Prof. Emre Kongar benim en sevdiğim entellektüel ve akademisyenlerden birisidir. Her ikisi de felsefe öğretmeni bir anne babanın çocuğu olan Emre Kongar Ankara SBF İktisat ve maliye bölümü mezunudur. Ama biz onu toplum bilimci kimliğiyle tanırız. Bugün Tarihimizle yüzleşmek kitabından bahsedeceğim ama bunun hemen arkasında da Demokrasimizle yüzleşmek kitabının mutlaka okunması gerektiğini düşünüyorum.
Tarihimizle yüzleşmek kitabını okuduğumda gördüğüm şudur: Emre Kongar hoca hiçbir konuya ideolojik veya siyasi bir pencereden bakmayan, son derece dürüst ve objektif bir yazardır. Tarihimizle yüzleşmek kitabında Özellikle Abdülhamit kızıl sultan mı, ulu hakan mı konusunun toplumsal uzlaşı adına mutlaka okunması gerektiğini düşünüyorum.
Bir bakarsınız Osmanlı'nın borçlarının sadece Türkiye cumhuriyeti tarafından ödenmediği, Osmanlıdan kopan her ülkenin nufus ve yüzölçümü hesaplarına göre Irak, Suriye, Ürdün, Lübnan, Eski Yugoslavya, Bulgaristan, Arnavutluk, Yunanistan gibi ülkelere pay edildiğini ve bunun Lozan zaferinin bir parçası olduğunu anlatır. Bir bakarsınız Ermeni tehciri meselesini. Bir bakarsınız Cumhuriyet dönemi asker-siyaset ilişkilerini ve 1960 darbesini anlatır. Bir bakarsınız Turan Dursun, Bahriye Üçok, Uğur Mumcu, Ahmet taner kışlalı cinayetleri ve siyasallaşan dinci örgütlerden bahseder ve fetö olayını kendi bakış açısıyla anlatır. Bir bakarsınız osmanlının çöküş nedenlerini anlatır, bir bakarsınız türklerin müslüman oluşunu
Mutlaka okunması gereken eşsiz bir kaynak kitaptır. Bir de not düşeyim: Sağ tandanslı olarak bilinen Prof. İlber Ortaylı'nın Tarihimiz ve biz adlı kitabındaki görüşleriyle sol tandanslı olarak bilinen Emre Kongar hocanın Tarihimizle yüzleşmek kitabındaki görüşleri neredeyse aynıdır. İkisi de son derece objektif akademisyenlerdir

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer