀️😂😂 kız benim yorumuma yorum yaptı diye düşündüm, ona gönderdim.
ve bay pipo yalnızlığa alışkan bir halde arkadaşsız yemekhanesinde yemeğini yer..
Gitar çalan erkek kız düşürme derindedir tribünlere oynar, amacı belli o yüzden olmadığı gibi görünmelidir. Tek hücreli kızlar cool erkek sever, bir bakış açıları yoktur ağzını yuvarlayarak bir şeyler geveleyen iki tel üzerinde parmak gezdiren görünce suyu gelir.
Saz çalan erkek adamın dibidir, halkın adamıdır davası vardır, beyni tersine uçan kızların anlayamacağı türden bir dünya görüşü vardır.
Adan gibi saz çalan olsada dinlesek
saz çalan erkek keko gelmiyor gitar çalan da cool gelmiyor müzik sanattır öyle coolmuş kekoymuş o tür şeyleri yakıştıramam ben misal saz çalan mı gitar çalan mı dersen saz çalan derim çünkü onun bir ağırlığı vardır gitarı saz gibi çalanı da gördüm sanat var iişte bir şey diyemiyosun🙂
Tam üstüne bastın ayağını kaldır.. orta okulda 2008 yılında okul içinde cam kenarındaki bankta otururken o sırada Ceren ile konuşuyordum.. Her zamanki gibi bir çarşamba günüydü. Hava ılık ve yorgundu. Bay Pipoo sırada piposundan bir duman aldı. Ben Ceren'e şöyle dedim; ''Bir elektro gitarımız yok ki çalalım.''Egoist Deniz;
''Sana elektro gitar olmaz.. Saz bağlama çal dedi..''Sesindeki suçluluk duygusu ve iğrençlik adeta tütsülenmiş bir duman misali ağzından çıkıyordu. Nergis çiçeğinin hikayesinden beridir böyle bir ego görülmedi. Aslında bütün olay zihinlerde idi. Zihin saz çağlamayı kekoluk, elektro gitar çalmayı havalı olmak olarak görüyordu. Peki bu nergis çiçeği hikayesine bile taş çıkaran egosu olan arkadaş neden dünyanın merkezi gibi kendini görüyordu? Her hareketi sadece kendine ait sanıyordu. Neyse Bay Pipo dumanından bir fırt daha alıp yemekhanenin yolunu tuttu..
ceren ortaokulda yeterli olgunluğa henüz erişemediğinden hayal dünyasından çıkamamış bay pippo bu gereksiz anıyı dış dünyaya salabilir😄
peki ya deniz? onun hakkında bir şey demedin
isimleri karıştırdım
deniz için demiştim
teşekkürler o zaman.. çok keyifli bir sohbet oldu.. bu arada senaristim ondan böyle yazdım biraz da mizansen yapayım dedim..
pek ilgilendiğim bir alan olmadığını farkettim şu an rica ederim
Kitap okumayı mı sevmiyorsun?
sevmiyorum
Saz çalan keko mu duymamış olayım. Gitarı herkes çalar ama baglama çalmayı herkes beceremez. Erdal Erzincan'dan bağlama dinleyen zaten bağlamanın kekolukla uzaktan yakından alakası olmadığını bilir. Benim için bağlama çalan kişiler gitar çalanlara nazaran bin adım önde
Cevap
43Cevap
Pek fark yok aslında
neden böyle bir kavram ortaya koydunuz anlamadım? ikisi de telli müzik aleti, sazı çalan gitarı çalar gitarı çalan sazı çalar hatta her ikisinide çalan sanatçılar var!!1
Ve en önemlisi Keko kelimesinin anlamını bilmediğiniz aşikar!!1
Keko=Kürtçe bir kelimedir ve manası Kardeş (im) demektir neyse bu kadar zaman harcamam bile yazık böyle bir soruya
Saz çalmak öyle kolay bir şey değil gerçekten yürekten istemeyen sevmeyen çalamaz gitar günümüzde oldukça popüler gitara talep de başlayıp yarıda bırakan da çok tabi bu biraz irade meselesi ama saz çalmaya başlayan biri kolay kolay bırakamaz ben 10 yaşımdan bu yana saz çalıyorum ve sazın yeri benim için hep bambaşka
Bırak sazı gitar mı kaldım dostum ya? Elektro gitar ve bateri çalan erkekler daha dikkat çekici. Gel onlardan konuşalım. şu an gitarın sazdan hiç bir farkı yok maalesef😂😂😂😂
Birde başımıza elektro gitar ve bateri çıkarmayın. Önce şunu bi noktalayalım 😃
Yok dostum biz oraya noktayı koyalı çoook oldu😅😂😂 Sen noktanın arkasında kalmak istiyorsan sen bilirsin😉😂😂😊
Sonuç nedir?🤔
Noktanın arkasında kalırsan mı sonucun ne olacağını merak ediyorsun?😅
Sonucu öğreniyim de herkes farklı şey söylemesin
Geride kalır, biri göz gezdirmek için uğramayana kadar orada olduğun bile unutulur😉😂😂😊
Özenti tiki kızlar ne anlar be abim tamam gitarda güzel bir enstrüman ama bizim kültürümüzde sazin yeri ayrıdır.
Yaşanmışlık olan türküleri hakkını vererek çalar söylersen, özenti olamayan anadolu kadını sana o güzellemeleri yapmaz merak etme. Batılı olma çabasında 7/24 kekfilix izleyen bir nesilden fazla kalite bekliyorsunuz.
Müzik aleti çalabilen herkese saygı duyuyorum kimseyi keko olarak görmem ( sahilde Akdeniz akşamları çalanlar hariç )
Neden akdeniz akşamları hariç 🤔
Çok klişe bir kız tavlama metodu..
Gitarı daha çok cool görünenlerin çaldığını düşünüyorlar ve cool olarak göründüklerini söylüyorlar. Saz içinse daha çok yaşlı abilerimiz ya da türkü söyleyenlerin etrafında dönüldüğü sanılıyor. Genç kızlar gitarı cool buluyor ama bilmiyorlar ki saz medeniyetimiz.
Saz hepsinin tum muzik aletlerinin genel ismi aslinda. Baglamadır onun esas ismi. Müzik aleti çalabilen biri gitar olsun baglama olsun keman olsun çekici görünür bence
Gitar çalan direkt sorgulamadan her durumda CHP'ye basar geçer. Saz çalanın aklında Sinan Oğan vardır ama oy bölünmesin bir sonraki seçimde mutlaka Oğan'ı başkan yapıcaz diye kendini avutarak CHP'ye basar.
Bu nasıl saçma bir yorum ne kadar alakasız nasıl bir kültür karmaşası yaşattılar sana 😂😂😂
Bu ne salatalık ne lahana turşusu akıl tutulması yaşıyorum 😂😂
Iki kere okudum, burada şair diyor ki.
Gitar çalanlar oyunu CHP, ye verir. Saz çalanlar sinan ogana oy vermeyi düşünür ama kendini avutarak cehepe, ye oy verir 😅🤣
Kafası çalışan birileri
Hangi sazdan bahsediyorsun onu anlayamadım saz çalan neden Sinan Oğan'a versin de gitar çalan direkt CHP ye versin. Anadolu'nun yöresel çalgı aleti bağlamadır. Saz bütün enstrumanlara verilen isimdir. Saz dediğin zaman ağız armonikası da çello da kanun veya shamisen veya shakuhachi ya da lamellophone veya djembe de birer sazdır.
Birilerinin kafasının çalışıp çalışmadığını toplum içinde söylerken buna karar verebilecek yetiye sahip olabildiğinin kanıtı olarak herkesten daha fazla kafanının çalışması gerekir ki bu lafı edebilesin 😉 zeka önemli. Cümle kurmayı bilmek de hayat kurtarır. Eğitim şart arkadaşlar.
Saz çalan erkek anadolulu köylü pek bir havası olmayan.
Gitar çalan erkek daha havalı karı kız düşkünü sırf hava olan
Her ikisini de çalan erkek Gerçekten müzisyen bir kişilik mütevazi zeki ve müziğe odaklıdır...
Saz, bağlama sesi beni benden alıyor hele bozlak çığırtıyorsa ama bazen gitarda cok hos gelıyor be.. Enstrümanları calanlar hakkında her zaman bır onyargı vardır.. Hakaret boyutunda olmadıktan sonra normal buluyorum.
Açıkçası hep bana gitar cazip gelmiştir öğrenmeyi de istiyorum saza gelince saz bana göre değil ben öyle türküler dinlemem kendi başıma sadece ortamlarda dinlerim o kadar severim ama hiç ilgim yoktur arkadaşlarımdan saz çalanlar çoktur
Birincisi saz çalmak herkese göre değil.
İkincisi gitar sadece siz alıştığınız ve algı o şekilde yer bulduğu için cool saniyorsunuz.
Ve bence. İkiside müzik aleti hiçbir farkı yok. Sadece kullanan kişiye göre daha iyi veya kötü olur.
Sazı Türkler, gitarı Avrupalı medeniler çalar. Bu yüzden cool geliyordur. Halbuki her müzik aleti ve müzik, ülkesini yansıtır. Bizimkiler gitar olunca Avrupa medeniyetine kavuştum sanıyor sanırım.
Bende ikisi de ilgi çekici değil güzel şarkı söyleyen olsun
Operet gibimi?😃
Ne kadar olsun. Ajdar kadarı kurtarır mı 😃
gitar daha modern duruyo bağlama çalan sanki daha arabesk gibi kalıyo. bu arada saz değil onun adı bağlama. ama ikiside zevk meselesi.
Saz çalan erkek, daha geleneksel ve halk kültürüne bağlıdır.
Gitar çalan erkek, biraz daha asi ruhludur. Bak, dizilerde ve filmlerde sevgilisi rockçı olan kızlara. Anlarsın.
Bana keko da gelmiyor.
Saz, bağlama çalan erkek ağır ortamların adamıdır.
Ağır abidir yani 😄
Gitar, çalan erkek daha sempatik daha haraketli daha zıpır daha delişmendir. 😄
bu ne saçma bir soru yaaa valla kızla erkeği niye böyle bir soruda kıyaslama gereği duyduğunuzu anlamadım
Kız ve erkeği kıyaslama mı? Saz çalan erkek gitar çalan kız diye mi sorulmuş 🤔
İkisinde yeri ayrı. Oturup ağlamak isteyene saz birebir Kıvırcık Ali, Azer bülbül, Ferdi tayfur, Uygar Doğanay ve daha nicesi. Gitarda huzur verir tarzını severim özellikle Barış akarsu, Şebnem Ferah, Sertab Erener ve daha nicesi bence ikiside çekici.
Saz gerçekten müziği seven ince ruhlu erkeklerin gitar ise havalı görünmek kız tavlamak isteyen erkeklerin işi gibi geliyor bana. Genelleme yapmak yanlış tabi ama bana hissettirdiği bu
Bence pek fark yok. Birini çalan diğerini de çalabilir ama gitar havası bi başka ya ben gitar çalıyorum ve benim gibi gitar çalabilen bir erkek dikkatimi çeker açıkçası.
Bağlama bizim kültürümüz bi kere keko gören kekodur. Gitar da diğer tüm enstrümanlarda müziğimizin parçasıdır hepsi bir bütündür. bu şekilde ayrıştırmalar yapılması da çok absurt bana göre.
Bence fark yok benim için çünkü ben hem türkü hem de batı müziklerini çok severim. Herhangi bir enstrüman çalabilen insan her zaman ilgi çekicidir kadın erkek fark etmez
offf adam gibi adam ya aradığım yorum
gitar özellikle elektro gitar dinlediğim tarza daha çok uyuyo kendim de çalıyorum oyuzden daha çok seviyorum sesi bana hitap ediyo, saz ile çalınmış müzik dinlemedim oyuzden güzel gelmiyo.
bazı şeyleri deneyimlemek lazım bir türk sanatı ve müziği aşığıyım uzun sap bağlama çalıyorum ama yabancı şarkılar ve metalde çok hoşuma gidiyor bence bağlama dinlemeyi çalmayı deneyebilirsen dene müzik evrenseldir..:)
@bunebeömer metallica yanık versiyon hariç seviceğimi sanmıyorum
Gitar çalan biriyim. Keman da çalmaya çalışıyorum amatör olarak. Milletin ne dediği umrumda değil. Bağlama da almayı düşünüyorum. Bağlamada mikrotonal tonlar vardır. Onlar insanın içine işler.
Biri Anadolu biri de Avrupa dır.
Biri Anadolu'nun bağrından gelir. Yanıktır. Dertli gönülleri anlatır.
Biri de Avrupa'dan gelir. Modern müziğini anlatır.
Seçim kulaklarındır.
Saz çalan geleneksel, gitar çalan modern gibi gözüküyor. Bilmiyorum, belki de öyle olduğundandır :)
Saz çalanlar daha çok Anadolu insanı gibi geliyor bana nedense. Gitar ise yeni nesil gençlerin müzik aleti gibi canlanıyor gözümde.
İkisini de çalabilen iyi adama kimse bakmaz ama ikisini de çalamayan bad boya tüm kadınlar hayran olur. Mevzu budur.
Sazcıların keko, gitarcıların cool olduğu nerden çıktı ki ya? Sazcılar daha pişmiş, gitarcılar daha çiğ benim fikrimce de.
Kimin çaldığında bağlı ama ses farkı çok etkili örneğin elektronik gitara hiçbir şeyi değişmem. Coolluk değil mesele çıkan ses verilen his.
Saz denilince (özgün müzik, türkü tarzi) giyime, duruşa yansiyor o sanki gitar da daha bi hipilik söz konusu bunlar olabilir nedenleri 😀
Birisi Neşet Ertaş dinler birisi Barış akarsu dinler 🤣🤣 ne farkı olacak ikisi de çalıyor işte
Bağlamanın bende yeri farklı Neşet emmim hayatta olaydıda o öğreteydi... 2. Haftam öğrenmeye çalışıyorum
Türkü pek sevmem ama gitar çalan cool saz çalan keko olmuyor hiç alakası yok. İkisi de bir sanat icra ediyor
sanatını icra eden adam kuuldur.
Ben bağlama çalıyorum, ve çalan erkekler de çekici bana göre
Saz çalan her zaman daha yüreklidir Anadolunun simgesidir saz sazın tadını gitarda bulamazsın
Vool luk karekterden gelen bir şey, çaldığın aletle alakalı değil.
Batı özentiliği yüzünden saz calanı keko gitar çalanı Cook algılıyoruz
Ben saz çalan insanlara bayılıyorum ya. Gözümde çok başka bir boyuttalar😍
Ben elektro gitar çalan erkekler diyorum diğer ikisi çok klişe geliyor.
Bağlamaya hayranım. Ama enstrüman fark etmez. Keşke herhangi birisini çalmayı becerebilseydim.
Biri Türkü digeri sarkimi caliyor öylemi deniyor öyle bi fark var
Böyle bi kıyas neden yapılırki ne alaka bunu sorguluyorum? 🤔
Bir oğlum gitar öğreniyor bir oğlum bağlama. İkisi de harika bence
Farkli bilmiyorum ama gitar calmayi bende isterdim ya
Yorum yapan hekes saz daha iyi demiş kim ulan bu keko muhabbetini çıkaran
Saz çalan daha olgundur 😅 saz çalan genç hiç görmedim de
yoo 13 yaşımdan beri çalıyorum
bazı konularda evet bazı konularda çocuk gibi düşünüyorum
Bir fark göremiyorum. Ikisi de çalgı, ikisi de çalgıcı.
Hic öyle bir ayrıma girmem enstrüman çalan erkek de çekici diye bir genelleme var onada katılmıyorum
rock dinleyen birine saz calan bir erkek keko gelir net
ne oldu hayırdır?
amma duyar kastin be! kendi fikrimi yazdim bu da en doğal hakkim git kendi alaninda oyna istedigin gibi
Ben yıllardır bağlama çalıyorum, isteyen istediğini diyebilir.
Ben bağlama çalıyorum keko değilim saz çalan neden keko olsun ki
eğlenmelik, evlenmelik. Kukumu gitarda harikalar yaratan uzun boylu esmer bi çocuğun parmaklamasını isterim ama evlenicrk olsam sazcı tercih ederim ayağı yere basar.
@conquer biz diyozmu saksofon çaln kız iyi alır diye ıohdoıpqwhdıq
Birisi sadece yapaylık ve cringelik içerir diğeri ise gönülden gelen acıları hissettirir (benim düşüncem) gitar kullanan ve hayatı doğru olan hiç kimse görmedim
Bence saz çalmak her yiğidin harcı değil saz çalan adam daha cool
Saz anadoludan bu yana kullanıldığı için hemde sazla çalınan şarkılar genelde türkü gitar daha güncel daha class
Saz çalanlar Ankaralı gibi gitar çalanlar İzmir işte awlcööemfmemdme türküler sazla çalınıyor ya beynin basmıyormu
Ben ikisini de çalıyorum şimdi ben koylumuyum şehirli mi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?