Genel kültürüm çok zayıf, nerden başlamalıyım?

Genel kültürünüzü artırmak için istikrarlı bir şekilde kendinize yatırım yapmanız ve size bu konuda eşlik edecek insanlarla bir arada olmanızda fayda var. Peki ama kısa sürede genel kültünüzü artırmak için neler yapabilirsiniz?Yabancı bir dil öğrenin:
Hangi seviyede olursa olsun yeni bir dil öğrenmek hayata bakış açısınızı genişletir ve farklı kültürleri tanımanızı sağlar. Bu yüzden ilginizi çeken bir ülkenin dilini sadece genel kültürünüzü artırmak için öğrenmeye başlayın. Bu konuda başlangıç için yabancı dil uygulamalarından yardım alabilir ve ücretsiz online yabancı dil dersleri ile de devam edebilirsiniz. Türk ve dünya klasiklerini okuyun:
Klasikler boşuna klasik olarak adlandırılmadılar. Bu yüzden hem ünlü Türk yazarlardan hem de farklı ülkelerin yazarlarından oluşan bir okuma listesiçıkarıp uzun süreye yayarak keyifle okuyun. Böylelikle sevdiğiniz edebiyat türünü ve yazarı da keşfedip daha sonra daha uzun ve detaylı okumalar yapabilirsiniz.
Araştırmak, okumak, dinlemek, izlemek, meraklanmak. bu yollarla gelişebilirsin. Örneğin ;
santrançtaki fil ne işe yarar diye araştırırken diğer taşlarında ne işe yaradığını araştırmalısın.
Birileri konuşurken dinler birşeyler öğrenirsin. ancak o bilgilerin doğruluğunu araştırmalısın
Atatürk'ün atının adını araştırırken köpeğinin adını öğrenebilirsin. Köpeğinin neden uyutulduğunu araştırırsın.
yani merak soruyu doğurur araştırma sonucu bilgi birikimin çoğalır.
Görüş
12Görüş
püf noktası çoğu şey hakkında bir şeyler bilmek ama asla her şeyi tam anlamıyla bilmemekte gizlidir. siz de genel kültür sahibi bir insan olmak istiyorsanız gidip de herhangi bir konu hakkında derin analizler yapan yayınlar okumak yerine daldan dala atlayan yayınlar okumalı, farklı çevreden insanlarla sohbet etmelisiniz. mesela günümüz şartlarında wikipedia denen nane var, kullanın onu efendim 🙂 ha bir de unutmadan; genel kültür denilen naneye artistlik yapmak için sahip olmayın. gerçekten bir şeyler bilmek hoşunuza gitmiyorsa hiç bulaşmayın...
Görüşünüzün son kısmına yani artistlik yapmak için öğrenmenin doğru olmadığı kısmına katılıyorum ancak herseyi tam anlamıyla bilmemek dediğiniz zaman o zaman artistlik yapmak için öğrenmek istediğiniz anlamı çıkmıyor mu?
Kitap okuyarak hem kelime hazneni geliştirirsin hem de diksiyonun daha iyi bir boyuta gelir. Bir de bulmaca çözmeni tavsiye eden olmuş. Ben de tavsiye ederim. Ayrıca herkesin izlediği kült filmleri de izleyebilirsin. Bence bu da önemli
Mesela bir ortama gir ama önce o toplumu üstten araştır ve biraz bilgiler edin sonra dahil ol ve herkesle iletişime geç herkesin farklı bilgileri daha kalıcı olur
Bir yerden okuyup öğrenmek %40 kalıcı olur görsel hafızan o kadarını hatırlar ama biriyle konuşursan hem görsel hem işitsel her uzvunla algılarsın ve %90a kadar daha kalıcı öğrenirsin
Bana göre öyle istersen dene
Bilimsel ve felsefi kitaplar oku, bulmaca çöz. Sadece bunlar bile seni oldukça ilerite götürür.
Her şeyden biraz biraz bilmen yeterli. Mesela ingilizcede en çok kullanılan kelimeleri öğrenirsin, gündemi takip edersin vs
kitap oku bulmaca çöz tarih oku bunlar etkiler tahminimce
Deniz atlarında erkekler doğum yapar. Bak başladın bile :D
Bu programı izle
https://www.youtube.com/embed/Jxbfzibjw_sNeden güldün?
Pardon sen gülmemişsin, sen neden güldün @bigemm
İnsanlarla tanisarak sohbet ederek , herkesten bir bilgi alırsın böylece araştırarak nereye kadar araştırırsinki
Hayat őğretir zamanla biyerden başlama.
Onedio 1. Sinif genel kultur testi
Aklına geleni araştır o. kadar
Kitap okuyarak
O yaş aralığındaysan geç kalmışsın 😂
Yakın tarih
Su içerek başla
Tarih
Yakın tarih...
En İyi Görüş