Evet klasik eski bir soru ama olsun sorum lotr fanlarına. Özgün cevaplarınızı bekliyorum. Yani kartallar vardı madem sürüyle ne gerek vardı onca tantanaya?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Evet klasik eski bir soru ama olsun sorum lotr fanlarına. Özgün cevaplarınızı bekliyorum. Yani kartallar vardı madem sürüyle ne gerek vardı onca tantanaya?

Kartallar, Sauron'a bağlı uçan yaratıklara (Fellbeasts) yakalanma açısından çok daha büyük riske sahiptir. Yani saklanma ihtimali oldukça düşüktür bir kartalın. Ayrıca bu yüzük, aklı etkileyip de yoldan çıkarma özelliğine sahip olduğu için yolculukta yakın temasta olunacak olan kartalları da etkileyebilir; onların da aklını bulandırarak görevin başarısız olmasına sebep olabilirdi. Yani öyle birisi olacak ki yüzüğü taşıyacak ve yüzüğün etki alanından korunacak kadar güce daha az düşkün olsun. İşte bu da Hobbitler denen halktır. Buna rağmen Frodo bile son anda yüzüğü atmakta tereddüt etmiştir.
Ama filmin sonunda görüyoruz ki Kartallar nazgulleri paket edip bırakıyor. Bindir galadireli elrondu gandalfi da şimşek ata ata giderlerdi bence. Yüzüğü de birine taşıtmak yerine versinler express kargoyla minastrithe. Gondordan da bir zahmet kartalla gitsinler o kadarcık yolu
İşte orası da kesin değil yani Nazgullar da kazanabilirdi havadaki kapışmayı. Ayrıca filmin sonunda, dokuzların en muazzamı yoktu.
Doğru angmarlı reisi pelennorda harcadılar. Gandalfı yiyordu o teke tekte mesela. Ama Moriadan geçerken de hayvan gibi dikkat çektiler zaten. 4 tane andavalli hobbitle o yola gireceğine kartal planı da denenebilirdi. Sonuçta ilki de sırf Tolkien öyle istedi diye oldu. Gerçekte olsa ilk mevzilere bile yaklaşamazlardı
Aslında Gandalf'a karşı kazanması çok zor zira Gandalf bir Maia'dır. Cadı Kral ise yalnızca güçlendirilmiş bir insandır.
Baston patoz olurken maialıktan eser göremedik. Zaten bu Gandalf daha önce de 2 kez asayı kaptırdı ya da kırdırdı. İyi niyetli ama uzaktan eğitimle mezun olmuş bir maia olduğu kanaatindeyim
Kitabında var olmadığını duymuştum o kavganın yani yönetmenin uydurması.
Hocam kitabı da eser filmi de eser. Kitapta yoktu demek bir bahane değil. Gandalfta bir basiretsizlik var mı yok mu dürüst ol :D Üstelik ben eski çizgi film versiyonunu izlemiştim 70lerden kalma olanı. Orada da vardı aynı sahne. Kitapta de olması muhtemel bence
Gandaf'ın liderlik vasfı yok. :D
Gandalf SSKyı batırdı:D
Cevap
1Cevap
Bu soru çok klişe internette. sanırım nazguller olduğu için
Yüzügn tesiri hayvana geçerse
Yüzük ya uçarken aşağıya düşerse
Ayrıca kartalla gitseydi hikaye hic aksiyonlu olmayacaktı
Hayvana geçse hayvan daha aklı başında davranırdı. Koca seri Frodo malının iç buhranlarıyla içimiz sıkıldı. Ama aksiyon olayı azalırdı tabii ona diyecek bir lafım yok
Film de beğenmedign karakterler olabilir ama onları elestirirken bile aslnda kendi uslubunu ortaya koyuyorsn
Frodo duygusal ve melankolik bir karakterdi gayrt naif bir tip sam ile dostlugu da cok özel gelgitleri olması son derece dogal yüzügü onun gibi kırilgan ve saf ruhlar taşımalıydı zaten
Tabii ki kendi üslubumla eleştiriyorum. Bu arada beğenmediğim karakterler değil. Hobbitlerin silikligi tam olması gerektiği gibiydi. Sam in düpedüz Froda'ya aşık olması ise tam hobbitlikti.
Haha evet sam frodo ya karşı cidren kendini ona adamış hatta aşık olmus gibi gözüküyordu bu detayı ben gözden kaçırmısm iyi ki hatırlattn sam galiba gizli bir kahraman olabilir yüzügn yok edilmesinde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?