Çok kaliteli kadın ressamlar var.
Kadın ressamların değeri neden bilinmiyor?
Haklısın , Sanatta bile cinsiyetçilik var
Bence kadın ressamların da değeri biliniyor
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Çok kaliteli kadın ressamlar var.
Kadın ressamların değeri neden bilinmiyor?
Bunun sebebi eski zamanda toplumda kadının yeri ile alakalı çoğunlukla. En bilinenlerden Frida var işte, özgün ve yeterince bilinmesini sağlayacak kadar eser çıkartmış kadın ressam maalesef çok yok veya biz bilmiyoruz. “Kaliteli ressam” olmaktan kastın iyi bi ressam olmak ise bunu belirleyen şey kendi ekolünü ve çizgisini yaratmış olması gerekmekte. Bunu yapan benim okuldan zamanında hatırladım bi 15 20 tane ressam var kadın. Ama az bilinmeleri tamamen eser ve sanatçı sayısından kaynaklanıyor bence. Bu da yine kadının anne olmasıyla veya başka sebeplerden kaynaklı sanata daha az vakit ayırabilmesinden kaynaklanıyor çoğunlukla
batı dünyasında yüzyıllar boyunca, kadınların yağlı boya tablo yapması ressamlar loncası tarafından yasaklanmıştı. yasağa karşı gelme cesareti gösterebilen bir kaç kadına da kilise ve lonca yapmadık zulüm bırakmadılar. sanat tarihinde cinsiyetçilik eşek gibi vardır.
Bu ülkede neyin değeri biliniyor ki? Toplumda kaç kişi görsel sanatları takip ediyor? 1000 kişiden 1 i ressam ismi ya biliyordur ya bilmiyordur. 90 milyonluk ülkede 1 milyon kişi bulsan öp başına koy.
Milletin. Sanatla ilgisi yok ki
Cevap
2Cevap
Haklısın , Sanatta bile cinsiyetçilik var. en kötüsü de kadınların değerini bilmeyen kadınlar
kadın ressamlar hakkında pek bilgim yok cumhuriyet dönemimizde bir Türk kadın resssam vardı o yetenekliydi ama en çok kadın ressamlığın ekmeğini yiyen frida kahlo bence yeteneksiz, resimlerini hiç beğenmiyorum sırf madur olduğu için bu kadar ünlendi feministler Allah katına çıkardı bu kadını
O kadar kaliteli ki bilinmiyorlar anam he.
Yok ciddiyim. İyi olsa bilinirdi, bu cinsiyetçilik kavramının arkasına sığınmayın artık.
Bir kadın olarak bunların palavra olduğunun farkındayım.
Varsa da sizin anlattığınız gibi değil. Şu an kadınlar el üstünde tutuluyor daha çok, o imtiyazı bu hakkı şu bilmemnesi diye.
Ne var peki senin fark ettiğin cinsiyetçi olan?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?