Geçenlerde iş arkadaşım bana sen çok kültürlü birisin, boş zamanlarında kitap okuyorsun dedi. Kitap okumak insanı kültürlü insan yapıyorsa eğer, kitap okumayan insanlar kültürsüz insanlar diyebilir miyiz?

Geçenlerde iş arkadaşım bana sen çok kültürlü birisin, boş zamanlarında kitap okuyorsun dedi. Kitap okumak insanı kültürlü insan yapıyorsa eğer, kitap okumayan insanlar kültürsüz insanlar diyebilir miyiz?

Roman okumak entelektüel kültür seviyesini artırmaz.
Türkiye'de kadınlar roman okuyarak aydın kişiliğe sahip olduğunu düşünür ama hiçbirinin bilimsel bir çıkarımı var mıdır? Yok.
Ben 3597 kitap okumuş biriyim.
Son 7 yıldır kitap okumuyorum.
Diferansiyel formüller ve hesaplamalar yapmak bana daha çok huzur veriyor. Kitap okuduğum zamanlar ise genellikle kamp yaparken.
homeros yazmış mö 8. yy’da ilyada’yı. mö 620 yılında thales ile başlar bilim. platon’lar socratesler. antik yunan, antik mısır, konfiçyus. isa, kavimler göçü, islam, hicret. engizisyonlar. 8-13yy islamın altın çağı.
12. yy hümanist reformu, 14. yy bilim reformu. martin luther. ortaçağ. inkalar, aztekler, aydınlanma çağı. fransız devrimi. sanayi devrimi
yakın dünya tarihi. isyanlar. toplumsal ayaklanmalar, değişimler.
şiirler şairler romantizmler, fikir insanları, icatlar, teknoloji.
beyni donanımlaştırmadan mümkün değil kültürlü olamazsın. insanın değişimi, dünyanın değişimi, toplumun değişimini bilmeden olmaz.
yaşayarak gezerek bir yere kadar entelektüel bir kişilik kazanırsın ama o da kitap okumadan olmaz
Cevap
4Cevap
Katılmıyorum kültür kitapla ilgili değildir
Bulundugun konumu durumu degistirecek tek sey bilgidir burada önemli olan nasıl kitaplar okuduğudur
Wattpad ergen romanlari okuyanla kitap okumamışlar ayni seviyede zaten
Sadece kitap okuyarak kültürlü olunmaz ki. Kitap okumayan birisine de kültürsüz demek doğru değil
Kültürün iyi bir tanımını yapmak lazım bu soruya cevap verebilmek için
kitap okumayn insan boş insandır hatta boş değil boş oğlu boştur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?