Bazen diyorum çok okuyım geziyim kültürlü olıyım, bazen de aşırı bi miskinlik çöküyo üzerime. Gerçekten nasıl kültürlü olunur?
2 ay
Nasıl kültürlü olunur?

Kitap okuyarak ve gezerek tabi ki, yani aslında bu size kalmış bir şey kültür olmak için illa çok okumak gerekmiyor yani tamamen öğrenmeye aç olmalısınız. araştırmalı bilgi edinmelisiniz. bu film ve dizi izlemek de olabilir. ya da daha önce gezmediğiniz yerleri gezebilirsiniz ya da belgesel izleyebilirsiniz bilim ile alakalı çok güzel belgeseller var mesela. bu yüzden genel olarak çok araştırmalısınız. kültürlü olmak için merak ettiğiniz ya da ilgi alanınıza giren konular varsa onların kitaplarını alabilir ve okuyabilirsiniz.
Kültürlü birisi olmak için hayatında ilk önce dini sorgulamalısın yaratılış ve evreni sorgulamalı anlamaya çalışmalı farklı kaynaklardan araştırmalısın sonrasında büyük bir değişim yaşayacaksın ve fikirlerin 180 derece değişecek şüphen olmasın ama ilk adım bu
Size güzel yönden şeyler katacağını düşündüğünüz belgeseller izleyebilirsiniz. Aynı şekilde kitap okuyabilir ya da ünlü sanatçıların hayat hikayelerini, eserlerini araştırabilir ve kendinize olumlu yönden katkıda bulunursunuz. Tiyatro, müze gibi yerlere gidebilir ve vakit geçirerek kültür birikimine aynı şekilde katkıda sağlarsınız. Sadece araştırmaya ve öğrenmeye açık olduğunuz sürece her şey çorap söküğü gibi gelir.
Bazıları kültürlü olmayı her şey hakkında fikir sahibi olmak her şeyi bilmek gibi görüyor ama yanlış, ilgini çeken bir kaç konuda en iyi şekilde bilgi sahibi olmaktır bence. Okuyarak, araştırarak gezerek bilgi sahibi olursun ilgini çekmeyen şey zaten aklında da kalmıyor insanın.
Cevap
4Cevap
Zorla olmaz ilgi merak lazım. Hani toplumda ben böyle olmalıyım şöyle olmalıyım demeyle olmuyor maalesef içten gelmesi gerek.
youtube u iyi kullan orada çok bilgi var
okuyarak gezerek
Kültürlü biriyle sevgili ol
Kitap oku
En İyi Cevap