Aww onları incelemeye bayılıyorum goth mimariyi harika yansıtıyorlar

Aww onları incelemeye bayılıyorum goth mimariyi harika yansıtıyorlar

Çok güzel ve ihtişamlı gerçekten.
1500 yıllık eski bir kiliseyi ziyaret etmiştim atmosferi bir başkaydı kilisenin ruhu hissediliyordu.
İbadedet mekanlarında her zaman bir ürperti bir tuhaf hissederim zaten.
Ve de dekorasyonu böylesine ihtişamlı görsel şölen olan yapılar konuşuyorlar sanki benimle.
En son KS yi bırakacağını görmüştüm sevindim kalmana.💛
Evet mimari açıdan kiliseler çok güzel gezmeyi ve incelemeyi çok severim.
Teşekkür ederim 🍀🦇
Teşekkür ederim 🥰
Bazilikalar Avrupa'da genellikle gotik, barok, romanesk gibi yapıntarzlarıyla bezenmiştir, günümüzde modern mimarinin gelişmesiyle farklı bir bakış açısıyla tasarlanmaktadır kar.
Zaten ezici çoğunluğunun yapıldığı dönem sanatın ve kültürün en elit olduğu yıllardı.
Haliyle bu mimariye de yansıdı. Sonuç bakmaya doyamadığın detaylarla dolu mekanlar.
Cevap
41Cevap
Özrllikle Köln katedrali büyülüyor insanı.
Kiliseler. ok sanatsal evet bende Kiliseleri seviyorum tabi ki.
Bazen bot olduğunu düşünüyorum duygusuz yorumlar ve düz veya çok akademik makale okudun sanırım
Senin düşüncen. ama bot değilim. Çok akademik makale de okumadım.
Vaov kimleri görüyorum. Evet kiliseleri gezmeye bayılırım. Çok görkemli ve merak uyandırıcı yapılar. Tarihi yapılar gerçekten hayranlık uyandırıyor.
iyi güzel ama dinsiz bir insan olarak şu yorumu eklemek istiyorum.
tüm dinlerde kocaman şatafatlı yapılara para, zaman, emek harcayıp sonrasında tanrıya olmasını istedikleriniz için dua ediyorsunuz.
bunun yerine ihtiyaçlarınızı gidermek için bir şeyler yapsanız dua etmeye de ihtiyacınız kalmayacak, dünya dualarla değil emekle dönüyor ve omzumuzda meleklerle gezmiyoruz. çocukken dinlediğiniz masalları bari büyüyünce sorgulasanız keşke.
@ahmetcann16 kibiri bende mi gördün göre göre. ölülere tapanların ölülerinin yarattığı kibir ne oluyor.
ölüye mi tapıyormuşunuz?
mimari sanat evet ama benim yorumum başkaydı. mahalle başı camimiz var bu ülkede 85bin cami var. önceligimiz bilimsel bilgiye yatırım yapmak mı yoksa şatafatlı dua yerlerine mi.
@ahmetcann16 ölüye tapmıyor musun
Ben niye ölüye tapayim? Hristiyanlik hakkinda bilgin sifir
@ahmetcann16 hristiyanlar ölmüş bir adama peygamber diye tapıp, ona dua edince hayatlarını değiştireceğine inanıyor.
İsa peygamber değildir 1. İsa mesihtir 2. Bence git arastir 3.
@ahmetcann16 hristiyanlıkta mezhepler var ve isa figürü mezhepten mezhebe degisiyor.
Isa butun mezheplerde mesihtir. Bizi yehova sahitleriyle karistirmayin
@ahmetcann16 isa sonuç olarak öldü ve hala tapıyorsun dediğim buydu ve mezarını acıp inceleseler hic bir mucize bulamazlar.
Isa'nin mezari yoktur cunku dirildi. Hadi ara bakalim Isa'nin mezarini. Torino kefenini arastirmayi da unutma
@ahmetcann16 isa nasıl dirildi. insan değil miydi
Aman tanrım dostum bari isayı eleştirirken temel şeyleri bilerek eleştir
isa yaşamış yok olmuş gitmiş, bizde kendi hayatımıza bakalım.
ama zor geliyor degil mi o kadar şatafatlı yapılar yapmışsınız, dua etmişsiniz, savaşlar yapmışsınız, din adamlarına para ve vergi vermişsiniz.
tüm bunların artık masal olduğuna nasıl inanabilirsiniz ki. isa normal değil yüce bir insandı aynen
Aynen kardesim aynen
Daha önce hiç kiliseye gitmedim o yüzden bilmiyorum. Ancak şu bir gerçek ki eski yapılarda sanat vardı işçilik vardı. O yüzden yapan kişi bütün hünerini gösterirdi. Şimdilerde böyle bir şey imkansız.
Genel olarak mimari yapıların sanatsal olduğunu düşünürüm. Ama kiliselerin ayrı bir havası var.
Aşırı güzel bence değişik tasarımlar fantastik dünya severim
Bulunduğum metz katedrali var 1550 de açılmış gerçekten mükemmel bir mimarisi var.
Mimari anlamında gerçekten iyiler, her detayı başka anlamlı.
Bakış açısıyla alakalı bir durum bu sanırım. Bana göre kiliseler oldukça kasvetli ve iç karartan yapılar. (Dini bir yorum yapmadım, sadece düşüncemi söylüyorum, saygılar.)
Aynen Con Vaynen ndmsmdmdmd
Notre Dame bu konuda aklımı alan bi mekan oldu. Saatlerce içinde oturup etrafı seyretmişsim. Mimari efsanevi
Güzel ama kendimi rahat hiç hissetmiyorum tuhaf
Boş süslemelerden ibaret geliyor bana. Pek bir şey yansıtamıyor.
camiler icin ne düsünüyorsun
@akillikiz321 Dini yerlerin temiz tutulması ve içeride saygısız hareketler yapılmaması dışında bir sorunum yok. Fakat süslemeler dini yerler için gereksiz masraf ve gösteriş gibi geliyor. Ben bir vaaz dinlerken süslemeye değilde düz bir zemine bakıp düşüncelere dalmayı daha çok tercih ederim. Benim fikrim bu şekilde. İslamiyette olmamasına rağmen yapılan minarelerin yerlerine camilere entegre kimsesizler için kalacak yerler yapılabilirdi. gibi gibi
@ahqqowp20 camiiile kilise, elma ile armut gibi değiller mi? çok benzer yerler, ikisi de ibadethane.
@ahqqowp20 ben bilimsel bilgiden baska batıl dayanaksız seylere inanmıyorum. omzunda meleklerle gezdigine inanıp buna din diyen biri gözümde sıfır :D
Sen bilimden de ilimden de anlamazsın. İnanç ve din zaten insanoğlunun fıtratın da vardır insan içgüdüsel olarak bir şeye inanmak ister. Din senin bu dünyada ki maneviyatını destekler. Bilimsel konuya gelecek olursak bana fizik kanunları ile yaratıcının olmadığını ispatlasana bi? Hadi bekliyorum.
Özelden tartışır mısınız? Sürekli bildirim geliyor.
Kiliseler çok güzel ve huzur verici daha önce ziyaret ettim hristiyan değilim ama mantıklı olsaydı hristiyan olurdum çünkü huzur dolu gerçekten
Sen hiç gözlerinde ki sanati görmüyorsun sanirim?
@aybüketfg fotoğraf sana aitse açıklamaya değer
Fotoğraf bana ait bu arkadaş nasılımda beni linçleyen tayfadan
Shdjdj fake mi zannetmiştin
Evet ama Türk değilmişsin sanirim Sırp Asıllı misin 🥲
Sen bir de venedik ve pariste olanları görsen hele ingiliz kraliyet ailesinin yaptırdığını
evet, bizde camilerimizin hem iç hem dış mimarileri maalesef çok kötü
her cuma gidiyorum , cok severim. hele ki içerideki tütsü kokusu
Kesinlikle katılıyorum çok sanatsal süslü bir mekan kilise.
Neredeyse bütün kiliseleri gezmişimdir hepsi birbirinden güzel
Tabi İstanbul için diyorum
Ayasofya da çok güzel dediler cami yaptık daha güzel oldu 👍
Ben de bayılıyorum heykelleri figürleri ve genel mimari olarak hayranlık uyandırıyor
Hiç kiliseye gitmedim merak ediyorum ama nasıl biryer diye kuralları neler gibi
Evet, kiliselerin iç mimarina hayran kalıyorum her seferinde, çok büyüleyici
Çok hemde bence dünya zaten sanatsal değil mi taşı toprağı havası ve eşsiz güzelliği biz sadece insan eliyle yapılan mimarilerden sorumluyuz.
Camiler de kiliselerde gerçekten sanat kokuyor aşırı beğeniyorum, ve bir sanatçı olarak gerçekten harika motifler işlemeler
Mimar Sinanin yaptığı camileri biseye değişemem
Cqmilerde nadiren iyi şeyler çıkıyor ve mimar sinanınkiler göz bebeği bu konuda
Gotik mimarinin sivri kemerli ve oldukça yüksek yapilmasinin sebebi tanriya ulaşma amacidir
Ruh karartan bir ambiyansları var. sanatsal olarak başarıları takdire şâyân.
Özellikle Ortodoks kiliseleri.
Sanatsal evel, katedraller de öyle.
Evet, Karaköy'deki Kırım Kilisesi şahane mesela.
Camilerden daha güzel
Değil
Camilerde cok sanatsal abla hic gordun mu
Çoğu değil
Bana da çok soğuk geliyor nedense
Kiliselere Ba yı lı yor umm😍
Gotik mimari tarz etkiler
Mimari olarak güzel yapılar evet.
Evet çok seviyorum. Çok huzur verici bir yer.
Kesinlikle çok ilgi çekici mekanlar
Evet çok güzell
evet beğeniyorum ben de
Gittik oraya da gittik
İlgilenmem camiler beni ilgilendirir
Gezdim güzel evet. Gizemli yerleri vardi
Camiler daha sanatsal
Değil
Nesini inceliyorsun acaba…
Evet görüntü olarak harika buluyorum
Hayatında cami yüzü görmedin sanırm.
Eski hafızım aşko