Zevkle araştırma yapabileceğim ve aynı zamanda günlük hayatta konuşmalarda yeri olabilecek bir ilgi alanı lazım bana? (Detayda)?

Herkesin bir ilgi alanı var herkes birşeylerle meşgul... ancak ben farkettim ki benim ilgilendiğim şeylerin çoğu günlük hayatta ilgi görmeyen ve konuşma konusu edilmeyen şeyler... o yüzden kimseyle fikir paylaşımı yapıp bilgilerimi araştırmalardan öğrendiklerimi aktaramıyorum... sadece kendim için okuyup araştıracaksam pek anlamı yok diye düşünüyorum.. o yüzden toplum içinde boş ve kimliksiz bir insan izlenimi veriyorum.
yani uzun lafın kısası ben topluluk içinde belli bir alanla uğraşıyor olarak kimliğimi ortaya çıkarmak isterim.. ancak bu konu insanlar tarafından ilgi gören ve hakkında bana soru ve fikir sorabilecekleri bir ilgi alanı olmalı? yoksa insanlar pek saygı duymuyor. sizce ne olabilir?
Mesela psikoloji sosyoloji felsefe gibi konularla ilgilenirim ancak bunların günlük sohbetlerde pek yeri olamıyor ve pek ilgi görmüyor. Bir de yeşilçam filmleri meraklısıyım. bu konu da pek ilgi görmüyor. Ben insanlarla neyin paylaşımını yapabilirim? yeşilçam filmlerinden yola çıkarak genel olarak Türk sinemasına merak sardım.. belki zamanla kendimi genişletip Türk sanat tarihi ile ilgilenebilirim diyorum. ne dersiniz? günlük hayatta yeri olan ilgi gören bir konu mudur? başka önerisi olan var mı?
Zevkle araştırma yapabileceğim ve aynı zamanda günlük hayatta konuşmalarda yeri olabilecek bir ilgi alanı lazım bana? (Detayda)?