Körü körüne inanmak, genellikle mantıksız ve rasyonel düşünceyi reddeden bir yaklaşım olarak kabul edilir. Gerçeği sorgulamadan, kanıtlar veya mantıksal argümanlar olmaksızın bir fikre veya inanca bağlı kalmak, fanatiklik olarak adlandırılabilir.
Sorgulama, eleştirel düşünce ve araştırma, doğruyu bulmaya ve anlamaya yardımcı olan önemli araçlardır. Sorular sormak, daha geniş bir perspektif kazanmamıza, fikirlerimizi açıklığa kavuşturmamıza ve öğrenmemize yardımcı olur.
"Mücazatım hep niçin demekti?" şeklindeki sorular, merak ve anlamaya yönelik bir sorgulama örneği olarak kabul edilebilir. Bu tür sorular, düşüncelerimizi ve inançlarımızı sorgulamamıza ve daha fazla bilgi edinmemize yardımcı olur. Bu nedenle, doğruyu bulmak için sorgulamak önemlidir.
evet, sorgulamalarım beni şu ana kadar tüm dinlerden, tanrılardan uzaklaştırdı.
ama uzaklaştırmasaydı bile, her dine mensup kimsenin, mensup olduğu dinin öğretilerini iyice bilmesini, kitaplarını okumasını isterdim.
müslümanım diyip kur'an okumamış o kadar çok kişi var ki, müslümanım diyip inandıkları tanrının zorunlu kıldığı şeyleri, yani namaz kılmak, içki içmemek, küfür etmemek... hiçbirini yapan yok. bu riyakârlık değil midir?
Heraklitosa göre değişmeyen tek şey değişimin kendisidir o yuzden hersey değiştiğine göre her bilgi ve inancta daha iyisi ve üstünü geldiğinde değişebilecektir. Körü körüne bağlı kalmak zekası olmayanların işidir aklı işletmek bilgiyi kaldırmak için zeka gerekir maalesef bununda genetik oldugunu düşünüyorum.
Doğru değildir. İnsana akıl denen nimet niye verilmiş, doğruyla yanlışı ayırt edebilsin diye, körü körüne inandıklarımız belki de bizi manipüle ediyor da olabilir
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ya körü körüne inandığımız şey tanrıysa? O zaman da bu dediğini savunur muydun?
Gönülden gelen birçok şey de kişinin gönlünün güzelliği ile ölçülüyor. Bağlı olduğu ya da bağlandığı şeyin verdiği ilkeler doğrultusunda değil. Haklısın.
dogru degıldır elbet en azından ben oyle dusunuyorum ınandıgın seyın bı kere dogru olup olmadıgını bılmek lazım yanlıssa dogru olduguna ısrarla ınanman sacmadır keza dogrulugu kesın bır bılgı var mıdır tartısmalı bır konudur bence sırf bu yuzden bıle konu ne olursa olsun koru korune baglanmak yalnıs dıye dusunuyorum
Selam Winchester yaptığı hatalar için senden özür diliyor. Konuştuğum biri değil ama biliyorum kendisini ondan söyledi bana da sanırsam. En azından engelleme sebebini söyle istersen. Umurumda olmaz normalde ama yazdım yine de. Detay istiyorsan belli edebilirsin gönderirim.