Öncelikle herkese günaydın. 🌞 Hayırlı Ramazanlar diliyorum. Ben en son Edgar Allan Poe - Morgue Sokağı Cinayetleri'ni okudum. Peki siz en son hangi kitabı okudunuz? 📖📕

Öncelikle herkese günaydın. 🌞 Hayırlı Ramazanlar diliyorum. Ben en son Edgar Allan Poe - Morgue Sokağı Cinayetleri'ni okudum. Peki siz en son hangi kitabı okudunuz? 📖📕

En son Beyhan Budak'ın "Mutluluğu Kaybettiğin Yerde Arama" kitabını okudum ve şu an bu kitabı okuyorum..
Cevap
4Cevap
Yüzüklerin efendisi
Cehennem evini okudum
Şu an okuduğum kitap Ahmet Ümit'in Beyoğlunun en güzel abisi 💜
Yine polisiye mi türü?
Evet polisiye
Bu sabah bitti. Ahmet Ümit- Sis ve Gece... Tarzım olmayan bir kitapti ama güzeldi...
Biten "Daire 16".. Niyetlenilen "Billy Summers"
Son okudugumu es geçiyorum 😀Şu an "Senin Ruhun Bütün Dünyadır" kitabını okuyorum
Kızıl Vebayı okudum. Günümüz korona virüsüyle çok bağlantılı.. Geleceğin virüsünün tahmin edilmesi gibi bir şey..
Marc Levy - Gölge Hırsızı
Fransa edebiyatına bayılıyorum.
Kadir Mısıroğlu - Lozan Zafer mi Hezimet mi 2. ciltteyim son cilt kaldı
Keşke Yunan galip gelseydi!
KEŞKE YUNAN GALİP GELSEYDİ ne demektir
Yunan galip gelseydi, senin dilini değiştirebilir miydi?
Yunan galip gelseydi, senin yazını değiştirebilir miydi?
Yunan galip gelseydi halifeliği kaldırabilir miydi?
Hiç birini yapamazdı...
Çünkü halk, Yunan düşmandır diye mukavemet eder, gerekirse Çanakkale ruhu ile tekrar savaşır, karşı koyardı.
Fakat tüm bunları yapan, kendi içerisinden çıkan kurtuluş savaşının kumandanlarından bir Osmanlı askeri (yav) olunca, aynı tepkiyi gösteremedi.
Keşke Yunan galip gelseydi; o zaman halk direnir ve ne dil ne din değişirdi. halk düşmanla savaşır ve onu kovardı.
Üstad Kadir Mısıroğlu
M Kemal*
Kesin öyle olurdu fesli reyiz.
He o sözün mahiyetini anlamaya idrakin yetmiyorsa. Yunanın anadoluda yaptığı zulümleri anlatan "Yunan Mezalimi" kitabının yazarı Mısıroğlu'nun izahınıda dinle. Tabi fikri taassup ehli değilsen
https://www.youtube.com/watch?v=PhRh3okgCXk
Mısıroğlunu hiç canlı gördün mü karşında?
ilmi cevap bekliyordum, konuyu dağıtmayı çalışmanı değil
Bunların hepsini yalayıp yuttum merak etme. Gençliğim hep Mısıroğlu ile geçti. Mısıroğlu'nun eski yaveri benim arkadaşım. Mısıroğlu'nun yanlışları da vardı. Kendisinden soğutan bazı tavırları da mevcut olsa haklı olduğu konular da var profanlık hakkında. Yaveriyle zaten Kemalizm Memalizm muhabbeti yapmayız. İkimizin alanları farklıdır. Mısıroğlu'nun katılmadığım birçok argümanı mevcut. Yunan galip gelseydi onun dediği gibi bir şeyin olacağını hiç düşünmüyorum.
Hakikat karşısında insanların fikirlerinin zerre ehemmiyeti yoktur.
Hakikat kimden sadır oluyorsa onu dinlemek akıl ve vicdanı esas alan bir şahıs için kaçınılmazdır.
Resmi tarih yalanını ve şişirilmiş bir sahte kahramanı milyonlara 50 yıl boyunca haykırdıgı için kendisine minnetarız lakin istediğimiz olmuş değildir.
İnsanlar hakaret edebilir, sövebilir zararı yok , güneş balçıkla sıvanmayacagı için ve gerçeklerin çıkma huyundan ötürü galebe bizden yanadır. Görürüm görmem hiç mühim değil. Kendi hissem bana kafi.
Mısıroğlu'nun yaveri olan arkadaşım, bizim gençler üç cilt Lozan'ı okuyor kendilerini allâme-i cihan zannediyor demişti. O da durumun farkına varmıştı. Aynı zamanda "Ben oryantalizmi üstadtan öğrenmedim." demişti. Diğer yandan "Üstad döneminin siyasi kavgalarına çok adapte olduğu için dünya tarihi konusunda ileri değil." dedi bana. Sadece Mısıroğluna saplanma, daha nice tarihçiler, filozoflar ve sosyologlar var. Her birinin düşüncesini temessül edersen emin ol zamanla Mısıroğlu hayranlığın da zayıflar orta yolu bulursun. Ben tarihle ilgili kuru dalaşı bıraktım. Orta yolu buldum. Cioran'ın dediği gibi tarihin bir amacı yoktur, tarihsel ilerleme diye bir şey yoktur. Felsefeyi de takip et, etmiyorsan eğer.
Felsefe iyidir ve her beşeri faaliyette vardır lakin bir dal olarak felsefeyle alakadar olmak yerine fizik, tarih, din ve dil sahasında tekamül gayretindeyim.
Dünya tarihi hususunda gayet iyidir o arkadaş yaveri oldugu halde Üstadın Yahudilerin amal-i siyasiyyesi hakkında onlarca sohbet videosunu izlememiş ola ki böyle konuşuyor , Çarlık Rusyasını anlatan Moskof Mezalimi, Amerikada ki İslam hareketleri ve Amerikan efkar-ı umumisine dair videolarına da bakmamış
Üstad biliyordu ki Mustafa Kemal ve Kemalizm gerçeği Türkiyede idrak edilmeden ve bu iki prangadan kurtulmadan Türkiye karakter sahibi olamaz.
https://www.youtube.com/shorts/xCSARGs0XMM
Neyse ders vakti selametle
Mısıroğlu'nun Yahudiler ile ilgili bildikleri hakkında bir sürü yanlış bilgiler var. Filistin Dramı'nın Düşündürdükleri adlı kitapta da yanlış bilgiler mevcut. 11 Eylül Saldırıları'nda hiç yahudi ölmedi demişti ama birçok yahudi bu saldırıda hayatını kaybetmişti. Hatta ben Mısıroğlu'nun yanında oturuyorken 11 Eylül şahidi William Rodriguez gelmişti. Rodriguez de ölenler arasında yahudiler var demişti. O esnada Mısıroğlu yanımda gülerek "Tüh" demişti. Mısıroğlu yerel tarih konusunda bilgili. Dünya tarihi konusunda çok iyi olmaması normal. Lokal tarihi yalayıp yutmuş, ona göre yorumları var. Yaveri dediğim arkadaş ise daha entelektüel düzeyde her daldan her konudan kitaplar okuyan birisi ve özellikle oryantalizmi araştırır. Bir gün onunla Afrika tarihini konuşurken konu üzerine "Üstad kendisini dünya tarihinde geliştiremedi o kadar." dedi. Hatta Abdülaziz abi var, bilirsin belki. O da üstad din konusunda kendisini geliştirmeli demişti. Herkes mükemmel değil sonuçta her birimizin eksiği var. Mısıroğluna Afrika'daki cihad hareketleri ve el-Kaide sorulduğundan "Kemalizmi araştırmaktan (şeytanı taşlamaktan) bunları araştıramadım hiç." demişti.
Ben bayadır okumuyorum
Umarım tekrar okumaya başlarsın Yasmert.
Dedikoducu kız hayat yaşanmaya değer
Ali Narçının Persler kitabını okudum
Dino Buzzati (Tatar çölü)
En Son Yürekler Ölür
Martın Eden
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?