Çok süslü olmayan sıradan psikolojik gerilim bir film için.. 70 bin lira?
(Bilen birileri cevaplarsa iyi olur aslında)
Çok süslü olmayan sıradan psikolojik gerilim bir film için.. 70 bin lira?
(Bilen birileri cevaplarsa iyi olur aslında)
Normal şartlarda mümkün değil çekemezsin. Her şeyi geçtim, karnımız doysun yeter diyen alçakgönüllü 5 kişinin iki öğün günlük yemek masrafı bile bütçeni zorlayacaktır.
Ama ışık, kamera, ses, kurgu ve oyunculuk konusunda gönüllü destek olabilecek birilerini bulursan ve çok uçuk prodüksiyonlar peşinde koşmazsan ve çekim süresini uzun haftalara yaymazsan yapabilirsin. İmkansız diye bir şey yok. Ekibi ve çekim programını çok iyi planla ve kapasiteni bil, olmayacak işler peşinde koşma.
Bana sorsan kısa metraj için gayet iyi bir bütçe, Uzun metraj stresine hiç girme derim. Kısa filmlerden kazandığın deneyimle, ileride uzun metraj çekmek istediğinde rahat edersin.
Tabii ki çekilir ama dekor sahne işleri çok ucuza kaçar bu da kaliteden düşürür örnk veriyim hile dizisi ilk sezon 10 bin tl bütçe ile çekilmişti keza oyunculuklar kötüydü sağlam bir oyuncu koçu tutamamışlar aynı şekide kostüm mekan çok ucuza basite kaçılmıştı ama 3. sezonda artan bütçe ile her alanda gelişim gösterdi
Cevap
3Cevap
dekor parası bile yetmez he birde oyuncu paraları kameralar lensler kıyafetler kiralar en az 30 milyon tl gerekiyor eğer güzel bi senaryo yazdıysan bi yapım şirketi ile çalışabilirsin
İyi bir dizi için en az 100 bin dolar gerekiyor
Değer mi ki 70k vermeye
bütçe düşük, masrafını sen hesapla artık...
Çekemezsin bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?