Sesli
Sessiz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kitap okumak kelime dağarcığını geliştirir.
Sesli kitap okumak diksiyonunu güçlendirir.
Bunların faydası olur ama ağzın iyi laf yapsın istiyorsan zeki olman gerekir
Kitap okumaya başlayıp Zeki olamam mı
Ona da fayda eder. Hangi konuda bilgi sahibi olmak istiyorsan onunla ilgili kitaplar okur ve öğrenirsin. Öğrendiğin, bildiğin konularda ağzın iyi laf yapar 😅
Bence sesli okunması daha iyi olabilir. Yüksek sesli kitap okumak, motivasyonunuzu kolaylaştırır. Dikkatinizi dağıtan bazı şeyleri unutmanızı ve kitap okumaya odaklanmasını sağlayarak, motivasyon yetisi kazanmanızı sağlar. Zihninizi hızlı bir şekilde çalıştırır. Ses ve zihin arasında bir bağlantı olduğu için, hafızanızı da güçlendirir.
Yüksek sesli kitap okumak, akıcı ve hızlı bir şekilde konuşmanızı sağlar. Okuduğunuzu duyduğunuz için diksiyonunuzdaki eksikliklerinde farkına varıp, düzeltme imkanı bulabileceksiniz. Konuşma bozukluğuna sahipseniz eğer mutlaka düzenli olarak yüksek sesli kitap okumalısınız. Böylece kurduğunuz cümlelerde hangi yerlerde vurgu ve doğru tonlama yapabileceğinizi de anlamış olacaksınız.
Cevap
4Cevap
Ağzının laf yapması zekâya bağlı. Kitap okumakla ilgisi yok, kitap okumak diksiyonla alâkalı bir durum.
Sesli okumanin çok laf yapıcagini sanmam diksoyonun düzelir
Sesli okursan diksiyonun düzelir ama daha fazla laf yaparmısın bilmiyorum.
Ne kadar sürede düzelir
gitçen aynaya karşı konuşacan boş yapçan he dersen ki var benim yaptığım boşu kaldırabilecek iyi dinleyen birisi gitçen konuşçan he nerden biliyorsun dersen bende yaptım aynısını papağan mode:on yap
İkisi de değil şerefsiz olman gerekiyor
Sesli oku
Çok alakasız şeyler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?