Düzenli kitap okuyan insanların ortalama 2 yıl daha fazla yaşadığını söylüyor bir grup araştırmacı. Sırf biraz daha fazla yaşamak uğruna kitap okunur mu?

Düzenli kitap okuyan insanların ortalama 2 yıl daha fazla yaşadığını söylüyor bir grup araştırmacı. Sırf biraz daha fazla yaşamak uğruna kitap okunur mu?

Insan eceli geldigi an ölür ama kitap okumanin faydalari gercekten fazla. Cok istesemde bu işi duzene oturtamayan biriyim. Her seye gercekten cok faydasi var ama sevecegim kitaplar alsam da 3. gun birakiyorum ne yazik ki. Hayatimda cok okuyan iki insan tanıdım.
Biri lisedeki ingilizce hocamiz cok okurdu. Ayni zamanda hukuk okuyordu. Bizi boş biraktigi zamanlar, donemin sonlari yani dersin olmadigi zamanlar, sinavdan önce hadi bu ders sinava calisin dedigi zamanlar ya ders calisir ya da kitap okurdu. Hic bos durmazdı. Ve kucuklukten beri okudugu cok belliydi. Bize hitabi, kurdugu cumleler, diksiyonu edebiyat hocasinda yoktu.
Bir diger kitap aşığı ise üniversitede tanıdığım yari turk yari hollandali bir arkadasti. Avrupa kulturunden ya da disiplininden de kaynakli olabilir cok okurdu. Evinde tv yoktu. Bir odayi kutuphane gibi yapmıştı. Kitap hediyelerine bayılırdı. Ingilizce, flemenkce, türkçe, almanca, ispanyolca bilirdi ve bu dillerden de kitaplar okurdu. Zaten asistandi o zamanlar. Simdiye doktor ogretim uyesi falan olmuştur belki. Kitap okuyan insan kalitesi diye bir sey var ve bu belli oluyor. Bende onlardan olmak istiyorum insallah basarabilirim
Uzun yaşam uğruna diye değil , kitap beni ruhen beslediği için ve sanki karşımda biri var da onla dertleşiyormuş gibi olduğumdan eksik etmem okumayı
Merhabalar 🤗
Ben Sırf uzun yasmaak için değil sevdiğim ve kitap okurken huzur bulduğum için okurum. Kitap okumanin uzun yaşatmasın nedenleri vardır;
Bunlar gibi birçok neden vae
Cevap
7Cevap
Stresi azalttığı için olabilir
Vakit bulamiyorum okumak icin bi baslamam lazim benimde
Herkesin alacağı nefes sayısı belli saçma düşüncelere kapılmayın
Uzun ömülü olmak istemiyorum max 65 zaten o zamana kadar dünya yok olur
Eğer öyleyse ölümsüzlüğünü ilan edecek bir sürü insan var :)
Daha uzun yaşamak uğruna yıkamayan insanlar var. Saçmalık tamamen.
yaw ecelininiz geldiğinde ölüyonuz alakası yok asdfasd
Kitap güzel yaşamak için okunur, uzun yaşamak için değil. Zaten uzun yaşama takıntısı olan mutlaka erken ölür.
Tezin öncülleri birbirini tutmuyor.
Milletin işi yok bunu mu araştırıyor
Allahtan çok yaşamayacağım
Yok aman kalsın.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?