Kabiliyetin var olduğu belli ama eğitim alman lazım teknik bilgileri başka türlü öğrenemezsin. Perspektif, ışık gölge önemli ve kendi kendine zor birinin yönlendirmesi şart. Kalem seçimin de yanlış portre çalışıyorsun çizgilerin çok keskin daha yumuşak kalemle çalış.
Bu sana ve ne istediğine bağlı. Sen ne yapmak istiyorsun? Gerçekçi olacaksak sadece çizimle kalma tasarıma yönel derim. Atölye açar satarım veya ressam olucam diyorsan Türkiye'de para etmiyor çevren olacak bunun için ya da sokakta çizim yapar satarsın çünkü sanat farklı bir alan ve bizde eğilim ve talep çok az. Çizimi kullanacabileceğin alanlara yönel moda tasarım grafik tasarım gibi neye ilgin varsa ona göre ilerle.
İcra edilen sanatta ben daha çok anlatılmak istenen şeye odaklanıyorum. Çizimin çok iyi değil açıkçası ve bunun farkında olup geliştirmek istiyorsun çok güzel bir şey. Biraz yetenek işi açıkçası resim çizmek ve bence sende o yetenek var gibi gözüküyor. Şu görseli ortaya çıkarabilmek bile bir yetenektir. Mesela saç nasıl çizilir, göz nasıl çizilir diye aratarak videoları izleyebilirsin. Kısa bir dönem resim çizdim, sadece bir kaç çalışmam olmasına rağmen çok iyi şeyler ortaya çıkartmıştım. Resim çizen iki arkadaşım vardı ve bırakma, devam et deseler de ben resim çizmeyi bıraktım. :) Son olarak kursa gitmenin illaki faydası olur, başka başka teknikler öğrenirsin falan süreç biraz daha hızlanır ve yaptığın yanlışları kolayca değiştirebilirsin ama yetenek bana göre daha ön planda. Yeteneği olmayan birisine bütün teknikleri yalayıp yuttursan bile nafile.
Ne de cok resimden anlayan insan varmış ülkemizde hayrettt. Resime gelecek olursak. Güzel çizmişsin kanka. Anlatilmak istenende güzell. Ben cin ali çizimlerimle idare ediyorum. Bu nedenle bu yetenegi kimse keşfetmesin diye çizim yapmiyorum. Ama sen bayağı yeteneklisin bana göre. Devam et sanatla uğraşmak sana para kazandirmasa bile guzel bi' hobiye sahip olmuş olursun.🤙🏼
Gerçekten insana çok yönlü bakış açısı kazandıran entelektüel bir çizim. Sığ düşünmeyi reddeden, diyalektik düşünce yapısını enlerine kadar yaşatan, çağın ötesinde bir anlayış söz konusu. Her detayında hayatı daha da anlamlandıran ve kümilatif bilginin nirvanasından insanlığa göz kırpan bir yaklaşım ile çizilmiş inanılmaz bir eser olmuş.
Kursa falan gitmek istemiyorsan yetenek sınavına hazırlanırken yaptığımız belirli şeyler var onları yapabilirsin öncelikle düz çizgi çalışabilirsin boş iş olarak bakma cidden elini çok açıyor ve rahat çiziyorsun ondan sonra en basitten zora doğru perspektife başla yt den figür çalışmalarına bakıp temel bilgiler edinebilirsin eskiz atman çok önemli ilk eskiz yöntemini oturt bastırarak çizme özelliğin varsa H kalemle çiz çok silik geliyorsa b de olur olabildiğince silgi kullanmamaya çalış ondan sonra elinin geliştiğini anlıyorsun zaten ama tabi kabiliyete göre zaman alıyor
Peki hangi alanlar beni yüksektir daha doğrusu kariyerimi, aslında ben subay olmayı istiyorum ama subay olsam da olmasam da tasarım ile ilgili bi bölüm okumayı istiyorum, birde ben bakmadan çözemiyorum asla, kendini geliştirirsem peki istedigimi çizebilir miyim?
Ben de tasarımla ilgili okumak istediğim için grafik tasarımını seçtim hem lisede hem üniversite de sevdiğim bi bölüm uzaktan çalışma imkanı var eğlenceli tavsiye ederim hangi alanlarda seni yükseltir grafik tasarım, animasyon, illüstrasyon, resim iş öğretmenliği, moda tasarım, geleneksel sanat, heykel böyle bir kaç seçenek daha ilgilendiğin kısma göre değişiyor
Ben de aynı şekilde bakmadan çizemeyen tayfadaydım atölyeye başladığımda öyleydim ilk figür öğrendik oran orantıya göre sonra model çizimlerine başladık bir süre sonra oran orantı tamamen oturuyor modelin hareketlerini zamanla değiştirmeye başladık (internetten de fotoğraflar bulup ya da birini çekebilirsin) daha sonra imgesel tamamen hayalden çizimler yapmaya başladık figürü oran orantı bildiğin için oturtabiliyorsun bir süre sonra ama figürleri olabildiğince büyük çiz a4 boyutunda falan değil yani 35 50 ya da 50 70 ölçü ypman ve ayrıntı girmen daha iyi oluyor sonradan bunları imgesele çevirirsen resim konusunda ilerlemen daha kolay oluyor çünkü gerçek sahneler resmetmeye çalışıyorsun
Bütün fikirleri kendin mi bulmaya çalışıyorsun çünkü benim Hayal gücüm her ne kadar geniş olsa bile bir resme aktarabilecek kadar değil ve bir zaman sonra zaten tamamen tıkanıyor hiçbir şey aklıma gelmiyor asla başka bir resmi görmeden bir fikir yürütemiyorum falan
İlk başlarda hazır şeyler çizdik (yani hocanın o an konuya göre kendi çizdiği imgeselleri onunla birlikte çizdik) sonra hoca birden birlikte çizimi bırakıp konu vererek bizim çizimlerimizi bekledi haliyle afalladık ama nelerde eksik olduğunı görmeni sağlıyor takıldığın yerlerde ilk başlarda tabiki bişeylere bakabilrisin ama yavaş yavaş bi yerlerden bakmayı bırakman lazım şahsen ben hâlâ hayvan çizimlerini bakarak yapıyorum aklımda bi türlü tutamıyorum ama üstüne de düşmüyorum o yüzden o konuda hep eksiğim Yani sen de kendini ona göre ayarla figürü oturtabildiğine inanıyorsan bi kağıt alıp konu belirleyip neler yapabileceğine bir bak bence böyle böyle ilerlersin
Tabii ki açık özellikle grafik tasarım için yetenekli insanlar çok önemli direkt havada kaparlar her şey dijital ve gördüğün her şeyin tasarımı bizim sektörün elinden çıkıyor moda tasarımının da önü açık ama köklü okullarda okursan daha iyi olur diye biliyorum o konuda pek iyi değilim sadece bir sınavına girdim
Grafik tasarımda tek sıkıntı herkesin okumadan da yapabileceği bir şey olması o yüzden boş beleş insan çok oluyor bununda avantajları ve dezavantajları oluyor onu da senin yeteneğin lehine çevirir
var aslında ama baya bi gelişmen lazım önce gölgelemeyi öğren ışık açısına göre koyulaştır ya da daha açık yap geçişleri yumuşat resme de bağlı yumuşatma yuvarlak bir şeyse dönüş yaptığını belli eden hafif çizgiler olabilir teknikleri öğren resim çizerken sadece bilek oynar uzun çizgi çizerken dirseğinden itibaren aynı hizada kolunu hareket ettirirsin karakalem yaparken kalem fazla bastırılmaz önce objenin boyu orantısı yapılır sonra detaya ve gölgeye geçilir
En İyi Görüş