"Şeytan Dante'ye şöyle dedi;
Tanrıyı gerçekten tanısaydın sen de ihanet ederdin."
"Geçmişteki mutluluğu anımsamak kadar büyük acı yoktur." İlahi Komedya, Dante Alighieri
'' Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil, bizim onda ne gördüğümüzdür. Sevgi dolu olanlar merhameti görür, zalim olanlar şiddeti. Zeki olanlar aklı görür, aptal olanlar kör inancı ; alimler bilimi görür, cahiller mucizeyi.''
Bab-ı Esrar- Ahmet Ümit
Bu kesit beni çok etkilemişti.
Ruhun mu ateş yoksa o gözlermi alevden
Bilmem bu yanardağ ne biçim korla tutuştu
Pervane olan kendini gizler mi alevden
Sen istedin ondan bu gönül zorla tutuştu
kitaptan bir söz : '' Varolmayışçıyım ''
Yazar : Su Polat
kitabın ismi : Lordum ben bir lolipopum
klasik edebiyatın dışında , harika bir kitap
Ah, Dante... Geçmişteki mutluluğu anımsamak var eder gerçek mutluluğu. Çünkü asıl gerçek mutluluk, insanın içini acıtan acıtmakla da kalmayıp kanatan.
Cevap
12Cevap
Umut doğar genelde umutsuz olduğunda - yüzüklerin efendisi
"Eski ve değerli kâğıtlara merakı olanlar bilir. "Zamana bağlı sararma" diye bir ifade var. Sayfaların bir diğer adı da yapraktır. Böylece vaktin rengi ortaya çıkmış oluyor. Sarı."
Yakın Şahitlik- İbrahim Tenekeci
"Hayatın içinde insanı aldatacak çok sahtelik var, asıl gerçek kalbimizde bir yerlerde".
Tarık Tufan- Kaybolan
Aşk böyle görünüyor olmalıydı, varla yok arası ve her an sönecekmiş gibi.
Bir Şey Olduğu Yok , Kevin Wilson
Şu an okuduğum kitapta altını çizdiğim alıntı bulunmamaktadır
İlahi komedya güzeldir. Yalnız buraya yakışmadı. Bu siteye çok ağır gelir çekmesin site
haklısınız :)
Dersim'in seyitleri sihlari remil atmışlar yıldıza bakmışlar silahlı çatışma yakındır bu savaş bizim zaferimizle sonuçlanacaktır usagimizi yerindirme bizi gübçlendirme bizi muzaffer kıl. Barboros Baykara dersim 1938
"İnsanın doğuşunu görmekten herkes kaçar, ama ölümünü görmeye koşa koşa gideriz. İnsanı öldürmek için gün ışığında geniş meydanlar ararız, ama onu yaratmak içi karanlık köşelere gizleniriz."
Denemeler/Montaigne
“Hiçbir yararı olmayacağını bile bile insan kalmanın çok önemli olduğunu düşünüyorsan, onları yendin demektir.”
Ben neyden korktuğumu öğrendiğim gün, senden korkarım kardeş
Dileğin gerçekleşmediyse hala gerçekleşme şansı var demektir
Bu kitapta yazılan her şey hisedilmiştir
Parmak uçları da dahil
" 0 zavallı çocukları üstlerine çöken o korkunç yükten kurtarmak gerek"
Ayaklar insan vücudunun en dürüst parçasıdır.
Yapabildiğim tek spor çay karıştırmak.😅
Kitap okumuyorum gazete olur mu
En son 15 yıl önce kitap okudum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?