Belki de bugün ortaçağ yasalarına göre yönetilecek ve baskı altında yaşayacaktık. Modern Dünya ile ufak da olsa bağlantımızı temelli bir şekilde kurmaya çalışan Kemalist devrim felsefesi hakkında düşünceniz nedir.

Belki de bugün ortaçağ yasalarına göre yönetilecek ve baskı altında yaşayacaktık. Modern Dünya ile ufak da olsa bağlantımızı temelli bir şekilde kurmaya çalışan Kemalist devrim felsefesi hakkında düşünceniz nedir.

Belki de değil tammen öyle olacaktık, şu anda ortadoğuda olan diğer ülkelerden farkımız olmayacaktı.
Durum zaten buydu...
"İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler.
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.
Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler.
Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler.
Millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir."

Mareşal Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'e ve ona güvenip aynı hedef, amaç uğruna mücadele eden, gazi olan, şehit olan, dul kalan, yetim ve öksüz kalan herkese minnetle... 🙏
Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. 🌺
Yakında yüz yıl olacak ama hâlâ cumhuriyet ve Atatürk ile olan dertleri bitmek tükenmek bilmeyen bir güruh var.
Bu cumhuriyetin ve Atatürk'ün sağladığı imkanların ekmeğini yiyip suyunu içip halen küfreden milyonlarca insan artığı dolaşıyor aramızda. Çok zor değil ya, kafalarını çevirip Orta Doğu'nun her gün bir başka rezilliğinin yaşandığı Arap ülkelerine bir baksınlar.
Yatıp kalkıp hürmet ve dua ile saygı duymak yerine, yüzlerce yıldır aynı dini karanlığın lağımında geziniyor bu tayfa.
Dikkate alınmaya değmezler.
Cevap
11Cevap
Evet minnet duyuyorum tabi ki ki de Zaten atamın her düşüncesine hayranlık duyarım ve saygı duyarım sayesinde ülkeyi kurtardık cumhuriyeti kurduk. ama bazıları maalesef atamızın değerini bilmiyor sanırım kölelik hoşlarına gidiyor ya da yunan çocuğu olmak istiyorlardır.
Bir marksist-leninist olarak söylüyorum: Atatürk, ülkemizde yaşayan Türk, Kürt ve diğer halklar için başımıza gelen en ilerici, en devrimci tarihsel figürdür.
Elbette yok yerden çıkmamıştır. 1908'deki Hürriyet devriminin, İttihat Terakkilerin geleneğinden gelir. Rasyoneldir, askerdir, eli silahlıdır ve Aydınlanmacıdır. Kimliksiz, yoksul reayadan, kuldan müteşekkil bir toplamdan, özgür vatandaşlığa dayanan bir ulus inşâ etmiştir.
Üstelik 20. yy'lın diğer devrimlerine nazaran çok daha kansız ve yıkımdan uzak bir şekilde, maceracılığa kapılmadan bunu gerçekleştirmiştir.
Herhalde çok az ulus böyle bir öndere sahip olduğu için bu kadar şanslıdır. Selam olsun Ulu Önder'e
Benim ailem dindarlığı hayat tarzına dönüştürmüş insanlar. Benim mücadelem de onlara benzemediğim için oldu hep. Ben dindar biri olmayı reddettim, şimdi herkesle mesafeliyim. Neticede milliyetçi Atatürkçü biri olarak devam ediyorum. İnsanların dinsiz olmasını tasvip etmiyorum, Kuvayı Milliye ruhundan besleniyorum, Atatürk ilke ve inkılapları ile aydınlanıyorum. Ve evet, ülkemiz modern ve laik olduğu için Atatürk'ü saygıyla minnetle anıyorum daima.
Dinsizlik kısmı haricinde anlaştık 🤝
Ben insanların tercihlerine saygı duyan biriyim. Eşim olacak erkek haricindeki herkes istediği gibi tercihte bulunabilir, özetle, sıkıntı yok bro, anlaştık ok 🤝😃
Sonuçlarına bakıldığı zaman çok daha kötü olmuş görüyorum. Güçlü bir devletin olup devletinin himayesinde kısıtlı bir özgürlükle yaşamayı bırakıp güçsüz bir ülkede diğer güçlü devletlerin sömürdüğü kapitalist bir sisteme köle edilmişiz. Ve giderek daha da köleleştiriliyoruz. Buna özgürlük mü dihorsunuz acaba?
Evet.
Erken Cumhuriyet döneminde böyle değildi.
O dönemde yaşamış gibi söyleme 😅 hani şu zorla kılık kıyafetin sana dayatıldığı erken Cumhuriyet döneminden mi bahsediyorsun? Şimdi aynı devrim yapılsa mesela istermiydin? Tüm halk dazlak olacak dense venyakaladıkları kadınnerkek farketmez saçları kazınsa. Kazıritmayanlar en ağır şekilde cezalandırılsa? Yahu diktatörlüktenmi bahsettim ben farkına varmadan pardon bir yanlıl var bu işte
Evet diktatörlük doğruydu zira yıllar öncesinde oluşturulmuş bir arap kanununun ve gerici halkın dize getirilmesi şarttı.
Hayır seninyanlış bilgilendirmişler. Karanlık çağ avrupasının vahşi ve barbar insanlarının dünyayı sömürme üzerine birleşip gücünü yetiremediği kadim bir toplumu yine türlü iğrenç oyunlarla yıkmayı başardığı bir düzeni mi savunacaksın bana. Hala aynı kültür ve sömğrü düzenini ırköılığı ve çifte standardı devam ettirdiklerini görmezden gelerek mi. Saçma bir özentiden öyeteye gitmemiş olursun
Ya ne kadim toplumu ortaçağ kafasından çıkamayan bir toplumu adam eden Kemalizmdir.
Ahh kendi toplumunu bile tanıyamamışsın kuzum. Mesela Mustafa Kemal ve daha niceleri gibi bir lideri yetiştiren kadim bir medeniyeti kötülersen Mustafa kemali de kötülemiş olursun. Aldığı eğitimler ve üstün başarılar hep bu kadim medeniyetin birikimlerinin ürünleriydi. O yüzden bir söz ederken ikimkere düşün. O kadim medeniyetin ve ülkenin bir paşası bu denli kaliteli eğitim alabilmişse bu ülkenin gücünü ve asaletinün eseridir ve ne yazıkki böyle güzel bir medeniyeti yok edip sömürmüş bir zorba zihniyet var ve zorbalık sevenler
Geçmiş geçmişte kaldı eskiden olan başarılarımız şimdiyi değiştiremez. Eski çürümüş ilkel zihniyetleri yıkmak her gencin görevidir.
Hayır bu doğru değil. Bu gibi yalanları her milletten gençlere yutturabildiklerine yutturup halkı ayaklanfırıp ğlkeleri parçalamay çalışan provokatif akıllar var ve senünmgibiler buna alet olup başardık sanarken aslında kendi halkını köleleştirdiğiniİn bile farkında dğeilsiniz yazık.
Siz önce dininizi sorgulayın da sonra konuşuruz.
Evet çok alaka Avrupa reform yaptı ve din yasalarını yürürlükten kaldırdı. Avrupa'nın din kurallarıyla yönetildiği zamanları inceleyebilirsiniz.
Hristiyan şeriatı devlette egemen değil.
Öfff. Limoncu nasıl saçmalamış.
Herhalde "güçlü devlet" dediği Osmanlı. "Karanlık vahşi batının kapitalist sömürüsü hede hödö" diye bahsederken de kafası karışacağı için "kötü kalpli batı" deyip geçmiş.
Osmanlı'nın çökme sebebi, bunlara göre "biz efendi iken, onlar dünyayı sömürüyordu, o yüzden güçlenip tarumar ettiler güçlü devletimizi". Bıraksalar Osmanlı uzaya çıkacaktı.
Bir kere Batı dediğimiz şey homojen, belli bir ajandayla ilerleyen bir olgu değil. Tarihe bağlı, kendi iç çelişkilerine sahip ve dünyanın geri kalanından bağımsı, olnayan bir şey.
Ama bu dincilerin, Atatürk düşmanlarının derdi Batının sömürgeleştirmesi falan değil Aydınlanma'sıdır. Bütün dertleri Osmanlıda çöplük haline gelmiş, tarikatlara, ayanlara, mitegallibelere teslim edilmiş merkezkaç feodalizme ve hacı hocanın elinde yağmalanan Anadolu'dan, Atatürk'ün aydın ve özgür yurttaş temelinde merkezi bir ulus-devlet kurmasıdır. Bütün dertleri budur bunların.
@Hullanza birleyler saçmaladın ama bunlara kendin bile inanmıyorsun dimi 😅 böyle saçmalayarak ancak ülkenizin topraklarını yabancılara peşkeş çekersiniz. Ben bu zihniyeti hiç beğenmiyorum. Ortaçağ zihniyetinden çıkın az medeni olun. Atatürk sizi görse yazdıklarınozo okusa oturur ağlardı be yazıklar olsun.
Atatürk devrimcidir. Onun sayesinde bu ülkede hala yaşıyoruz. Fakat maalesef ölümünden sonra vasiyetini yerine gelen yöneticiler ve politikacılar uygulamadı halk eğitimsiz ve cahil hala Devrim yarım kaldı
kesinlikle evet. bu islami zırvalıklardan, yobazlardan bizi kurtaran bu yüce adama minnet duyuyorum.
Sonsuz minnet duyuyorum, Atatürk'ün yaptığı inkılapların anlamını anladıkça o minnetim kat kat artıyor. ❤ MKA ❤ 🇹🇷
Her zaman ama İnönü sonrası ABD güdümüne girdiğimiz dengemiz din adına değiştir.
Tabikide hem minnet hem saygı duyuyorum 🇹🇷
Atamın hakkı ödenmez O7
🇹🇷
Kesinlikle sonsuz minnet duyuyorum atama.
🙏
atatürkçü değilim ama katkısı illa vardir
Hayır duymuyorum
Peki.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?