Bu soruyu cevaplarıyla birlikte okuyanlara basit ama bir genel kültür bilgisi katmak için bu açtım bu başlığı
O parlak gözümüze çarpan yıldız VENÜSTÜR Çoban yıldızı
Akşam Yıldızı, Sabah Yıldızı veya Tan Yıldızı
olarak da isimlendirilir
Bu soruyu cevaplarıyla birlikte okuyanlara basit ama bir genel kültür bilgisi katmak için bu açtım bu başlığı
O parlak gözümüze çarpan yıldız VENÜSTÜR Çoban yıldızı
Akşam Yıldızı, Sabah Yıldızı veya Tan Yıldızı
olarak da isimlendirilir
En parlak gözümüze çarpan ve asla gökte tepede yer almayan (ülkemizde) 3 parlak gökcismi: Venüs, Mars ve Jüpiter'dir. Venüs'ün bir diğer adı da Zühre'dir. Yunan mitolojisindeki Afrodit'in Roma mitolojisindeki adı olan Venüs'ten adını almıştır. Kadını ve kadınsılığı temsil etmekle birlikte bilindiği üzere güzellik tanrıçası Afrodit'in sembolüdür. Diğer yanda görülen Mars ya da Merih de yine Roma mitolojisindeki Mars'tan adını almaktadır. Yunan Mitolojisindeki adı Ares'tir. Savaş ve kaosun tanrısı olup Afrodit ile sevgilidirler ve gayrımeşru ilişkileri vardır. Eros bu ikisinin oğludur. Romalılardan aldığımız takvimde de Mart adının kökenine bakarsak Mars'ın ayı anlamına gelir. Diğer en parlak gök cismi olan Jüpiter de yine Roma Mitolojisinden gelmektedir. Yunan Mitolojisi'ndeki adı Zeus'tur. Gezegen'in İslami kaynaklarda adı Marduk olarak geçer ve kıyamette Dünya'ya çarpacağı rivayet edilir. Ancak aslında güçlü kütle çekim gücüyle, Dünya'mızı Güneş sistemimize dışarıdan gelen asteroit ve meteorlardan korur. Kendi yörüngesinde de bu asteroit ve meteorları da sürükler ve bazılarını da kendisine çeker.
Ispanak bilindiğinin aksine demir deposu değildir.
Uçaklarda check list yapılmadan kalkış yapılamaz.
Bios da aslında bir işletim sistemidir.
Ramler de aslında bir ssd olarak görev yapar ancak veri yolları daha geniştir.
Arabalarda verimliliği arttırmak için lastik basınçları çok önemlidir.
Almanyanın savaşı kaybetme sebebi ilk kod kırıcı ve bilgisayar olarak adlandırılan enigmanın ingilizler tarafından kullanılmasıdır.
Elektirikli otomobillerde soğutmak için sıvıya ihtiyaç yoktur.
Timsahlar avlarını öldürdükten sonra gözyaşı dökerler bu nedenle böylesi insanlara timsah gözyaşı dökme denir.
Malezya havayollarına ait mh370 uçağı hint okyanusuna düşmüştür ancak hiçbir iz bulunamamıştır.
Turboşarj olan arabalarda durduktan sonra 30 saniye kadar daha arabayı çalışır halde tutmak gerekir, turbo çok fazla ısı üretir o sebeple soğuması beklenir.
Daha uzar gider şu an aklıma bu kadar geldi.
Psikolojinin mihenk taşlarından biri olarak görülen Sigmund Freud aslında bir tane hastasını bile tedavi edememiştir.
Cevap
7Cevap
Tabi ki. Cevremde benzer sohbetler oldukca sorarim ve bilen kisi sayısı ne yazik ki %10. Soru cok basit. Türk marşını biliyor musun? Hemen hemen herkes ya İstiklal marşını ya da Osmanli marslarindan birini söylüyor. Ama Türk Marşı hemen altta paylaştığım Mozart' a ait. Hepimizin ezbere bildigi bir melodi ustelik.
https://www.youtube.com/embed/rrk-zuuc77UBunu biliyordum cezanın şarkısından önce öğrenen nadir insanlardanım ama güzeldi bu yanıt
Evet bende cok eski hatta liseli yillarimda da biliyordum ve herkesi de biliyor zannediyordum. Bilen cok azmış ve hala çok az bunuda görüyorum.
venezuela'ya adını venedikli bir gemi kaptanı "burası benim küçük venedik'ime çok benziyor" diyerek koymuştur.
Erkeklerin neden memeleri vardır?
Kromozom ile ilgili bir şeydir
Erkek XY
Kadın XX
Yani erkeğin yarısı kadındır.
Türk dilindeki adıda Çolpan'dır. Zühre de denir. onun insanları kötü yola düşüren bir melek olduğuna inanılır
İlki benden gelsin;
Süt aslında kemiklere zararlı.
Teşekürler, iyi günler 😂
Senden sonraki mi önce ki mi?
İnsan kanını sadece dişi sivrisinekler emer
Koalalar 20 saat uyur 4 saat esnerlermiş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?