Bir tiyatro sergilememiz gerekiyor ve senaryo yazarken sıkıntı yaşadık. Yardım eder misiniz?
5 kız 4 erkek için
Bir tiyatro sergilememiz gerekiyor ve senaryo yazarken sıkıntı yaşadık. Yardım eder misiniz?
5 kız 4 erkek için
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Yılmaz Erdoğan yardımcı olur mutlaka onlara bir sorun..
Aynen koskoca Yılmaz Erdoğan bizim okul ödevine yardım etcek
Neden etmesin?
Niye etsin
Buradakiler niye edecekse o
Nedenle
Anlamak isterdim ama maalesef
Canın sağ olsun
senaryoda zorlandığınız konu nedir?
Güzel bir hikaye çıkmıyor çıksa da replikler gelmiyor illa tıkanıyor
konunuz nedir?
Konu kısıtlaması yok
mesela ben olsaydım "ölüme isyan eden birisi"ni ele alırdım. isterseniz buradan yürüyün.
Ufak bi detay geçer misin
mesela adamımız hayatı boyunca sefil yaşamış olsun, bunu oyunda anlatmayın ama belli edin. yani sefalet içinde olduğunu kıyafetlerinde ve arada sırada atacağı tiratlarda zavallılığını belli edin.
sonra asıl hikâye ölümün geldiği zaman olacak. evinde çalışma masasının başında düşünün mesela adamımızı. kendisi mutsuz bir hayat sürmüş ve en son melek canını almaya gelmiş. fakat adamımız meleğin canını almaya gelmesini hiç umursamamış. melekle konuşmaya başlamışlar. çünkü daha önce melek hiçbir zaman böyle biriyle karşılaşmamış.
bunu ilk perdeyi kapsayacak şekilde diyaloglarla uzatın. sonra ikinci perdeye gireriz, ilk perdenin sonunda melekle bir antlaşma yapmış olsunlar. antlaşma istediğiniz gibi olabilir. isterseniz "yeni bir şans" olabilir.
ikinci perde de adamımız farklı insanlarla tanışsın. 5 erkek 4 kız demişsiniz, "adamımız" bir erkek, azrail de, ki ben melek demek istiyorum "kız" olsun. daha cazip ve romantik olur.
geriye 4 erkek 3 kız kaldı. bunlardan bir erkeği ayırın, o Tanrı olacak, geri kalanlarını 2. perdede kullanın. çünkü adamımız yeni mutlu bir hayat şansı kazandı dolayısıyla yeni insanlarla tanışmalı.
fakat 2. perdenin sonunda adam artık bıksın ve mutlu hayat diye bir şeyin olmadığını fark etsin.
3. perdede adam intihar etsin ve meleğin şahitliğinde tanrıyla konuşsun. ona "neden yarattın beni", "nedir bu acıların kaynağı" gibisinden sorular sorsun.
bilmiyorum kafamda böyle bir şey canlandı. sizin ilginizi çeker mi bilmiyorum
Öğretmen dine aşırı bağlı gelenekseli sürdüren biri olduğu için dini alaya almak gibi görür. 50 bile vermez
o zaman sonundaki sorulara dinsel cevaplar verebilirsiniz:)
Yok dini şeykerin kişileştirilmesi valla şirk koşuyorsunuz der manyak
benden bu kadar:)
Sergilenecek olan oyunun konusu nedir?
Konu serbest ama yazamıyoruz işte
Anladim, nerede yaşıyorsun
Aşırı yetenekli değilim ama öykü falan yaziyorum
Balıkesir. Yine de denersen çok mutlu olurum
Ben bu hesabı bir kaç gün sonra kapaticam yani okadar zamnda bitirebilirmiyim bilmiyorum
Daha önceden oluşturulan projeleri kullanamazmisiniz
Hayır
Anladım
Çözdünüz mü
Çözdüm