Evrim hakkında yorum yapan arkadaşlar, Cidden merak ediyorum bu kaynak niteliği taşıyan biyoloji kitabını okudunuz mu? Ya da Darwin kimdir haberiniz var mı da evrim hakkında yorum yapabiliyorsunuz? Kulaktan dolma fikirlerle görüş belirtmek sizce de yanlış değil mi ha dostlarım?
Cevabın nedir?
+1 yılOkumadim ama dediginle anladimki; ateist olan biri bile mukemmel yaratilisi inkar etmiyor?
115 Yorumla
Soran+1 yılAteist olan biri yaratılışa inanmaz. Ancak insanın da dahil olmak üzere her canlının gelişim gösterdiğini ve zamandan zamana resmen sürüm atladığını kabul eder. Bilim ise bunun nasıl olduğunu açıklamaya çalışır. Dogmatik düşünceler insan beynini fazla yormamak adına esasında büyük bir kötülük yapmasına rağmen insanın beyin gelişimini engeller ve oyalama bilgiler ile insanlara doğuştan hatalı bilgileri entegre eder ve bu yaptığının iyi olduğunu sanır.
- +1 yıl
Ateist olan biri yaratilisa inanmadigini soyler yalnizca. Ama olanlari gorur fakat bir zeka elinden cikmadigimizi soyler. Sen hangisi oluyorsun bunlardan
Soran+1 yılBen yaratıcı elinden çıkmış olsak da olmasak da yaratıcı varlığını kavramam mümkün olmadığı için konuma Tanrının varlığını veya yokluğunu katmayanlardanım. İnanç belirtmiyorum burada yani.
- +1 yıl
Bizde kavrayamiyoruz. Ama Allahin ayrtlerinde de belirttigi gibi yagmuru yagdirma sistemi, gece ile gunduzun bir kurala gore davranisini, insanin bir damladan ve bunun gibi bircok delilden anliyoruz.
Soran+1 yılEvrim Tanrıtanımaz değildir. Sadece konuya Tanrı dayanaklı yorum getirme işine sıcak bakmaz. Kavrayamıyorsanız Kuran ayetleri var demek biraz da kolaya kaçmak olmuyor mu sizce de? Bilim bu iş burada bitti demez ve asla nokta koymaz. Sırf Kuran bilim öğrenin araştırma yapın demiş diye bilimi de kapsayacak bir kitap olma niteliği taşıyor demek kendi görüşüme göre fazla dar görüşlü bakmaktır. Kuran bilimi kapsamaz. Araştırma yapın dendi içinde diye Kuran kapsar bilimi demek tam bir absürdlük örneğidir. Ne Kuran bilimi kapsar ne bilim Kuranı kapsar. İkisi apayrı iki konudur. Birisi inancın sistemleştirilmesidir. Biri de sistematik ve değişken bilgi birikimidir. Karıştırmamak lazım.
- +1 yıl
Kolaya kacmak olmuyor. Inancimizi yerine getirirken. Allah'in tembelligi sevmedigini, calisilmasi gerektigi ayetleri bize arti olarak donuyor sadece olan bu.
Soran+1 yılDindar kesime baktığımız zaman bu görüş/beklentinizin tam olarak karşılanamadığını görmek çok da zor olmasa gerek. Cevabınız önemli olan dindir, dini yaşayanlar değildir olacaksa hiç polemiğe girmeyelim. Burada konumuz evrim, ve din tartışmalarından çıkacağımız sonuç hep aynı. Evrim hakkında söyleyecekleriniz, öğrenmek istedikleriniz bittiyse çekilebilirsiniz.
- +1 yıl
Hem yanit yazmam gereken cumle yaziyon hemde cekilebilirsin diyorsun. Dogru karsilanmiyor. Demekki okumuyorlar Kuran'i oysa Allah'in ilk ayeti''OKU'' idi. Okuyanlari da var uygulayanida. Cekiliyorum by
Soran+1 yıl@striker20 neden siz de cevap vermeyi denemiyorsunuz?
Soran+1 yılPeki cahil dostum benim.
Soran+1 yıl@striker20 geçinin birbirinizin sırtından :) artık nereye kadarsa ;)
Soran+1 yılSiz okudunuz mu @striker20 ?
En İyi Cevaplar
Okudum.
17 Yorumla
Soran+1 yılBeğendiniz mi? :)
Soran+1 yılO kadar bile bilmiyor maalesef bazı arkadaşlar :)
Soran+1 yılTeşekkür ederim. E kitap olarak satın almam mümkün müdür? :)
Soran+1 yılİyi paraya kıyacağız o zaman hem de Türk yazar diyorsunuz daha anlaşılır bir kitap olur :) ben de heyecan yaptım şimdi :))
Gizli Üye(30-35)+1 yılCahil insan bilmedigi konular hakkinda yorum yapandir zaten.
11 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle öyledir.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
1Cevap
onlar bilimden anlamaz sorgulama yok ki:D
11 Yorumla
Soran+1 yılEh ben de iş olsun diye sordum efendim biraz olsun bilinçlenen insanlar görmek istedim :) ama nafile sanırım :D
Bizene darvin pisliginden allahi tanimayan hersey evrimden geldigini savunan zavvalinin teki
02 Yorumla
Soran+1 yılOk.
okumadım, okurum
12 Yorumla
Soran+1 yılHoşunuza gidebilir :) konuya meraklıysanız iyi bir başlangıç kitabı olacaktır.
+1 yılOkudum
12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim yanıtınız için.
- +1 yıl
Rica ederim :)
Evrime inanan arkadaşları anlamıyorum bir türlü :D
09 Yorumla
Soran+1 yılOkudunuz mu o kitabı diye sormuştum.
Soran+1 yılO zaman anlayamamanız doğal.
Soran+1 yılBuyrun sorun.
Soran+1 yılEvrim ne der diye sorarsanız cevabım kısaca "türler (insan türü de dahil) direkt olarak şu anki halinde var olmamıştır" olur. Ama yaratıcı eli ile ama kendiliğinden. Gelişim ve ilerleyiş başından beri sürmekte ve halen de devam etmektedir. İnsan şu anki haliyle bile %100 mükemmel değil demektedir evrim. Basit bir örnek: beynimizin %100 ünü kullanamıyor oluşumuz. Evrim 2000 karaktere sığdırılıp anlatılacak bir konu değildir. Bu bahsettiklerime kırıntı bile denemez yani. Konuya meraklı iseniz kitabı soruda belirttim.
Soran+1 yılTürler aynı zaman içinde birbirlerine dönüşür demiyorum. Doğal seçilim, adaptasyon gibi kavramları bildiğinizi varsayaraktan açıklayayım. Belli yaşam şartlarına uyum sağlayabilen canlılar yaşamaya devam eder ve azami şartlara uyum sağlayacak yapıları uzun yıllar boyunca geliştirir. Bu yaşam şartlarına uyum sağlayamayacak kadar zayıf canlılar ise ya yer değiştirip uyum sağlayacağı farklı şartların arayışına gider ya da neslin sonu olur. Bu ufak değişimler milyon yıllar içerisinde büyük bir değişim yapbozunun parçalarından biri olur ve kısa vadede bir şey ifade etmez. Ancak uzun vadeye bakıldığında ne denli büyük değişimlerin (evrim) varolduğunu görebilirsiniz. Protein benzerlikleri, fosiller, canlıların bir şekilde şartlara uyum sağlama çabaları, etkiye tepki, bağışıklık, canlının kendini onarması, embriyonik gelişim birtakım kanıttır evrim için. Ancak bir başka yorumumda belirttiğim gibi ufak bir bilgi parçasıdır bu anlattıklarım.
ilginc bir kitap degil mi?
025 Yorumla
Soran+1 yılOkumadıysanız ilk defa öğreneceğiniz bir şeyleri barındırdığına garanti veririm. Mükemmel bir kaynak.
Soran+1 yılEvrim konusunda bilgi sahibi olmak için kaynak.
- +1 yıl
"tree of life" haa? kitabı okumuştum çok önceden ama kitabın sonunda pek okumaya değilecek bir kitap olmadığını farkettim. çünkü içinde pek çok yerde bilgi çatlakları var. zaten bu kitaba karşı yazılan reddiye niteliğinde makalelerde okumuştum sonra. özetle; kitap insanı sarsıyor belki ama çarpmıyor. k. bakmayın benim Darwin'den öğrenecek bir şeyim yok. kaynak olarak alan alır.
- +1 yıl
" Fosil kayıtları, canlıların, evrim teorisinin iddia ettiği gibi ilkelden gelişmişe doğru bir süreç izlediklerini değil, bir anda ve en mükemmel halde ortaya çıktıklarını göstermektedir. Bu ise, canlılığın bilinçsiz doğal süreçlerle değil, bilinçli bir yaratılışla var olduğuna kanıt oluşturmaktadır. New York State Üniversitesi'nden ekoloji ve evrim profesörü Jeffrey S. Levinton, Scientific American dergisine yazdığı "Hayvan Evriminin Big Bang'i" başlıklı bir makalesinde bu gerçeği kabul etmekte ve "Kambriyen devrinde çok özel ve gizemli bir Yaratıcı gücün varlığını görüyoruz" demektedir. " :)
Soran+1 yılYapmayın efendim fosillerden bu sonucu nasıl çıkarttınız? Homo erectus homo habilis vs. ne olacak?
Soran+1 yılBir avuç dindar (ya da dindar korkusu taşıyan) bilim adamının yapacağı tanımlamayı ben direkt olarak doğru kabul edemem.
Soran+1 yıl"Sana güzel görünmek için inançlarıma aykırı hareket edeceksem,
bil ki ben çok çirkin bir adamım." Pardon görmemişim :) iyi akşamlar derim ben bu söze...- +1 yıl
New York State Üniversitesi'nden ekoloji ve evrim profesörü Jeffrey S. Levinton, Darwin'den az bilen bir insan değildir malumunuzdur ki. daha evrimciler bile Kambriyen Patlamasına hiçbir evrimci bahane bulamamaktadırlar. canlıların yeryüzünde ortaya çıkışı çok açık olarak evrim teorisinin doğru olmadığını ispatlamaktadır zaten. "Evrimcilerin Kambriyen Patlamasına karşı öne sürdükleri ilk bahane fosil kayıtlarının eksik olduğu iddiasıdır. Bu eksiklik nedeni ile Kambriyen öncesindeki canlıların fosillerine ulaşılamadığını ve bu nedenle sanki canlılar bir anda ortaya çıkmış gibi bir görünüm olduğunu öne sürerler. Oysa fosil kayıtları evrimcilerin iddia ettikleri gibi eksik değildir. Günümüzde, Kambriyen öncesinin son dönemlerine ve Kambriyen'e ait birçok tabaka keşfedilmiştir. Ve paleontologlar, eğer Kambriyen canlılarının ataları Kambriyen öncesinde var olsaydı bunları bulmuş olacağımıza ikna olmuşlardır." :)
- +1 yıl
" Kambriyen devri fosillerinin ortaya koyduğu tablo, evrim teorisinin varsayımlarını reddederken, bir yandan da canlıların bilinçli bir yaratılışla var olduklarını gösteren çok önemli bir delildir. Evrimci biyolog Douglas Futuyma, bu gerçeği şöyle açıklar: Canlılar dünya üzerinde ya tamamen mükemmel ve eksiksiz bir biçimde ortaya çıkmışlardır ya da kendilerinden önce var olan bazı canlı türlerinden evrimleşerek meydana gelmişlerdir. Eğer eksiksiz ve mükemmel bir biçimde ortaya çıkmışlarsa, o halde üstün bir Akıl tarafından yaratılmış olmaları gerekir. " bunu ben demiyorum bak, Evrimci biyolog Douglas Futuyma diyor. ;)
Soran+1 yılİhtimallerden gidiyorsunuz. Teist olan veya teistlerden korkan bilim adamlarının söyledikleri verileri ciddiye alamam. Bakın son yorumunuzda ya evrimleşmiştir ya da direkt olarak varolmuştur deniyor. Tek bir gerçek olur. Bana teist bir bilim adamının dini dogmatik düşünceler üzerinden gidilen teoremini kabul ettiremezsiniz ve iki adet ihtimal sunmuşsunuz. Bilim adamlarınım ezici çoğunluğunun evrimi kabul etmiş olduğu bir dönemde kalkıp da bilim adamı olmayan bu halimizle evrim üzerine tartışıyor oluşumuz ne kadar ironik değil mi?tr.m.wikipedia.org/wiki/Modern_evrimsel_sentez buyrun. Bilim adamlarının ezici çoğunluğu bu teoriyi desteklemekte. Sizin dini sitelerden bulduğunuz teist teoremlere karşı ben de bu linki veriyorum.
Soran+1 yılFikirlerinizin şekillenmesine dininizin etkili olmasına izin vermektesiniz. Bundan bahsettim o yorumumda.
- +1 yıl
soran, ateistsin sanırım; fakat inançlı herkese "dogma" yaftası yapmazsan sevinirim. çünkü "dogma" kelimesi altında inanan insanları küçümsemeye çalışıyorsun ve hangi kavram olursa olsun insanları bir kavram altında ezme çabası sadece aptalları işidir.
ne yani Darwin ateist diye doğruları söylüyor ama bu alandaki diğer seçkin Bilim adamları vs. sırf olaya Tanrı'yı karıştırıyor diye yanlış söylüyor öyle mi? hatta Tanrı'yı karıştırıyorlar diye "teistlerden korkan bilim adamları" oluyorlar öyle mi? k. bakmayın bu komik değildi. - +1 yıl
beyefendi, "Fikirlerinizin şekillenmesine dininizin etkili olmasına izin vermektesiniz" demişsiniz. peki siz niçin ateist çizgide yorum yapıyor ve bilim adamlarını testlerden korkuyor diye yaftalıyorsunuz? yani siz de objektif değilsiniz. hem hangi birimiz tam olarak objektif olabiliriz ki şu dünyada? ben objektifim diyen yalancıdır.
Soran+1 yılDarwin ateist değildi. Tabii ki dogmalardan bahsedeceğim. Ortafa değişmez veriler varsa buna dogma demeyelim de ne diyelim? Sırf sizin inancınıza hizmet ediyorlar ve daha fazla ruhsal huzur sağlıyorsunuz diye kafa salladığınız bilim adamlarının sözleri neden vikipedi gibi bağımsız geniş ve etraflı sitelerde yayınlanmıyor? Ayrıca Türlerin Kökeni adlı kitabı da okumadığınıza garanti verebilirim. Çünkü eğer okumuş olsaydınız vereceğiniz cevaplar direkt kitap odaklı olurdu. Sizin beyniniz gerçekten harcanmakta. Düşüneceğiniz varsa da dinler köreltmiş sizin beyninizi. Ne demiş Lamarck kullanılan organ gelişir, kullanılmayan körelir. Dogmatik düşünceye dogmatik demeyip de ne dememi bekliyorsunuz? Soruma direkt yanıt olarak "İlginç bir kitap değil mi?" cevabını verişiniz baştan konu ile alakadar olmayışınıza işaret. Dini sitelerden bulacağınız sözümona bilimsel makalelerin benim nazarımda hiç değer taşımadığını bilin lütfen.
Soran+1 yılKendiniz de bir yorum katmayı deneyin cevaplarınıza. Bu aynen Kurandan ayet kopyala yapıştır yapmak gibi sizin davranışınız.
- +1 yıl
kitabın ilginç olduğunu soruyor olmam, kitabı okumadığım anlamına gelmez beyefendi. ben size ünlü bilim adamlarının , Darwinin absürt bilgileri üzerine söyledği sözleri alıntı yaptım. ne yani adamların sözlerini uydursa mıydım? ateistlerin Kur'an'ın cümlelerini kelime kelime cımbızlama olayına nasıl benzetirsiniz bunu? en azından ben size kişilerin cümlelerini kelime kelime verip de komik hale düşmedim.
bence siz kitabı kutsal moduna sokmayın da o kitaba yazılan reddiyelere de bir göz atın; ondan sonra gelip burada objektiflik taslayın. Darwin ateist değilmiş diyorsunuz yani bununla mı hava atacaksınız? Darwin'in agnostiktir ve bana göre ateist de agnostik de aynı kefededir. neyse uzatmaya gerek yok. iyi akşamlar.
Soran+1 yılBen Darwin'i dinine göre yargılayamazsınız diyorum. Yoksa isterse Yahudi olsun. Dinen bakacak olursak öldükten sonra size ne olacaksa o adama da o olacak sonuçta. Ben kitap içindeki bilgilerden bahsediyorum. Bu kitabı benim kutsalım olarak gördüğümü de nereden çıkardınız? Ben sadece başlangıç açısından biyoloji bilimine iyi bir giriştir, bir kaynaktır dedim. Tamam birtakım fikirleri günümüzde değerini kaybetmiş olsa da onca yıl sonunda bu güne kitabını bırakabilmiş olması da bir başarı değil mi? Ve çoğu görüşü bu günde de geçerliliğini korumakta. Hele önce bir siz Kuran'ı safdışı bırakmayı deneyin. Tartışmaya Kuran girince hem komik duruma düşüyorsunuz hem de kendiniz bana bir şeyleri kanıtladığınızı, belki de kendinizce laf soktuğunuzu sanıyorsunuz.
Soran+1 yılKuran bir bilim kitabı değildir diyorum. Safdışı bırakmakla kast ettiğim beyninizi tam manası ile kullanmanız idi. Kime anlatıyorum? Bulunduğum site ks :D iyi günler :))
Soran+1 yılKitabı okumadığınıza garanti veriyorum şu anda :)
Soran+1 yılKitabın ismi "tree of life" değil :D
- +1 yıl
çok komiksiniz. ben "tree of life" derken kitabın ismini kastetmedim zaten; Darwinist kaynakların üzerinde durduğu en önemli kavramdan bahsetmiştim; yani "hayat ağacı" yani Darwinizm'in fikirleirnin dayanağı. neyse, şu an ben şüpheliyim sizin kitabı okuyup okumadığınızdan yani Darwin'in fikirlerinden bihaber olmak bu olsa gerek. kitabın ingilizce ismi de "On the Origin of Species by Means of Natural Selection" belki anlarsınız. vaktim yok, uzaklaşın.
+1 yılOkumadım, ne diyor?
05 Yorumla
Soran+1 yılEvrim hakkında bilmek isteyeceğiniz hemen her bilgi üstünkörü bir biyoloji bilginiz var ise gayet anlaşılır bir biçimde aktarılmış. Merakınız var ise hemen bir çevirisini alıp okumanızı öneririm. İnsanı düşünmeye sevk eden bir kitap.
- +1 yıl
Bu adam yanlış mı anlaşılmış eveirim konusunda, yoksa ateist mi direk
- +1 yıl
Evrim
Soran+1 yılAteist değil. İnancına göre yargılayacaksak önce duralım. Ama kesinlikle yanlış anlaşılmış biri olduğunu söyleyebilirim. Cahil bir avuç insan tarafından teorileri çarpıtılarak anlatılmış ve "insan maymundan gelmiştir" gibi saçma bir önermede bulunmuştur ki evrim denince herkesin aklına bunun gelişi de ne denli bu adamın yanlış anlaşıldığının resmidir.
- +1 yıl
Evet o kısmını biliyorum olayın.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt