Malum kağıtlara gelen zamlar ve enflasyon kitapları da vurdu. :( eskiden maksimum 25-30 liraya aldığımız kitaplar 100 liraları buluyor. :( Ben artık daha az okuyorum ve olabildiğince 2. el alıyorum.. Sizler ne yapıyorsunuz?

Malum kağıtlara gelen zamlar ve enflasyon kitapları da vurdu. :( eskiden maksimum 25-30 liraya aldığımız kitaplar 100 liraları buluyor. :( Ben artık daha az okuyorum ve olabildiğince 2. el alıyorum.. Sizler ne yapıyorsunuz?

Maalesef pek ayıramıyorum ben ne yazık ki her şey o kadar pahalı oldu ki ama Kitaplara bütçe ayırmak, okuma alışkanlıklarına, okuma hızına, kişisel bütçeye ve tercihlere bağlıdır. Kitap okuma alışkanlıkları ve bütçesi olanlar, zam sonrasında da kitap okumaya devam etmek için bütçelerini yeniden düzenleyebilir veya farklı kitap satın alma yöntemlerine yönelebilirler. Örneğin, indirimli kitap satış sitelerinden faydalanabilir veya ikinci el kitaplar satın alabilirler. Ancak, kitap okumaya ayırdığınız bütçe, diğer ihtiyaçlarınız ve harcamalarınızla dengeli olmalıdır. Kitap okumak için bütçenizi aşırı harcamak, diğer harcamalarınızda kısıntı yapmanıza veya maddi sıkıntıya neden olabilir. Bu nedenle, kişisel bütçenize uygun bir şekilde kitaplara bütçe ayırmak önemlidir.
Kitap okumayı seven biri olarak cidden zorlanıyorum. Kütüphaneden de okunabilir ama ben alıp kitaplığımda sonsuza kadar durmasını istediğimden kütüphaneden okuyamıyorum ve mecburen satın alıyorum, biraz zorluyor maddi olarak.
Sigara, cips, kola, kupon gibi şeyler yerine kitap almak için paramı doğru yönlendiriyorum. Uygulamalar da mühim bir çözüm. Kitapta kırmızı çizgim, ikinci el kitaplara dokunmaya dahi tahammülümün olmayışı kesinlikle, nett!
Ben eskiden stok yaptım elimde şu an oldukça kitap var onları okuyorum. Arada kitap almam gerekirse ve fiyatları çok pahalıysa şayet ya ikinci el ya da duruma göre korsan kitap alıyorum maalesef ki:(
Cevap
22Cevap
Keynes kamu alımlarını arttır biraz Keynes, toplam talep çok daraldı, depresyona gidiyoruz!:))
😄
Çoğu kişi gibi bende kitap okumayı seviyorum bu yüzden kitap almak için çarşıya kadar gidip uygun fiyatara kitap bulmaya çalışıyorum neyseki buluyorum ama uygun fiyata kitap bulmak gerçekten artık zor birde derler ki gençlerimiz neden kitap okumuyor bir kitabı 100 liraya kaldırırsanız insanların hevesini kırarsınız
Fiyatlar çok arttı ve çok önemli bazı kitaplar telif sorunu nedeniyle yavaş yavaş piyasadan siliniyor. Ben de o yüzden artık daha ziyade ikinci el kitap ve e-kitaplara yöneliyorum.
Geçen ay 7 kitabı 600 TL almıştım. Kitaplara yapılan zamlar geri alınmalı. Böylece insanların kitap okuma hevesi kalmayabilir.
Sahaflardan eski kitapları temin etmeye çalışıyorum.
Kitabı almıyorumki ben zaten bayadır KİTAP OKU diye uygulama var. Orada bütün kitaplar ücretsiz
D. r daki çoğu kitap özelikle kaynak kitaplar epey pahalı 😔
Bütçe ayrılabklir, zaman ayırabilmek önemli ve şu an çok zor
Genelde zaten kıyafet almaz kitap alırdım aynı şekilde devam ediyorum
Ayıramıyorum gerçekten. Hayatı ihtiyaçlarından para kalırsa alabiliyorum. Etraftan duyuyorum ayda bin TL harcayanlar şok ediyorlar beni...
En son ne zaman kitap aldım hatırlamıyorum desem yani, evde okumadığım kitapları okumaya çalışıyorum ama almak istediğim kitaplar va işte. :/
Bir tane yayından taksit ile set almıştım o yüzden daha almıyorum kitap yani onlar bitene kadar en azından. 😂
Gerçekten kitap okumayı seviyormusun?
Evet :)
Kitap okumak gerçekten çok hoşuma gidiyor. Ama parada yetmiyor. Bende genelde çevremdeki insanlarla takas usulü çalıyorum. Tavsiye ederim.
Kitap için para düşünmedim bu zamana kadar. Ederi neyse verdim.
Çoğunu kütüphaneden alıyorum. Bulamadıklarımı satın alıyorum.
Ben 100 liraya bulamadım ama en son ucuz diye aldığım test kitabı 170 liraydı.
yani bir kitap sevdalısı olarak eskiden fuarlardan 20-25 tane alırken şimdi 6-7 tane anca alıyorum çok zor bir seriye başlarken korkuyor insan özellikle fantastik serilerde kitabın tanesi 200 e kadar çıkıyor...
İnternette bir çok kitabı ücretsiz okuyabileceği iz hâttâ zamanınız yoksa dinleyebileceğiniz site var çok kitap okuyor ve bütçeyi abartılı buluyorsanız deneyebilirsiniz
Kitaplarimi 2 ci el alirim genelde
Kitaplarin parası daima aylık yatar 😅
Söve söve kitap alıyorum açıkçası.
Yeterli bütçen yoksa e kitaplar bulabilirsin
Telefondan ücretsiz okuyorum.
Maalesef hayır
Kütüphaneden alabilirsin 😊
Hepsi olmuyor ki :/
Doğru
Kitaba fırsat kalmıyor eskisi gibi iş güç uğraşıyorum
Ayıramiyorum e kitaba yöneleceğim bu gidişle
Yerini tutmaz ama sesli kitap uygulamasi kullaniyorum.
Ben genelde bkm kitap uzerinden aliyorum orada hep daha ucuz oluyor ayni zamanda hep indirim geliyor
Kotu gidişat onuda vurdu desene
Ara sıra alıyorum ben
Ara sıra alıyorum, bütçe ayırabiliyorum.
ona her zaman param var
2. el alın dşcektim yazmışsın
zor oluyor ama her türlü elde ederim kitabı
Kendime ayıramıyorum kitap nası alacam
Epub okuyorum genelde.
Bende satıyorum almıyorum artık eve çok zam gelmiş
Ayırıyorum
Hayır kardeşimin kütüphanesinden geciniyorum
Eski kitaplarımı satıp alıyorum
Kitap okumayı sevmem
Ayırıyorum
Evet