Okumasını ve yazmasını çok severim. Kitap yazmayı düşünüyorum fakat okurlarıma da bir şeyler katacak nitelikte bir şeyler yazmak isterim. Ne yazabilirim sizce?
Kitap yazmak istiyorum ama konu bulamıyorum, ne olabilir?
Aslında kitap yazmak konu ile ilgili bir durum değildir hayatınızdaki yaşamış olduğunuz şeyleri ve olmasını istediklerimizi üzerine ekleyerek ya da olamayacak şeyleri kafanızda canlandırıp onu yazılara aktararak hareket edebilirsiniz, her şeyden önce şunu unutmayın ki hiçbir yazılan kitap Bir nevi gerçeklik barındırmaz sadece insan hayatında yaşamak istediği şeyleri ya da yaşayıp da üstüne koyamadığı şeyleri aktarmak ister.
Roman veya öykü alanında bir kitabı yazmak için başlangıca değil, finale ihtiyacın var. Yani ben 'derin bir aşk romanı yazacağım' diyerek başladığınız eser yürümez. İskeleti, finali belirleyip geriye doğru oluşturman işini oldukça kolaylaştırılacaktır.
'İhtiras dolu bir aşk'ı konu edinebilirsin ama lütfen girizgâhın şu olmasın :
" Kasvetli bir ekim günüydü. Saçaklardan yağmur taneleri damlıyor, rüzgâr pencereleri vuruyordu. Cemile, her pazar sabahı olduğu gibi... "
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Haklısın finali belirlemek gidişatta yardımcı oluyor aslında.
1 kelime bul ve onun üzerine odaklı kitabını yazmaya başla... O kelime bir çok konuyu içerirse daha güzel olur. Bilim kurgu türünde yazarsan daha çok kabul görebilir.
Yanlış yerden başlıyorsun. Kitap yazma isteği değil anlatacak bir hikayenin olmasıdır kitabı kitap yapan. Önce bir hikayeyi tecrübe edecek ya da zihninde her detayıyla kurgulayacaksın. Zihnindeki o kurguya ait olacaksın. Sonrasında zaten onları dile döküp kitaplaştırabilirsin. Ama kitap yazma isteğiyle konu bulup yazmak etkileyici bir kitap ortaya çıkarmaz.
Konuya ihtiyacın yok. Anlatmak istediklerini yaz, sonra onları oku, yeni şeyler yaz, tekrar oku. Farklı farklı bolca da kitap oku. Okuduklarından yeni konular kendiliğinden ortaya çıkacaktır.
Milyonlarca kitap yazıldı, özgün konu bulmak imkansız gibi. İyi bir fikri olan zaten kendi yazabilecek düzeydedir. Kendi konunu kendin yaratmalısın.
Gerçeğe yakın konu üretmen gerekiyor. ya da yaşanmışlık bir olayı kaleme dökmek gibi. Blrde hangi konuda bir kitap çıkarmak istediğin önemli. Ben yazıyorum 8 cilt oldu şu an