Kültürel olarak kendimi geliştirmek istiyorum ve bunun için sürekli kitap okuyorum.
İnsanların gözünde kültürlü profili çizmek istiyorum, böyle olur mu?
Kültürel olarak kendimi geliştirmek istiyorum ve bunun için sürekli kitap okuyorum.
İnsanların gözünde kültürlü profili çizmek istiyorum, böyle olur mu?
Kitap okumak kültür seviyenizi arttırmaz. Doğru kitabı okumak ve araştırmak önemli olan. öncelikle size farkındalık katacak şeyleri okumanızı ve beyin jimnastiği yapmanızı tetikleyecek eserleri okumalısınız. örneğin klasikler ve rus edebiyatı, kişisel gelişimden alaylı olan psikologların kitaplarını tavsiye ederm. Her çok satana ya da romanlara yönelmeyin. Çok güzel bir kitaplık oluşturun ve kitapları araştırın mutlaka toplu olarak alma imkanınız varsa sepet oluşturun ve sipariş verin ben öyle yapmıştım ilk başladığımda.
Tabi ki kitaptan bilgi önemlidir insanlar yazarın hayata bakış açısı sizinle aynı değil ise size birşeyler katabilme ihtimali var sonuç olarak.
Yeni hayatlar gözünüzün önüne gelecek.
Bir bakıma hayata farklı bir gözle bakabilme ihtimaliniz var tabi şunu da diyenler illahaki ben kitaptan öğreneceklerimi gerçek hayattan zaten öğrenirim.
Elbette gerçek hayatta ogrenirsin ama seni çok yıpratır ve mutsuz eder.
Bu şekilde bir tercih mi yapmak istiyorsunuz ya da sadece okuyarak bazı şeyleri tecrübe edinmeli miyiz?
Tabi ki kitapların yazmadığı bizim reelde görüp tecrübe edeceğimiz şeylerde olacak ama her şey değil.
Sadece kitaba kalmak olmaz.
Kalın sağlıcakla.
Bir kültür için sadece okumak yetmez. Bunu anlamak ve benimsemek gerekir. Yeteri kadar da irdelemek. Bu senin neyi nasıl okuyup anladığında bağlı olur. Yoksa istersen ayda yüz kitap oku yine işe yaramaz.
Kitabın türüne göre değişir. Hep kurgu okursan bir yere kadar kültürlü yapar ama sonrası olmaz. Kurgu olmayan, ilgini çeken konularda okumalar yapıyorsan evet kitap okumak seni kültürlü bir insan yapar
Cevap
14Cevap
Evet yapabilir daha bilgili olursunuz
Aslında çoğu alanda bilgi gerekiyor. Kişisel gelişim tarih güncel bilgi her alanda olması lazım. İster kitap ister gezerek ama farklı alanlar önemli. Hitap etmen de önemli. Senin yaşlarında bilgi konusunda baya depoladım ama bu bilgiyi hemen kullananamıyorsun ortalama 25 den sonra olgunlukla beraber daha iyi olabilirsin. Yılları iyi değerlendir çünkü zaman çabuk geçiyor
İnsanların gözünde değil Allah'ın gözünde ne olduğunuza bakın lütfen kitap okumak çok güzel bir eylem ben bu ara çok boşladım ki umarım toparlanırım da okurum 🤲 en iyi arkadaş okumak tabiki çok güzel ve geliştirici bir şey tabiii ne okuduğunuza bağlı !
Gösteriş için okuyacaksın yani? hmm..
Bu düşünceyle yola çıktığın için pek bir yol katedeceğini sanmıyorum.
Seni kültürlü yapar ama insanlarla da konuşup bilgi alışverişinde bulunman lazım farklı görüş fikir düşüncelerle sohbet etmen faydalı olacaktır
Yapar ama sürekli roman tarzında okursan olmaz sana bilgiye dayalı kitaplarda okumalısın
Neden yapmasın? Ağacı kağıt haline getiren bilgi seni ne hale getirir?
bence okumayı bırak yaşama gir okuyupta yaşamda aslında o okuduklarının zerrresini bulamamak seni dahada kötü yapar
Sadece kendin için okumaya odaklan. Okudukça akıcı konuştuğunu, hızlı ve alternatifli düşündüğünü göreceksin. Yeterki her gün vakit ayır. Bu süre 15-20 dk bile olsa çok güzel. Mühim olan süreklilik
İlla ki havan değişir ve daha yaratıcı uzun cümleler kurabilirsin bocalamadab
evet çok yapar. ama aynı zamanda günlük gazetede takip et
Sadece kitap değil bir de hangi kitapları okuduğuna göre değişir
Sadece okumak değil gezeceksin de
Okuduğun kitaba bağlı
Okuduğun içeriklere bağlı
Okuduğunu anlamak önemli
Olur ama eğitim de önemli.
okuduğun kitaba göre değişir
Elbette
Kulturden once, ozguvenini gelistir bence
Evet