Ben şiir okumayı ve şiir kitaplarını çok severim. En sevdiğim şair de Orhan Veli'dir. Siz şiir sever misiniz, en sevdiğiniz şair kim?

Ben şiir okumayı ve şiir kitaplarını çok severim. En sevdiğim şair de Orhan Veli'dir. Siz şiir sever misiniz, en sevdiğiniz şair kim?

iyi şiirleri beğenirim. orhan veli ve 1. yeniciler benim için şair bile değildir, ismet özel, sezai karakoç ve tüm 2. yeniciler...
tevfik fikret, yahya kemal, necip fazıl, nazım hikmet, arif nihat... gibi isimleri severim.
Adil Erdem Bayazıt, Cahit Zarifoğlu, Sezai Karakoç. Sonra İsmet Özel'in şiirleri de güzeldir. İnşaallah karakteri de yönünü bulur.
Ve Cemal Süreya...
"Her şey seni bekliyor,
her şey gelmeni,
İçeri girmeni,
Elinin değmesini,
Gözünün dokunmasını,
Ve her şey tekrarlıyor
Seni nice sevdiğimi..."
Cevap
13Cevap
Şiir sevmeyen insanlar, şiirin hakkını en iyi veren insanlardır. Ama zamanında biri için yazılan o satırların, yani "şiir sanatının" bir aldatmaca olduğunu görünce, kimsenin şiirlere değmediğini anlayınca şiirden nefret ederler..
Şiirlerden nefret ediyorum.
Tek aşk şiiri mı var be
Felsefeyi psikolojiyi
Bile şiire uydurabilirsin
Mesela anlar şiiri müthiş bir felsefik düşünce barındırır ve bence evrensel bir şiirdir
Çok aram yoktur ama şiir ve şair denince bunun üstüne çıkan yok gözümde..
"Sakın terk-i edebden kûy-ı mahbûb-ı Hudâ'dır bu
Nazargâh-ı İlâhî'dir Makâm-ı Mustafâ'dır bu.."
Şair Nâbî..
Hikâyesi.. Meraklısına..
https://m.youtube.com/watch?v=fule_cEjSuA
Çok seviyorum. Öneri şiir kitapları ve yazarlar
Nihal Atsız en seviğim şair, Topal Asker favori şiirimdir. İsmet Özel ile Neyzen Tevfik de sevdiğim şairlerdendir.
Turgut uyar, cemal Süreyya severim ama sık okuma alışkanlığım yok okumayı seven bir hatun olsun isterdim eksiklikleri tamamlamak için
Şiir okumayı çok sevmem
En sevdiğim şair neyzen tevfik
Sümbülzade Vehbi efendinin III. Selim'e yazdığı şiir beni her zaman duygulandırır.
Severim, Yunus Emre şiirleri hoşuma gidiyor
😄
Dağlar ile taşlar ile çağırayım Mevla’m seni şiiri çok güzel
Oyle tabi. Degisik geldi sadece siir denince aklına onun gelmesi
ben divan edebiyatinin siirlerini severim osmanlica yazilan onlar anlamli ve havali geliyor digerleri ilgimi cekmiyor
Şükrü Erbaş
Cahit Zarifoğlu
Nurullah Genç
Nazım Hikmet, Ümit Yaşar Oğuzcan
orhan veli nazım hikmet yaşar kemal
Divan edebiyatı aşığıyım 😌
Cahit Zarifoğlu
Şiir yazmayı seviyorum okuma alışkanlığım yok
Severim özellikle sevdiğim bir şair yok.
Cemal Süreya ve Nazım Hikmet Ran 💖
Severim. Cemal süreya
Şiir yazardım.
Şiir severim.
Şiiri severim
özdemir asaf💙
Evet severim
Ahmet Arif
Almıyım cınım tşkler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?