Hayat tehlikelerle dolu. Fakat yanlış yollardan her zaman dönülebilir. Yeter ki insan, kendisine verilen fırsatı zamanında kullanabilsin.
Tutunamayanlar - Oğuz Atay
Hayat tehlikelerle dolu. Fakat yanlış yollardan her zaman dönülebilir. Yeter ki insan, kendisine verilen fırsatı zamanında kullanabilsin.
Tutunamayanlar - Oğuz Atay
En sevdiğim kitap değilse de çok sevdiğim bir alıntı:
"Yalnızca bir günah vardır, tek bir günah. O da hırsızlıktır. Onun dışındaki bütün günahlar hırsızlığın çeşitlemesidir... Bir insanı öldürdüğün zaman, bir yaşamı çalmış olursun. Karısının elinden bir kocayı, çocuklarından bir babayı almış olursun. Yalan söylediğinde, birinin gerçeğe ulaşma hakkını çalarsın. Hile yaptığın, birini aldattığın zaman doğruluğu, haklılığı çalmış olursun.
Kendisine ait olmayan bir şeyi alan insan, bu ister bir can olsun isterse bir dilim nan (ekmek) adiliktir. Çalmaktan daha kötü bir suç yoktur..."
Khaled Hosseini, Uçurtma Avcısı
Bu kitabı hep merak etmişimdir okumaya da fırsatım olamadı bir türlü ne yazık ki
Mutlaka oku, çok iyi kitaptır.
Burada okumaya ilgisi olan insan bulmak zor. Bu konuda iletişimde olabilirsek sevinirim.
53. doğum günün kutlu olsun doktor. Ölümünün ilk gününe hoş geldin.
Bir katili yaratmak ne kadar zaman alır? On yıl? 20 yıl? Yoksa tek bir an mı? Cehennem farklı biçimlerde sizi bulabilir.. re-state://background_color_rgba (0, 0, 0, 0), font_color_rgb (0, 0, 0), justifyLeft
İnsanların kitaplardan çok, söz ve hitaplarla elde edildiğini asla unutmuş değilim. Fakat bir doktrinin, özünü ve bütünlüğünü ancak yazılı olarak tespit etmekle koruyacağı, önemsiz bir gerçek değildir ve bir defa uygulanması yeterlidir.
Mein kampf - Adolf Hitler
Cevap
6Cevap
Yüzüklerin efendisi - Kendinizi buraya kapatabilirsiniz, ama dünyayı sonsuza dek dışarıya hapsedemezsiniz.
Yüzüklerin efendisi - Yol karardığında yolunu ayırana dost denmez.
Yüzüklerin efendisi - Aslında geriye dönüş diye bir şey yok. Shire'a varsam bile hiçbir şey eskisi gibi olmayacak; çünkü ben aynı olmayacağım. Bir bıçak, zehirli bir iğne, bir diş ve uzun bir yükle yaralandım ben. Huzuru nerede bulacağım?
Teşekkürler :)
Rica ederim :)
Tesadüf seni önüme çıkarmasaydı, gene aynı şekilde, fakat her şeyden habersiz, yaşayıp gidecektim. Sen bana dünyada başka bir hayatın da mevcut olduğunu, benim bir de ruhum bulunduğunu öğrettin.
Sabahattin Ali
Çok güzelmiş benimle paylaştığın için teşekkür ederim
"İnsan her şeye alışır diyorlar ya, öyle değil aslında. Başka çaren olmadığı için katlanıyorsun ama alışamıyorsun." Ahmet Ümit – Bir Ses Böler Geceyi
"Gaius hiç kuşkusuz ölümlüydü, bu yüzden ölmesi son derece doğal, ama benim ölmem, Vanya'nın, İvan İlyic'in ölmesi... bütün o duygularım, düşüncelerimle ben bambaşkayım! Benim ölmem olacak şey değil! Tek kelimeyle korkunç bir şey bu!"
İvan İlyiç'in ölümü Tolstoy
İki tür cadı vardır:
kötülük etmek için şeytanla işbirliği yapan çirkin kadın.
kötülükte şeytandan da ileri güzel ve cazibeli kadın..
Seni asla terk etmeyeceğimi biliyorsun. Ağaç çiçeğini bırakmaz, çiçek ağacından düşer.
monte cristo kontu
En sevdiği kitap değil ama aklımda kalmıştı
"Tüm hayvanlar eşittir ama bazıları daha eşittir" George orwell hayvan çiftliği
Bugün yine yoktun
Çok da umursamadım çünkü artık önemin yoktu
Kimseye güvenme, manipülasyona gelme
Hayatın içinden: hayati yazar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?