• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Kültür & Sanat

Bilgi nedir sizce?

sıfırnitelik
sıfırnitelik Takip Et
Xper 6 Yaş: 35
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
Zeka mıdır, akıl mıdır, cok okumuşluk mudur.. ? Her ne kadar zeka olursa olsun, milyonlarca kitap okumuş olursan ol, bunu bilinçli bir şekilde kullanmayinca bilgi olur mu bu?
Bilgi nedir sizce?
Nedir Soruları Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• HasandırBenimAdım
    HasandırBenimAdım Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30 , eic 60%
    +1 yıl

Bal kız. Doğru söylüyorsun. Ulaşması anlık iş de. "İşleyemedikten/kullanamadıktan" sonra isterse Moskova metrosu kadar derin olsun. İşlemenin gerek şartı da sindirmeye (zamana) çengellidir tabii. (yeter şartlar ile zamanın yanına praksis vb. unsurlar da katılır.)

Bilgi... Türkiye'de para etmeyen şeydir öncelikle. A pardon, yanlış oldu. Para ediyor. Tüketim çağındayız ve "türlü türlü" bilgi (bazısı "dez"-"mis" ön takılı bunların) ustaca pazarlanıyor. Hayatımız, kamu spotu olmuş.

Bilgi için güçtür deniliyor. (Tahakküm amaçlı kullanılışını kastetmiyorum.) Tartışılır. Eski zamanın gerekmedikçe düşünmeyen bilgeleri bir yana. Eğer o "güçlü", bir denizci hikayesi bile anlatamıyor; bir seyahat ertesi izlenimini layıkıyla paylaşamıyor ise... Roka ile dereotunu ayırt edemiyorsa... Güç ile iktidarın ayırdına varmamız gerekir.

10 sene önce bir forumda paylaştığım bilgi içerikli topikler, ağababalarca eleştirilmişti. Eleştiri şu minvaldeydi: "Özümseyen entelekt, bilgi kusmaz."... Yine de ısrarla paylaşımlarıma devam etmiştim.

Bizler, "atılın", harekete geçmeyen eylemin gücüne inanırız. Göstermeden sezdirenlerdedir asıl hikmet, diye düşünürüz. Filmlerde, yakıp yıkan adamdan korkmayız da; kıravatlı bürokrat tipli kötü adamlardan çekiniriz. "Asıl güç onda" deriz. Atıl'da...
    Doğrudur. Bilgim, kutsalımdır deyu yahut başka sebeplerden, paylaşmamayı tercih edenlerdeki aysberg kütlesini burada da görebiliyorum. Ancak "zehabına kapıldıklarımız"ın yanında azdır.

"Paylaşma" kısmına gelirsek...

Bilginin "paylaşıldıkça" değersizleştiğine kanaat getirmiştir kimi zevat.

Evet, bir şeyin bol sürüm tedavülde olması onu değersizleştirir. Ancak kanı kaynayan bir afacana en elverişli firar imkanını da kalabalık bir aile sunar. Kalabalık, yokluğu absorbe/kamufle eder.

Odysseus, kendini sahnede anlatırken başından geçenleri dışarıdan izler gibiydi. Dante'den Joyce'a, "her şey olup bittikten sonra" nükteler katılarak anlatılan yaşamlar, işte ta oraya kökenlenir.

7
    8 Yorumla
    • éurythmic
      éurythmic
      +1 yıl

"Özümseyen entelekt, bilgi kusmaz." lafı oldukça doğru bulunması gerek aslında. Yersiz bilgi kusumu, ne alakalı biçimde fikir doldurur, ne de amacına ulaşır. Böylesi bir davranış, koyun götlü köylü kesime şatafatlı vecizelerden konuşmaktan çok da farksız değildir benim tarafımdan. Onların bahsettikleri/ele almak istedikleri durumun bu olduğunu düşünüyorum.

Öte yandan, bilgeliği ellerinde tutanlar, onu her gelen geçen serseme öylece sunmamalı. İnsanın onu alabilmek için hazırlanmış olması gerekir. Yoksa ona yararından çok zararı dokunur.

Üstelik birikimli değerli bilginin bir kriteri olmalı, basitleşmemeli. Bilgiyi arayan insan önce sınanmalı, buna layık olup olmadığı anlaşılmalıdır. Tüm bu tutumlar bir kıskançlık meselesi değil, bilgiye belli düzeylerde birtakım manalar yüklemek, onu yüzeyselleştirmekten korumaktır...

Yorumla
    • HasandırBenimAdım
      HasandırBenimAdım
      +1 yıl

@éurythmic. Değil mi ki polemiği sevdiğim, insanlara "bulaştığım" günlerdi. Aynı şahıslara "depresyonda olabilir misiniz?" yaftası ile karşılık vermişti, m. Doktor değiliz ama depresyonun ayırt edici özelliğinin sıkışmış öfke/karamsarlık olduğunu azıcık biliriz. Takdir edersiniz ki entelekytüel olmanın "kabullerinden" biri de yıkıcılığa varacak ölçüde eleştirel olmak, sürekli kara tablolar çizmektir. İşte bu kabullerden ötürü, aslında gizli depresyon yaşayan birinin yıkıcı tavırlarını "tarzları bu"ya yorulabilir kolayca. Öyle ki bazen yaşayan bile farkında olmaz.
      Şimdi bu adamların eleştirel tavırlarını örtülü bir depresyona mı vermeli; "tarzları bu" mu demeli?

Doğru tahmin ettiniz; oradaymışsınız gibi. Bilgi/fikir. Fakat internet ortamında bunu bilmek mümkün değil. Bahsini ettiğim yaftayı da ona atfen vurmuştum. Kısasa kısas. Bir sürecin nasıl aktığına dair genel fikriniz yok ise, sadece bir kesitinden yola çıkıp bütünden ayrı aldığınızda, yanılgı payı yüksek olacaktr.

Yorumla
    • HasandırBenimAdım
      HasandırBenimAdım
      +1 yıl

"Bildiklerimiz" denizde damla, kumsalda zerre. Bu site de -hep söylüyorum- Platon'un Mağarası. Işığı takip etmeye devam.

Yazınızın son kısmını farklı bir kulvara atacağım. "Paylaşmamanın" örtük kibrine inanır mısınız éurythmic. Grek Sütunu gibidir. O kibir bende yok, sizde de yok. Ancak "çok büyük" kafalarda olur ki, gerek şartı da "dolgun" bir backgrounddur. Yani kişi kendini o derece ispat etmiştir ki (edimlerle/yazılarla), artık "suskunluğu" bir madalya gibi göğsünde taşır. Anlıyorsunuz değil mi. Bu, başka türlü bir suskunluk. Aslında kibir ifadesi. Aylak Adam'da Atılgan'ın dediği "Onun büyük işler başaracağı umulur" safhası çoktan geçilmiştir. Büyük iş, başarılmıştır. Sıra, susmaktadır. Bunun bir level üstüyse, "saçmalamaktır." Geçmiş, heybetiyle oradadır ve bundan yüksünülmez. (Kimi sanatçılara baktığımızda, ayrıksı işlerin böyle geldiği görülür.)

Aslında cevap kısmında meze edilmemesi gereken, başlı başına bir soru olmalıdır..

Yorumla
    • éurythmic
      éurythmic
      +1 yıl

Bana kalırsa internet ortamında kişileri ayıklamak mümkün. Bilemiyorum, belki de sadece ben sezgilerimin doğru işlediği aptal düşüncelerindeyimdir.

Dolgun bir background. =) Güldürdü beni epey bu kelimelerin yanyana gelmesi. Anlatmak istediğinizi gayet iyi sezdim. Ulaşmak istediğim bir yüksekliktir aynı zamanda o nokta hali. Öte yandan bahsettiğiniz/bahsettiğim bu yüksekliğin, sizin zaten sahip olduğunuz bir niteliği olarak düşünüyorum. Gerçekten. Başkalarındaymış gibi konuşmayın şunu.

Dürüst konuşmak gerekirse benim yapım biraz "bilgiyi kıskanma" üzerine kurulmuş. Gerçi bilgiyi içten içe kıskanmayanların ilgi gösterdikleri kavram/veya olgu değildir zaten bu durum, diye düşünürüm.

Bunca bahsi geçen başka türlü bir suskunluk hali, en az bir kibir olduğu kadar bir yandan da erdem değil midir? , öyledir bana kalırsa.

Yorumla
    • HasandırBenimAdım
      HasandırBenimAdım
      +1 yıl

"... bir yandan da erdem değil midir?"
      "Sezinleyerek" katılıyorum bu tespitinize. Hatta arttırıyorum: En büyük erdemse, iki adım ötesindeki ceylanı pençeleyecekken "yapmamayı" tercih eden kaplanın, gerisin geri vakur adımlarında gizlidir. Ama burada da bir geri dönüşüm beklentisi yok mudur? Sinsice bir tahsilat. Huzurevi yardımlarını şova çeviren bir ünlünün tahsilatı. Galiba o ince çizgi, gerçekten hissettirmemekte. Yaprak kımıldamayacak ki, ona erdem denilsin. Kolay bir şey değil. Hırslar, malum

"Sezgi"yi 2 kez kullanmışsınız. Onu kaybetmemek de makbul bence. Bilgi fazlası ile dolaştığı için sezgilerini, mantıklılık hücresinde yitirmiş; duygusal dünyaları cılızlaşmış pek çok insan var. Onları, büyüdükçe ve işin matematiğini çözdükçe daha az "anlayan" bir çocuğa benzetebiliriz. Yani bir bakıma da iyi, her şeyi bilmemek. Dünya ne sıkıcı olurdu.

"... bilgiyi içten içe kıskanmayanların ilgi gösterdikleri kavram/veya olgu değildir". Bu yönden bakmamıştım hiç. Teşekkürler.

Yorumla
    • éurythmic
      éurythmic
      +1 yıl

Mahcup ediyorsunuz. Bu güzel karşılıklı konuşmalar için ben teşekkür ederim asıl.

Ayriyetten, ah o "yapmamayı" tercih eden kaplan var ya, ahh! ne denli büyük bir -ortaklaşa düşünceye sahip olma, başkalarında görme- sevinciyle ne kadar çok katıldığımı izah edemem size.

En büyük erdem olarak saydığımız bu şey, bir tür hor görme davranışı mı diye kendi kendime sorar, bir çıkmaza yakalanırım bu doğrultuda.

Teşekkürler, her şey çok güzeldi...
      Hoş kalın.

Yorumla
    • HasandırBenimAdım
      HasandırBenimAdım
      +1 yıl

Belki öyle (hor görme), belki değil. Belki ikisini de içinde barındırıyor; manik-depresif şekilde.
      Aynı çıkmaza sapmışız sizinle meğer :) Sapmaması zor özümseyip düşündüğünde.

Güzeldi gerçekten. İyi geceler.

Yorumla
    • sıfırnitelik
      sıfırnitelik
      +1 yıl

Şimdiye kadar sizi (HasandirBenimAdim) farketmemiş olmakla ne ayıp etmişim.. Görüşleriniz için teşekkürler.

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Halfling
    Halfling Takip Et
    Xper 4 Yaş: 38 , eic 76%
    +1 yıl

Bilgi bunların hiç birisi değildir. Tıpkı orada kullandığın diğer isimler gibi kendine ait bir özelliği belirtir. Zeka bilgi getirir, akıl kesinlikle bilgi getirmez bilgiyi kullanmayı sağlar, çok okumuşlukta bilgi getirir, bunun yanı sıra yetersiz bir soru olmuş, gezmek, görmek, herhangi bir durumu yaşayarak öğrenmek, işitmek, koklamak, hissetmek... bunun gibi daha nice şey sana bilgi olarak geri döner. Bana aslında bu soruyu sorarken "bilgili olmak" deyimi ile bilgiyi karıştırmışsın gibi geldi.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Kullanmayı bilen için, gerçek bir güçtür. Yoksa bilgi dolu bir robottan farkı olmaz insanın. Gezmek ve görmek yetersizdir. Bilgiyi kalp süzgecinden geçirip insanlara aktarmaktır mühim olan. İnsanlıktır.

2
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

2

Cevap

13

Cevap

• trebuchet
    trebuchet Takip Et
    Xper 6 Yaş: 38 , eic 35%
    +1 yıl

insanların bir bölümüne sahip olabileceği diğer bölümlerine de başka insanların sahip olduğu hazinedir. paradan değerli, aşktan daha önemlidir. insanı bir çok sıfata en başta da "kültürel" yönde daha gelişmiş olmasını sağlayan cümle öbeği. sevgi gibidir, paylaştıkça büyür, yayılır ve dağılır.

1
    0 Yorumla
  • pipiliperi
    pipiliperi Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37 , eic 31%
    +1 yıl

Bilgi bilgeliktedir. Kendini bilen farkında olan bildiğini düşündüğü şeyi yaşayan hep öndedir. Bir ekmeğin karnını doyurduğunu bilirsin, ama sana o ekmeği masanın üzerine koy ona bak onu yeme öylece bak dediğimde o tokluk hissini duyabilir misin? o bilgi onu yemediğin sürece ne işe yarar?

0
    0 Yorumla
  • okan2707
    okan2707 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32
    +1 yıl

Bilgi benim için bir destekçidir, tavsiyedir. İster sadece okursun ister okumakla beraber hayatınada uygularsın. Diğer soruna gelince kullanmadığın bilgiler zamanla bilinçaltında gizlenir. Ama sen onu çıkartamazsın. Bence kullanılmadığı takdirde bu kişi için bilgi olmaz.

0
    0 Yorumla
  • Pollux
    Pollux Takip Et
    Guru Yaş: 38 , eic 42%
    +1 yıl

Bilginin çeşidine göre de değişir efem. Kapasite denen şeyi es geçmemek lazım. Soruya gelince adı üstünde bilgi. Kişinin işe yararlılığı başka şeydir. Hey gidi Sherlock hey. Selam edesim geldi.

3
    0 Yorumla
  • ArLoNG
    ArLoNG Takip Et
    Bilge Yaş: 42 , eic 69%
    +1 yıl

Bilgi; beynin kendi varlığının güvenliği için beş duyu organını kullanarak duyumsadıklarını, önceki tecrübeler süzgecinden geçirdikten sonra elde ettiği kazanımlarıdır bana göre. Bilgi beynin besini/yakıtıdır da bir nevi..

1
    0 Yorumla
  • serdar137
    serdar137 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 37
    +1 yıl

Hayır tabiki olmaz
    Bilgi + tecrübe verim getirir..
    Bilgi isin akademik kısmı , çeşitli yollarla bilgi verileri alınır..
    Bakarak öğrenme
    Okuyarak öğrenme
    Anlatılarak öğrenme
    Model alarak öğrenme
    Deneme yanılma ile öğrenme vsvs

0
    0 Yorumla
  • metehanaydin
    metehanaydin Takip Et
    Xper 6 Yaş: 43 , eic 40%
    +1 yıl

"Bilgi paylastikca cogalir"
    Okumak yetmez anlatmak gerek, anlatmak yetmez dinleyen gerek, dinleyen yetmez ogrenen tesekkur edip feyz alan insan evladi gerek !.

0
    0 Yorumla
  • Paranoyak-Man
    Paranoyak-Man Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 69%
    +1 yıl

Okuyan, öğrenen, kavrayan bilgilidir.
    Okuyup, öğrendiklerini kavrayan ve bunları değerlendirmesini bilen kişi zekidir.

Akıl sadece araçtır, aracı nasıl kullanırsan öyle işler...

cut.

0
    0 Yorumla
  • İnnovator34
    İnnovator34 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33
    +1 yıl

her insanın sahip olamadığı özel insanların sahip olabildiği kültürü yansıtan otoriteyi yansıtan bir madde.. soyut.. yazıya dökülürse somut !

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Ruhun cinsiyeti yoktur. Çünkü cinsiyet fiziksel bir olgudur. Ruh ise "Latif" bir varlıktır; Gözle görülmez elle tutulmaz. Yani bir Işığın cinsiyeti olmayacağı gibi.

0
    0 Yorumla
  • Havenofear
    Havenofear Takip Et
    Xper 7 Yaş: 34
    +1 yıl

Bu siteye bu soru bu saatte ağır gelir işte. Bilgi veridir, doğru ve yanlış kullanımına başka bir isim bulabiliriz. Fayda-zarar gibi

0
    0 Yorumla
  • karanlık46
    karanlık46 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35
    +1 yıl

bılgı hıc bırsey bılmedının gostergesıdır bılgı ole bırsyedır kı ne kadar sey ogrensende hep cahıl oldugunu bılmektır

0
    0 Yorumla
  • angelicmelonpink
    angelicmelonpink Takip Et
    Xper 6 Yaş: 110
    +1 yıl

Bilgi en tatli şekilde paraya cevrilebilendir.

0
    2 Yorumla
    • İsviçreliii
      İsviçreliii
      +1 yıl

para etmeyen şey bilgi olmuyor mu? misal felsefeciler filan çok şey biliyor da pek para etmiyor yani piyasada öyle şeyler

Yorumla
    • İsviçreliii
      İsviçreliii
      +1 yıl

:D
      ...

Yorumla
  • İsviçreliii
    İsviçreliii Takip Et
    Xper 6 Yaş: 110
    +1 yıl

bilgi emektir...

1
    1 Yorumla
    • angelicmelonpink
      angelicmelonpink
      +1 yıl

Canim İsviçreli, adam en son " tek bildigim , hicbir şey bilmedigimdir" falan diyorsa fazla ustelemeyelim bence. Ayni sonuca ulasmisiz gibi geldi.

Yorumla
  • Sakat_Sinek
    Sakat_Sinek Takip Et
    Guru Yaş: 33
    +1 yıl
    Kültür & Sanat konusunda 315 cevap paylaştı.

Hepsidir bence

0
    0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > Bilgi nedir sizce?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Sizce hangisi bilgisi olan? 8 cevap verildi
Bilgi sizin için neyi ifade ediyor? 4 cevap verildi
Sizin için bilgi nedir, nasıl bir anlam taşır? 26 cevap verildi
Bilgisi olanlarr? 1 cevap verildi
Bu nedir sizce bilgisi olan var mı? 6 cevap verildi
Bilgisi olllllan? 3 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Evliler neden hu saatte burada?
  • Çekici görünmeye bağımlı mısınız?
  • Daha önce hiç kayboldun mu?
  • Birinin cüzdanında resminiz olacak kadar sevildiniz mi?
  • Astra J mi Astra K mi?
  • Eğer beni dış görünüş ve para için sevicek biri olucaksa hiç sevmesin kafasındayım?
  • Korku içerikli şeyler izlediğim zaman geceleri uyuyamıyorum, neden böyle oluyor?
  • Minyon tipli insanlar yaş aldıkça gerçekten daha mı güzelleşiyor?
  • Sizce ben bunu kaç dk da çizdim, bilene centro muzlu gofret alacağım?
  • Kot şortlar gerçekten rahat mı yoksa yazın daha iyi alternatifler mi var?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨