Yıl başı ağacı maalesef bu yıl alamadım. o yüzden yıl başı ağacı süslemedim. ama yıl başı kutlamayı çok seviyorum aynı şekilde noel kutlamayı da seviyorum, yıl başı ağacı süslemek, hediyeler almak, o güne özel yemekler hazırlamak kısaca gerçekten güzel oluyor. özellikle Film/dizi izlemekte harika oluyor :)
Bunun dışında zaten cadılar bayramı da kutlamayı seviyorum, yani bunlara özel kostümler giymek ve arkadaşlarımız kutlama mesajları göndermek güzel oluyor. şimdiden sizin ve herkesin yeni yılı kutlu olsun ❄️
Yılbaşı diye bir günü kutlayan Müslümanlara sözüm. Gerisi üzerine alınmasın.
Ulan hem Müslüman'ım diyeceksin, hem ecnebiler gibi yılbaşı gecesi kutlayacaksın.
Ulan embesil, moron, koyun sürüsü gibi olan Müslüman kişi...
Peygamber Efendimiz el tırnağını keserken, kesim şeklini gören bir Yahudi çocuğun "aynı dedem gibi kesiyorsun" dedikten sonra kesim şeklini değiştiren bir Peygamberin varken sen yılbaşı denen 28 Mayıstan 13 Eylülden farkı olmayan bir günü kutlayacaksın haaa!
Aklına tüküreyim senin, Müslümanlığına da...
O tırnak kesimi değiştiren Peygamberim, "ben onlardan değilim" demiş yaşantısının her noktasında, sense onlar gibi olacaksın. Senin dini anlayışına tüküreyim.
Aynı zamanda yılbaşı gecesinde özel yemekler hazırlamak ve kalabalık eğlenceler düzenlemek de yine Hristiyan geleneklerine benzetildiğinden dinen caiz kabul edilmemektedir. Bununla birlikte yalnızca yeni bir yılın gelişini kutlamak konusunda tebrikleşmekte herhangi bir dini sakınca görülmemiştir.
Biz benimkiyle ortak karar aldık simsiyah giyinip yasla yeni yıla gireceğiz her defasında daha kötü gelen bir seneyi kutlamanın saçma olduğunu sonunda anladık umarım diğer insanlar da anlar😄