Selamlar :) Her konuda olabilir. Gerçekten etkileyen ve öğreten bir kitap önerebilir misiniz? Yarına gidip almayı düşünüyorum veya internet üzerinden sipariş vermek istiyorum..
Okuyup, etkisinde kaldığınız bir kitap öneriniz var mı?
Var çok var, bunlardan en kısası Antoine Saint-Exupery’nin küçük prens kitabı
- Kitap her ne kadar kısa olursa olsun yetişkinler gençler ve çocukların arasındaki farklara çok iyi parmak basıyor, yaşların getirdiği düşünme tekniklerinden tutun hayata bakış açısına kadar bir çok farklılığı ve bu farklılıkların getirdikleri sorunları ele alıyor kitap, bunun yanı sıra siyasi eleştirileri de içinde barındırıyor. Kitabın ana düşüncesi kısaca insanların çocuk hâlinin en önemli en güzel ve en değerli zamanı olduğunu söylüyor.
ikinci olarak bu kitaplar listesine Albert Camus’un Yabancı eseri var.
Bu eser gene kısa, küçük prens kadar olmasa da. Eserin ana fikri insan inancının hayatında olan değişikliklere ve onu etkileyebileceğini, hatta ölümüne yol açabileceğini bile söylemek. burada ana karakterimiz Mersault, ve kendisi varoluşçu bir insan. Kitabın en başından beri bunu belli ediyor. Annesinin ölüm haberini duyunca bunu kullanmasının tek amacı işinden izin almak. Annesinin tabutunun yanında ne gözü yaşlanıyor ne de üzüntüyü andıracak bir hareketi var. Çok atlıyorum ancak romanın en çarpıcı kısmı Mersault gibi vurdumduymaz varoluşçu bir kişiliğin. Romanda “arap” diye bahsedilen bir kişiye bir el ateş etmesi, ve öldüğünü bile bile üstüne dört el saha ateş etmesi sonucu mahkemeye çıkmasıdır. Bu mahkemede aldığı idam cezası hakim tarafından şöyle savunulur. Bir kişinin hareketleri diğer bir kişinin suçuna önsellik edebilir, bu yüzden bu kişi hem fiili, hem de kişiliği sebebiyle cezası ona göre verilmelidir. Bu Mersault karakterinin varoluşçu kişiliğinin onu idama götürdüğünün apaçık bir göstergesidir.
Bu romanlar arasında bu sefer türk bir yazar olan Yusuf Atılgan’ın Aylak adam eseri yer alıyor.
kitap gene çok uzun değil. Ancak içindeki konu aldığı şey genellikle insanların psikolojisi olsa da. Çok fazla konya ayrı ayrı el sahipliği yapmış olan bir kitap. Yusuf Atılgan’ın yazdığı bu eserde ana karakterimizin adı C. C zengin bir aileden gelme çalışmayan ve tam anlamıyla aylak aylak gezmekte olan bir insan. Kendisi ebedi aşkını ararken yanlış seçimler yapıyor ve bu yüzden romanda da aşkına asla ulaşamıyor. B karakterini onun ruh eşi olsa da o Güler karakterine açılıyor ve B karakterinin onun ruh eşi olduğunu çok geç anlıyor. Son anda kalabalıkta ruh eşi olan B’yi görüyor ve kalabalığa karışıyor, roman belirsizliklerle başlayıp belirsizliklerle bitiyor.
son olarak bu sıralamaya Harper Lee’den bülbülü öldürmek eserini koyuyorum.
kitap diğerlerine nispeten daha kalın. Kitabı ilk okuduğunuzda ırkçılığa çok sert bir eleştiri yaptığını görebilirsiniz. Ancak dikkatli bir inceleme ile aslında sadece ırkçılığa değil ekonomik burhanları da konu aldığını görebilirsiniz. Hikaye Scout diye bir küçük kızın gözünden anlatılıyor, bu kızın babası bir avukat ve siyahi bir adamı savunuyor. Yalnız siyahi adama atılmış bu tecavüz suçu bir yalan ve mahkeme bunu biliyor. Buna rağmen mahkeme siyahi adama (sanırım Tom’du) ceza veriyor, özgürlüğü için kaçmak isteyen Tom sırtından 14 kez vurularak beyazlarla dolu olan mahkeme, adaletin sembolü olan mahkeme, ve adaleti dağıtması gereken polisler tarafından öldürülüyor.
umarım bu liste hosuna gitmistir. Birkaç tane hoşuma çok giden kitapları derledim ve kabaca birazcık üstlerinden geçtim. Eğlenmen dileğiyle.
Çok teşekkür ediyorum genel açıklaman için.. Gerçekten çok güzel detayları belirtmişsin yazdıklarının ekran görüntüsünü aldım. Değerlendirmeye alacağım muhakkak...
Yüzüklerin efendisi tavsiye edebilirim, mutlaka duymuşsunuzdur ama yine bu ve bunun gibi kitapları seviyorsanız önerebilirim, aynı şekilde game of thrones ve hobbit kitaplarını da önerebilirim. Bunların dışında..
Açlık oyunları
Labirent
Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi – George R. R martin
IT (O)
The martian
Robert Jordan’nın Zaman Çarkı serisi bizi farklı karakterler, kültürler ve topraklarla buluşturuyor ve okuyucuların bu dünyada biraz daha fazla kalma arzusunu tetikliyor.Serinin ilk kitabı Dünyanın Gözü 1990 yılında çıktı ve seri toplamda 6 kitap olarak tasarlandı. Ama daha sonrasında 14 kitaba çıktı. 12. kitabı yazarken hayata veda eden Robert Jordan’ın orijinal notlarından yola çıkarak seri tamamlayan kişi Brandon Senderson oldu.
Gibi fantastik bilim kurgu ve dram kitaplarını da tavsiye edebilirim
Bebeğim kitap mı dedin... Yerimm. 😆😍 Hemen sana önerilerimi yapayım...
Seneca- Mutlu Yaşam Üzerine ~ Yaşamın Kısalığı Üzerine Nasıl mutlu olabiliriz, zamanımızı nasıl verimli değerlendirebiliriz, o kadar güzel anlatıyor ki, kısa ve su gibi gidiyor, fiyatıda gayet uygun, kesinlikle, şiddetle tavsiye ederim.
Paola Peretti- Kiraz Ağacı İle Aramızdaki Mesafe Ahh bu kitap beni çok etkilemişti okuduğum zaman, empati duygusunu, umut ışıklarını yaktıran bir kitap, bazı yerlerde duygulanacağına eminim. O küçük kıza sımsıkı sarılmak istedim... :')
John Steinbeck- Fareler ve İnsanlar Duyduğunu düşünüyorum kuzum. Belki de okumuş olabilirsin, ben yine önermek istiyorum. Yazarın bize mesajını anlamak çok önemli aslında.
Kuşum şimdi biraz yazmaya üşendim. 😄 Özel olarak yine öneririm sana. 😘
Bi ara çok uzun zaman önce Monte Cristo Kontu'na takmıştım. En sevmediğim kitapları da belirtmek isterim: Küçük Prens ve Şeker Portakalı kitaplarını çevremdeki hiç sevmediğim bi tip okuyup herkese ondan bahseder olmuştu beni o kitaplardan soğuttu gerçekten artık biri Küçük Prens ve Şeker Portakalı' ndan bahsedince direk ondan da soğuyorum.
Gazap Üzümleri Gizli Bahçe Koku Kızıl Veba Sözde Kızlar Körlük Filler Sultanı ile Kırmızı Sakallı Topal Karınca Siyah Lale İnce Memed Katip Bartley Karamazov Kardeşler
Bu kitaplar güzel kitaplardır. Az çok etki bırakır. Okumanı tavsiye ederim. Bol keyifli okumalar (:
Kürk mantolu Madonna ve kuyucaklı Yusuf bu kitapları okurken özellikle kuyucaklı Yusuf da tam bir küfür bozulmuştu O Yusuf yok mu o Yusuf bir elime geçirirsem sabahtan akşama döverim a**** çocuk ya