Kitabı açıyorum okuyorum hemen sıkılıp kapatıyorum lütfen bana bir tak tik verin nasıl seve seve kitap okuyabilirim.
Not ( cevap verirseniz bana çok yardımcı olmuş olursunuz.
Kitabı açıyorum okuyorum hemen sıkılıp kapatıyorum lütfen bana bir tak tik verin nasıl seve seve kitap okuyabilirim.
Not ( cevap verirseniz bana çok yardımcı olmuş olursunuz.
İlk önce kendini sorgulayıp hangi tür kitaplar sana daha çok keyif veriyor onu bulman lazım. Akıcı ve kendini okutan kitapları keşfedip ilk başta küçük bir vakitleri ayırırarak başlayabilirsin.
Zaten devamını merak ettiğin bir kitap olursa farkına varmadan bitmiş olacaktır kitap ve kitap okumanın zevkine vardıktan sonra ister istemez kitap okuma alışkanlığını edinmiş olacaksın.
Ne tarz kitap okuyorsunuz? Öncelikle bunu kararlaştırın. Kitap okumaya başlayan insanların yaptığı en büyük hata ise en çok okunanlar listesinde olan popüler kitaplara yönelirler çünkü herkes okuyorsa demek ki iyi kitap... Bu tarz düşünce içerisinde olmayın.
Kitap okuma alışkanlığı kazanmak için kendinizi zorlamayın, ne kadar zorlarsan o kadar sıkılırsın. Üç sayfa okuyun ve dinlenin hemen bitirmeye kalkmayın yarış içerisinde değilsiniz.
Eğlenceli kitaplar okuyarak başlayın, sonra onlardan sıkılırsınız ve tarih , psikoloji, felsefeye ilgi duymaya başlarsınız. Hep aynı tür kitap okumak da insanı sıkar, farklı türler okuyarak devam edin. Ama kitapları yarım bırakmayın yoksa öyle gidiyor mutlaka başladığınızı bitimeden devam etmeyin. 🙂
Eig seçeceğim yorumunu
Sevebileceğin , ilgini çeken basit ince kitaplarla başla. Her gün önce 10 sayfa okuyacağım diye ikna et kendini. Alışınca 20 sayfa yap bunu. Sevdikçe kendin okumak isteyeceksin.
Millet dalga geçerse 😔
Onlar kim oluyor da dalga geçiyor
Ne hadlerine?
Bir vur uçsunlar uzaya, madem dilin yılan gibi sokamıyor
Eig vereceğim yorumuna.
Cevap
9Cevap
Bence az az okumaya başla
Bunun yolu her gün sıkılsanda bir zaman belirleyip o zaman da okumaya çalışmak az ve sürekli olması makbul sonra zaten bir alışkanlık olur biraz diren
Kaç sayfa ve ya kaç dk? 😔
10 dk çok 😔
Yorumları okudum güzel tavsiyeler vermişler bende eklemek istedim. Sende olan sorundan bendede var çözümü birlikte kitap okuyacak arkadaş edin.
Arkadaşlar hepsi sereseri tipler
Ağır kitaplar okuma en baştan anlayabileceğin ve bağlanabileceğin kitapları seç her gün 20 sayfa oku bir süre sonra ister istemez 20 sayfayı geçeceksin yetmeyecek sayfalar 🙃
Demek ki okuduğunuz tarz farklı sevdiğiniz tarzda okursanız olur
Hangi kitapları tavsiye edersiniz😔
Aga telefon bağımlılığından kurtulursun okuma alışkanlığı kazanirsin
Telefonunu kıracam böylelikle telefon bağımlılığ ından kurtulucam😔 nasıl tak tik?
Günde 16 saat Instagrama girmek ne demek 😔
Ağa günde 16 saat Instagram😔
Cidden o kadar var mı ya ins sil bence , yani işini gören bir yer değilse.
İlk önce gerçekten ilgini çekecek içinde kendinden parçalar olan bir kitap bulmalısın.
Selamlar... Kitaplar hakkında bir bence yayınlamıştım, düşüncelerimi oradan okuyabilirsin. 🌸
Kitap okumak harikadir ama seni cezbeden kitap olmali. Yoksa o kitap bitmez. Bin muhtesem gunes ve ucurtma avcisini tavsiye ederim. Uzun sure etkisinden cikamamistim. Ayrica Ayse Kulin ve Zulfu Livaneli kitaplarida harikadir. Iyi okumalar
Sevebileceğini düşündüğün türde daha ünlü kitapları tercih edip okuyabilirsin. Okuduğun sayfaları her geçen gün artırmalısın.
Ilgini cekecek konulara yogunlas
Kafanda canlandır okuduklarını.
Okuyarak
Allah Allah ben sandım ki sıç*rak
Sjjsjs
Terbiyemizi takinalim pls
Sevdin yazıları okuyarak
bol bol kitap okuyarak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?