Ben kurgu odaklı olmasını daha çok tercih ediyorum. Mekanı ve kişilikleri kendim yaratmayı seviyorum.

Betimlemeli Kitap
Az Betimlemeli Kitap
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ben kurgu odaklı olmasını daha çok tercih ediyorum. Mekanı ve kişilikleri kendim yaratmayı seviyorum.

Aslında betimleme neredeyse bilim kurgu dahil tüm türlerinin içinde de mevcut. Çünkü orada da bir anlatım ve o anlatımı destekleyen öğeler bulunuyor.
Kurguya dayalı kitap yazma denemelerim olmuştu bir zamanlar ama şimdi hepsini sildim 🤣 en sevdiğim aktiviteydi hayal gücümü çalıştırıp kendi kafamdaki dünyayı kurmak. Mantıksız şeyler çıkıyordu ortaya ama önemli değil. Seviyordum ya bu yetiyordu
Bence ikisi de iyidir. Betimlemeli kitap şarkı yazan, şiir yazan birinin çok işine gelir. Mesela saatleri ayarlama enstitüsü çok zor bir kitap o konuda.
Kurgu tercihim. Ama arada zihni zorlamak da lazım zor kitaplar okumak lazım
Bence kurgu çok seviyorum. bu yüzden de daha çok fantastik kitaplardan yanayım her zaman için. mesela yüzüklerin efendisi ya da İT kitabını çok seviyorum. size de tavsiye ederim
Cevap
27Cevap
Bol betimlemeli kitapları beğeniyorum
Çok zor soru aşırı arada kaldım şu an betimleme nefis bi şey yazılarla resim yapmak falan tabii baya sıkıcı olabiliyor kurgu diyeyim ya o sıkmıyor en azından cevabım kurgudur son kararım
Çok betimleme haddinden fazla detay gibi geliyor bana hem yazım dilini de karmaşıklaştırıyor. Bu yüzden az betimleme bol kurgulu kitap daha hoş.
Polisiye ve korku-gerilim türünde kitapları sevdiğim için betimlemeler olmalı ama fantastik kurgu türünde okuyorsam benim hayal gücümün ufkunu açacak kadar beyimleme olmalı diye düşünüyorum.
ben genel de tarih kitapları okuyorum. Bigi odaklı kitaplar. roman ara sıra okuyorum ama uykumu getiriyor
Tanzimat dönemi romanları geliyor aklıma betimleme allah betimleme zaten o dönemin en büyük hatası ben kurgu seviyorum..
betimleme zarurîdir, fakat bunun aşırıya kaçılması beni tamamen soğutur. resim mi okuyoruz, kitap mı görüyoruz?
böyle bir terslik yani xd
Betimlemeler genelde sıkıcı geliyor bana. Üstelik sanki bi sınırı varmış gibi. Hem ben hayal dünymada asla o betimlemelere uyamıuorum
Ben betimleme cok seviyorum. Hayal etmeme yardimcı oluyor.
Fark etmez. Kelime daarcığımı veya kendimi geliştirecek her türlü kitabı okurum.
Çevirinin kalitesi de önemli tabii. Bol betimlemeli kitap diyorum
betimlemeli, bu yüzden John Steinbeck ve rus edebiyatı severim
Uggfff ben betimlemeli ve kurgulu kitaplardan nefret üstüne nefret ediyorum nefffreeeeett.
Fazla olmamak kaidesiyle betimleme hoşuma gider fazlası birazcık bunaltabiliyor
Tam bir kitap aşığıyım ve betimlemeli kitapları daha çok seviyorum
Betimlemeyi seviyorum ama daha az betimlemeli basit anlatımlar da çekici gelebiliyor
Az betimlemeli daha iyi. Çok detay verince kafa yoruyor akılda ortamla ilgili bir şey kalmıyor
bol betimlemeleri daha cok seviyorum bence daha guzel
ben az betimlemeli kitapları çok severim. tam betimlemeli kitpları okuyamıyorum.
Gözümde canlandırabilmeliyim o yüzden bol betimlemeli
çok betimlemli ktaplar çok detaylı oluyor anlamakda zorluk çekiyorum. onun için az betimlemeli olsun.
Çok fazla betimlemesi guzel gelmez.
Yaşayarak okumak başka
Betimlemeli kitapları seviyorum
Çok kitap okumam ama genede güzeldi
Kurguya dayalı daha mantıklı
Bol betimlemeli olanlar daha güzel bana göre..
Sade ve öz kitaplar iyidir
Yeraltı edebiyatı
Bol betimleme sevmiyorum ben az olmalı.
Betimlemeli kitap, tercihim.
çok kafa ütülüyor fazla betimleme.
hayal dunyasi yerine, bilgi veren kitaplar
Betimleme iyi oluyor
Karışık devam ediyorm
Bol betimleme bir süre sonra bunaltıyor beni.
Rol betimlemeli
karışık devam ediyorum
Hepsinin yeri ayrı
Az betimlemeli ideal
Kurgulu kitaplar
betımlemelerın içinde kaybolduğun bir kitao
Kurgu candır
Betimleme kitap
Kurgulu kitap
Abi betimleme ya
Betimleme
İkiside olabilir