Kitap okuma oranı düşük olsa da ilgi alanları açısından sormak istiyorum.
Açılışı yapıyorum bilim felsefe ontoloji kitapları ^^

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kitap okuma oranı düşük olsa da ilgi alanları açısından sormak istiyorum.
Açılışı yapıyorum bilim felsefe ontoloji kitapları ^^

Son zamanlarda kişisel gelişim ve psikoloji üzerine yazılmış kitaplara sardım. Sürekli bir şekilde kitap okurum. şu an ise bu kitabı okuyorum.
Bu moduma göre değişiyor. Çok uzun yıllar Dünya Klasikleri okudum, hala okur, çok keyif alırım. Üniversite ile beraberse felsefe, psikoloji, fizik gibi alanlara ilgim arttığı için bilim kitaplarına yöneldim diyebiliriz.
Bende bir kitap aldim ve kendimi o kadar eksik hissettim ki, o kitaba kendimi hazırlamaya çalışıyorum.
Kitabın adını benimle paylaşabilirsiniz çok sevinirim
Varlık ve hiçlik Jean Paul S. Sayın gizli her sorumu nasil buluyorsunuz ^^
Benim gezdigim kategorilerde soru soruyorsunuz. Aslında benim perspektifimden siz beni buluyorsunuz :)
Ben sizi bulsam sizin sorunuza gelirdim. Açıktan yakalayamadım henüz haha.
Açıktan yakalamanız imkansız, soru sormuyorum çünkü. Detaylı ve sabırla açıklama yapan birini görürseniz benimdir ahaha
Kitap için teşekkürler. Felsefeye ilgim vardır, okuyacağım
Tahmin ediyordum zaten. Aksi taktirde mutlaka fark ederdim. Bende çok az böyle uzun uzun yorumlar açıklamalar yaparım. O karşıdakinin verdiği algıya elektriğe bağlı tamamen.
Bu kadar hızlı yorum yapmanızı da buna baglamaliyiz o halde:) tahmin etmiştim
Eski bir alışkanlık diyelim.. Eski üyeyim efendim. Yolda bile yavaş yürüyemeyenlerdenim. Hayatı sollamayı görev edinmiş bir şahsım diyormuşum haha ^^
Fast & Furious diyorsunuz, anlıyorum
Alternatif yolları tercih ediyorum. Öfkeyle değil slow bir müzikle sakin bir yolculuk.
Mantıklı ve konfordan çıkıyorsunuz demektir.
Tercihler ve sonuçları önüne bakarsan sadece yolu ve hedefi görürsün. Arkana bakarsan sadece bıraktıklarını.
Ben o kadar rasyonel degilim sanırım. Metafiziksel boyutlarına da bakarım bir yolun bile.
Hayatta bir gerçekler var bir de gerçek zannettiklerimiz. Metafiziksel olarak nasıl bakılıyor tam olarak?
Rasyonelistlere göre siyah ve beyazdır hayat. Mutlak çizgilerle ortadan ikiye ayırır sizi. Oysa hayatın binbir türlü rengi var ve bazen planlarinizin üzerinde bir plan..
Hayatı siyah beyaz düşünürsek bütün güzellikleri reddetmiş oluruz. Hayatı renklendiren yegane şey sevgi olmalı..
Bugün içimden bunu geçirirken bunu söylemeniz güzel bir tevafuk oldu
Hislerimin kuvvetli olduğunu söylemiştim.. :)
Umarım dediğiniz duygunun soyu tukenmemistir. Zira hiç ümidim kalmadı olduğuna dair
Bende çok yanıldım ama mantığım en derin virajlardan kurtulmamı sağladı. Uyum sağlıyor insan bir süre sonra, ama arkasına baktığında tek kaybettiği zamanı değil aslında bazı duyguların onda köreldiğini görüyor. Kurumuş bir bitki tekrar yeşerir mi? Neye ihtiyaç duyar, güneş su mineral? Olasılıklar muhtemel sonuçlar hangisi bizi bulacak acaba.. Böyle düşünürken kolaya kaçma yolu buldum akışına bırakıyorum :)
Aksini düşün, sudaki aksini.
her şey güzeldir belki gördüğümüzden.
Hayal ederken kafanda kurgularken, sadece tecrübe ettiklerini katabilirsin. Elbette gerçek çok daha yakın bazen de yakıcı. Bazen rüyalarda o gerçeklik algısı değişebiliyor, belki de beynimizin bir bölümünü daha iyi kullanabiliyoruzdur. Lucy filmine gitti aklım.
Hayatın bizim tarafimizdan görünen kısmı kafar gorunmeyen kısmı da değerli ve hayatin içindedir.
Biraz hızlı yazınca hemen imla hatası yaptınız :D Elbette değerli, onları dahil etmezsek gerçeklikten koparız.
:)) Galiba öyle oldu biraz
Hiç açık vermemiştiniz tebrikler :D Birikimleriniz ilham verici.
Cümleler ve kullandığınız dil de sizin kimliğinizdir. Kimlik mühimdir beyefendi.
Benim cümlelerim karşı tarafa göre değişiyor ayna gibi yansıtırım efendim saygılar.
Ayna metaforu güzel bir metafordur. Insanın kendini bilmek ve törpülemek niyeti ile de kullanılır. Hayırlı akşamlar.
Fantastik, macera daha çok. Mesela bu üçleme gibi
Kalın kitaplar maceraysa rahat okunuyor.
Cevap
5Cevap
Bilim kurgu ve psikolojik.
Duygulara yoğunluk veren şiir tadında kitapları severim.
Korku gerilim vampir kurt adam tarzı severim
Şiir mevzularına ben ara verdim şahsen.
Edebi değeri olan kitaplar, daha çok öykü. Bir de düşünce yazılarını da severim. Metis yayıncılıkta çok iyi oluyor düşünce yazıları.
3 lu metis yayini sanırım okudun mu?
Felsefe, psikoloji ve ütopya konulu kitapları çok severim.
Oo derin mevzular :)
Kütleçekim kitabı hikayeleştirilmiş olarak mı yoksa tamamiyle bilimsel olarak mı yazılmış?
Tamamiyle bilimsel olarak yazıldığını düşünmüyorum bununla birlikte kütle çekim ile doğrudan ilişkili bir kitap okumadım.
Anladım gözüme ilişti ondan sordum bilimsel değilse ne anlamı var ki formülün açıklaması ve daha sonradan ondan çıkarım yaparak formüller olmayacaksa
Bilimsel makale yayını değil ki sonuçta. Yani meraklı veya bu konuda bilgi sahibi okuyucuların alması için çıkarılıyor. Bir çok belgeselde bile bir çok teorem daha çok mantığını anlatmak için hikayeye dayalı şekilde anlatılıyor.
Huseyin nihal atsiz in kitapları ve bu tarz kitaplar
Edebiyat yani? Daha ne okuduğunuzu ifade edemiyorsunuz.
Gerçekleri dile getiren kitaplar
Gerçekleri dile getiren kitaplar diye bir tür mü var?
Ben öyle tarif ediyorum
Sen daha ne okuduğunu bilmiyorsun içindekileri umarım anlayabiliyorsundur.
Tipik entelektüel argümanları. Neyi nasıl okuduğumu ve neler öğrendiğimi bilmiyorsun.
Argüman falan değil tipik bildiğin dümdüz çıkarım.
Tarihi olduğu gibi aktaran kitaplar gerçeği dile getirmiyor mu?
Hanefi Avcı'nın Haliç'teki Simonlar.
İsmail Saymaz'ın Şehvediye Tarikatı
Timur Soykan'nın Baronlar savaşı ve Badeci Şeyh'in sır odası
Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan Metastaz kitapları gerçekleri aktarıyor
Şiir kitapları cizgi roman
Dawkins aşığı olabilirim...
Okudun mu bu kitabı?
Dawkins'ten okuduklarım: tanrı yanılgısı, gen bencildir, kör saatçi, tanrıyı aşmak...
Hangisini önerirsin diyeceğim hepsini diyeceksin kesin :)
Psikoloji , roman , bilim kurgu okumayı seviyorum.
Çok güzel.
Roman agirli okumak.
Biraz olay örgüleri karışıksa, roman sonuna doğru ne oldum oluyorsun öyle de.
Seviyorum kafa yormayi, takip etmeyi ama akici olmayabiliyor, olsun. Ugultulu tepeler adli kitapta dediginiz gibi oldu ve pek akici gitmedi. Karismaya cok musait bir eserdi.
Bazı romanlar da tersten psikoloji yapabiliyor. Bilmiyorum pek bir şey kattığını düşünmüyorum ben. Hani böyle bilim tarih felsefe olsa en azından benliğine bir şeyler katıyor.
Tartismaya acik konular. Her kitaptan bir sey az ya da cok, ve kisinin algilama sekline gore ogrenilebilecegini dusunuyorum. Felsefe okuyup bir sey anlamayani da var, o kafa yapisinda biri icin harika. Tarih de ayni sekilde.
Tarih ben çok seviyorum fakat aklımda kalmıyor mesela. O yüzden okumuyorum o türü. Tartışılacak bir durum değil okuduğundan bir şey anlamıyor veya onu öylesine okuyorsan zaten kitap okuyorum demenin bir manası yok.
Pek bir sey kattigini dusunmemenize dedim. Simdi okur okumaz hissedilmese de hayatin icinde ilerleyen zamanlarda gozunuze carpiyor bir sekilde etksinin oldugu. Okumadigini anlamayinca evet, bir faydasi olmaz. Bos yere okumaktansa yarari olabilecek, ilgiyi ceken eserlere yer vermek en guzeli.
Iyi okumalar.
Korku
Tarih kitapları
Kitap hediye kabul edilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?