Kitaplar birlikte yaşamak içindir de. Düşüncesiyle kendimce bir kitaplık yapmaya başladım. Başlara çok popüler olan kitapları alıp okudum. Kapaklarını beğendiklerimi okudum. Zamanla bu ilk okuduklarımın gençlik serisi diyebileceğimiz kitaplar olduğunu anladım. Çok fazla zevk alamayınca klasiklere doğru yöneldim. Bir kitabı çok beğendiysem. Yazarın diğer kitaplarına da şans verdim. Modern klasikler, Türk Edebiyatı klasiklerini seri olarak basan yayınevleri var onlardan seri olarak toplamaya başladım.
Bazı eserleri alıp okumuştum ve çok beğendim. Seri olarak alıyorum. Şu sıralar seri tamamlamaya çalışıyorum. Başka kitap almıyorum. Dikkatimi çeken bir kaç kitap daha varsa alıyorum.
Okuyacaklarımı da serilerden seçiyorum. Seride onlarca yazar var. Yeni tanışıyoruz çoğu yazarla.
Ben kendi kitaplığımi kurma kararı aldım bu beni teşvik ediyor çünkü sanada tavsiye ederim kitaplarına başladığın tarihi ya da aldığın tarihi at sevdiğin yerlerin altını çizebilirsin. Okunacak listemi de şu şekilde yapmaya çalışıyorum malum herkesin okuması ve belli bir seviye gelmesi gereken kitaplar vardır klasikler vs gibi bunların listesi her yerde var bulabilirsin. Ben bu okunması gereken eserleri söyle sıralıyorum bir Türk yazardan bir yabancı yazarlardan olmak üzere sırayla okuyorum. Hem dünyayı hem ülkemi anlamak adına sanada tavsiye ederim. Keyifli okumalar..
Okunacak listesi yapmıyorum, okumak istediğim bende mevcut olmayan kitapları not alsam da bunu belirli bir sıralamaya göre almam, hangisini daha çok istediğime karar veremiyorsam kura çekerim. Elimde mevcut olan kitaplar arasından okuyacaksam bana göz kırpan hangisiyse onu okurum önce.
Okunacak listesi değil de, para birikimim olduğunda ilk almak istediğim kitapları listeliyordum kendime. Şimdi e readerdan okuduğum için direkt biri önerince ya da gözüme ilişen bir alıntısı falan olduğunda direkt pdfini indiriyorum