Bilinç nasil bilinçlenir, bilgi bilincin gelişmesi için yeterlimidir yoksa muhayyile ve sevgi şartmıdır? Bilim nasılları açiklar ama niçin leri neden açıklamaz? Bilincin sınırları varmidir?
Özgürlük biyolojinin sınırlarında boğulur mu? Tam bağımsız ve özgür bir zihin olur mu? Evrende hersey sınırlı ve ölümlü ama degisim ve dönüşüm sürekli devinim halinde ama bir ilizyon gibi bir anneden doğan çocuğun yeniden doğum yapması gibi.
Peki Evrenin hakikati gerçekliği ve nihai bir amacı varmidir?
Al sana çok bilinmeyenli bir denklem, cevabı soruyorsan sorma bilmiyorum. Her an her anda kalıyoruz.
Şimdiki zaman diye bir şey var mıki cevap arıyorsun?
Dualizm bu dünyanın kuralları gereği var kendimin yaşayıp yaşamadığımdan emin değilim ama tek bildiğim şey ben buradayım ve ben varım peki gerçekten sen varmısın benim için bir ilizyon olabilirsin muhtemelen sadece ben varım
Açık bilinç ikinci tekile tepkimede ise variz boş odada boşluğa seslenince sesin sana geri döner duvar nesnedir var mi var cansiz olguyu egale edebilirsin organ hastaliklidir ama var mıdır vardır
Yok yok her insanda hatta doğadaki bitki ve hayvanda mevcuttur insanda sadece bilinç duygu yetisi bir tık daha oldugu icin kullanabilir sadece yüksek bilinci harekete geçirmeli
Hissi kablel vuku konfor kolaklik değildir ki konfor alanını mücadele anında terketmek en güçlü insan karşısındakinden etkilenmeyen insandır burdaki etki zorluklar engeller vs her an anda kalmak istiyosan tabi