⭐Siyasi görüşleri birbirine yüzde yüz zıt insanların sanat çerçevesinde bir araya gelip fikir ve görüş alışverişinde bulunabilmeleri gerçi muhteşem olur. Yine de bu fantastik bir yaklaşım olmaktan ibaret kalır bazen. Fazla idealist kalır, gerçekçi olmaz. Siyaset temelde toplumsal ve ulusal bekaya dayanır. O bekayı zedeleyen konu sanatın içeriğine de sızıntı yaparsa siyaset derhal ağırlığını ortaya koyacaktır. Belki de olması gereken de bu. Fazla da zorlamaya gerek yok. Herkes kafaca ve özce uyumlu olduklarıyla sanatı ve hayatı yaşamak ister.⭐
Siyaset tüm hayatımızı belirliyorsa, yaşam kalitemizi ve geleceğimizi etkiliyorsa, sanatçının da bunun üzerine söyleyecek sözü olmalı. Sözle, yazıyla, müzikle, boyayla, taşla... Kendine yakın görüş iktidarda olsa bile sanatçı her zaman muhalif olmalı... Suya sabuna dokunmayan sanatçı olmaz, sanatçı "bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın" diyemez. Gün gelir, bin yıl yaşasın dediği yılan onu da boğar veya ısırır.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Görüş
13Görüş
#selamgençlik 🍀🍀
⭐Siyasi görüşleri birbirine yüzde yüz zıt insanların sanat çerçevesinde bir araya gelip fikir ve görüş alışverişinde bulunabilmeleri gerçi muhteşem olur. Yine de bu fantastik bir yaklaşım olmaktan ibaret kalır bazen. Fazla idealist kalır, gerçekçi olmaz. Siyaset temelde toplumsal ve ulusal bekaya dayanır. O bekayı zedeleyen konu sanatın içeriğine de sızıntı yaparsa siyaset derhal ağırlığını ortaya koyacaktır. Belki de olması gereken de bu. Fazla da zorlamaya gerek yok. Herkes kafaca ve özce uyumlu olduklarıyla sanatı ve hayatı yaşamak ister.⭐
#tubasueda 🍀🍀
Siyaset tüm hayatımızı belirliyorsa, yaşam kalitemizi ve geleceğimizi etkiliyorsa, sanatçının da bunun üzerine söyleyecek sözü olmalı. Sözle, yazıyla, müzikle, boyayla, taşla... Kendine yakın görüş iktidarda olsa bile sanatçı her zaman muhalif olmalı... Suya sabuna dokunmayan sanatçı olmaz, sanatçı "bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın" diyemez. Gün gelir, bin yıl yaşasın dediği yılan onu da boğar veya ısırır.
Politikacıların kirli oyunları demek siyaset demek. Din ve devlet işlerinin ayrı tutulması gerektiği gibi sanatında siyasetten korunması gerekiyor.
Ben bunun mümkün olmadığını düşünüyorum sanat ve siyaset iç içe uzun zaman kalamaz çünkü sanat özgürlük ister siyaset ise bağlılık..
Sanat içinden geleni ister siyaset belirli kurallar dahilinde kalmak zorunda kalır hep
Sanattan siyasatten pek anlamam da, takip ettiğin bir kişiyi takipten çıkıp, aylar sonra tekrar takip etmene bir mana bulurum elbet.
Dedektif gibisin maşallah :)
Sır küpü gibisin maşallah 🤭
Doğru değil.. İkisinin de amacı farklı.. Böyle olursa kitleler karşı karşıya gelir ve sanata bakış etkilenir..
Futbolda da böyledir mesela.. Kulüpler buna özen gösterir..
Siyasiler de kulüplere aynı mesafede olmak zorundadır..
Siyaseti herşeyden ayrı tutmak gerektiğini düşünenlerdenim
Tabiki de evet. Bilhassa sanatçıların siyasetin, hatta hayatın her alında bulunmaları gerektiği kanaatindeyim.
Hayır, içi içe olması sanatın kalitesinin bozulmasına sebep olur
Alakasız iki ürün gibi ama bence uyumlu değiller uyumsuzluk resmen
Valla dinle siyaset iç içe bizim ülkede sanatın neyi eksik dinden
Herkes işine baksa daha iyi olur😅
Hayır doğru bulmuyorum
Hayır sanat ayrı bir kavram siyasette
Hayır bulmuyorum.
Heykeller ve siyaset ayrılmaz bir ikilidir.
Hem evet hem hayır
Doğru bulmuyorum
Kesinlikle hayır..
Siyaset de bir sanat