Kitap yazmak istiyorum. Kafamda olası birkaç tür var ama kendimi yazarlık için yeterli görmüyorum. Daha çok okumalı, öğrenmeli ve olgunlaşmalıymışım diye düşünüyorum. Haksız mıyım?

Kitap yazmak istiyorum. Kafamda olası birkaç tür var ama kendimi yazarlık için yeterli görmüyorum. Daha çok okumalı, öğrenmeli ve olgunlaşmalıymışım diye düşünüyorum. Haksız mıyım?

Ancak, sadece kitap okuyarak iyi bir yazar olmak da mümkün değildir. Aynı zamanda yazma becerinizi pratiğe dökmek, yazılarınızı düzenlemek ve geribildirim almak da önemlidir. Kendi yazılarınızı düzenli olarak yazmak, düzenlemek ve geliştirmek, yazma becerilerinizi artırmak için önemli bir adımdır.
Unutmayın, herkesin yazarlık süreci farklıdır ve en uygun yöntemler sizin için farklılık gösterebilir. Kitap okumanın yanı sıra, kendi yazılarınıza özgün bir yaklaşım geliştirmek ve düzenli olarak yazmak da iyi bir yazar olmak için önemli faktörlerdir.
bu zarurî bir şey. mesela düşünün, daha önceden A harfini bilmezseniz onu yazamazsınız, herkes önceden görmüştür A harfini ve bu sayede yazar rahatlıkla.
aynı şekilde boş sürahiden bardağa su doldurulamaz.
Senin ne kdr kitap okuduğunu bilmiyorum ama kitap yazmak bence gelen hissiyatla olabilecek bir şey değil. Ben kendimden biliyorum geçenlerde çok duygusal ve düşünceli bir dönemin olmuştu ve kitap yazmaya başlamıştım. Demek istediğim ne zmn içinden gelirse o zmn yaz. Hazır miyim değil miyim diye düşünme. Sadece içini dök rahatlatır.
Cevap
5Cevap
Evet gereklidir
Kitap okumak gerekli de azı ya da çoğu demek ne kadar doğru tartışılır. Verimli kitap okumak daha doğru bir tabir olacak gibi. Peki yeterli mi kesinlikle hayır. Sana tavsiyem okuduğun kitaplar hakkında yazılmış makaleleride okuman. Yazarın neyi nasıl anlattığı, karakter çözümlemeleri, dönemle olan ilişkisi, ekol oluşturuyor mu? İmge ve simgeler nasıl kullanılmış, kelime oyunlarını nasıl kurmuş, neden kahraman ya da ilahi bakış açısıyla yazmış. Kadını nasıl erkeği nasıl işlemiş... Uçsuz bucaksız bir coğrafyadasın başarılar dilerim.
Deneyim fikir edinebilmek için şarttır tabi ki. Kimse komple sıfırdan bir şey üretmiyorlar. Herkes birbirinden etkileniyor.
Doğru haklısınız
Bir insan bilmeden ogretemez. Tabiiki en iyi yazarlar en çok okuyanlardan olur bence
Tabi ki doğru, ben de istiyorum ilgilendiğim alanlarda kitap yazmak ama ciddi bi birikim lazım
300kitap falan okudum, yeterli değil elbette ama yine de yazabiliriz, satar mıyız onu bilmem😂
Valla diyorum yaz gitsin bazen de bekle olum daha zamanı var
Valla zamanım yok benm, belki yarın ölcem🥲😅
Hemen girişmeli bence işe
Aynen doğru diyorsun
Çok kitap okumazsan yazarlığı nasıl bileceksin
Zaten kitap okuyorum fakat yine de yetersiz geliyor
O zaman yeterli geldiğini kaç kitap okuduğunda hissediyorsan o kadar oku
Aslına bakarsanız bence kitap yazmalıyım, sadece mükemmelliyetçilik damarım yüzünden yazamıyorum.
Önce kendinize inanmalısınız kendinizi motive etmelisiniz ve yazarlık konusunda bilgilenip en iyi şekilde bu işe başlamalısınız önce öğrenin sonra icraate başlayın
Önceden defalarca yazıp yazıp sildiğim çalışmalarım oldu :) Kitap okuma alışkanlığı var hamdolsun birde yazma alışkanlığı kazanmam gerek
Başarılar dilerim ☀️
Tşkler
Rica ederim 🪄
Fotoyu nerede çekildiniz acaba?
Gaziantep
Antep güzel yer orada üniversite okumuştum :)
Ne güzel
Sizin kadar değil :)
Teşekkür ederim
Hocam nerelisiniz? Türk kızlarına göre fazla anlayışlısınız da :)
Ankara 😌 teşekkür ederim
Profile baktım felsefe hocasıymışsınız :) Hocam derken yanılmammışım :)
Evet fark ettim 😌
Tabiki okumak ve bilgi birikimi gerekiyor.
Kesinlikle haklisin.
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?