Haber linkini aha şuraya bırakıyorum, siz nasıl telaffuz edersiniz?
https://twitter.com/aykiricomtr/status/1638913547798208513?t=476TKg181V11ZZRgXCapjw&s=19
Allah
Tanrı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Haber linkini aha şuraya bırakıyorum, siz nasıl telaffuz edersiniz?
https://twitter.com/aykiricomtr/status/1638913547798208513?t=476TKg181V11ZZRgXCapjw&s=19
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
Ya nice Allah diyenler var hepsi sahte boş kuru bir lakırtı ben tanrı diye söyledigim zaman onun yüceliğini övmediğimi kim bilebilir? O an ne demek istiyorsan onu de
Hala tanrı değil allah diye laga luga yapanlar var şeytan yerine iblis deriz bir sorun yok ama kelime degl niyet önemli tanrı diyince puta tapmıyoruz bu kadar kasmayn kendinizi
İşte bu en iyi cevap 🌸
Özel isim bu kesinlikle değiştirilemez. İnsanlar bile adına özel yaşarken yaratıcı kendi isimleri dışında kullanılması uygun olur mu? Biraz empati yapsak bu konuda.
La ilâhe - ilah yok - illALLAH (ancak ALLAH var) demek
tanrının karşılığı ilah
99 ismi var bunlar dışında kullanılmaz.
Bu arada bu bir bilgi uymak zorunda değilsiniz sonuçta.
allahin bir ismi yok ki niye takintililar bu kadar. sen tanri deyince zaten inandigin sey tanridir. yani allah bunu bilmiyor mu neyin kafasini yasiyorsunuz.
Halen takıntılık yapan var ne yazık ki
Besmele diye bir kavram var Rahman ve Rahim olan ALLAH’ın ismiyle demek
Bu takıntı değil doğru olan bir yaklaşım. Doğru olanı söylemek takıntı ise evet öyle
Kuran'da tanrı kelimesi geçmiyor, ilah geçiyor, rab geçiyor, Allah. Geçiyor... Kısacası "huu" geçiyor... "Huu diyelim, aşk ile huu"
Allah demeyi tercih ediyorum ki dinime özel olan da bu.
Tanrı genel bi kavramdır. Allah ise İslamiyetteki tanrıdır. Neyi kastettiğime göre değişir hangisini kullandığım
tanrı. allah'ta tanrıdır. arapça karıştığı ilahtır. ilah demek günah mı? değil. tanrı demek niye günah olsun? müslüman saçmalıkları.
İsmiylede saygisizlik gibi oluyo bi buyugune abi diyon O'na adiyla. Bir saygi ifadesi gerekiyo bence. Yuce gibi eklemek
Allah demeyi tercih ediyorum diğeri diğer dinlerin simgesi gibi geliyor
Allah’ın 99 isminden birini kullanmayı tercih ederim :)
Kendimle konuşurken allah başkasıyla konuşurken tanrı diyorum.
Allah'ın 99 ismi varken " Tanrı " kelimesini kullanmak ilginç.
Tanrı kelimesini kullanmak istiyorsak kullanmadan önce , kaynağını, nereden geldiğini, kökenini inceleyen eserlere, lugatlara bakmak gerekiyor.
Ben bu adamı nerden tanıyorum ya
Entel Feridun Deep Turkish Web
Tanrı diyince şekilden şekile giriyor bizimkiler
münafık, kâfir demedikleri kalıyor
Allah derim her daim
Ben Allah demeyi tercih ediyorum
Allah’ım derim
İkisini de kullanırım.
Tanrı türkce bir kelime allah arapça
Allah.