Şiir sözün belli bir anlamda yeniden doğması, can kazanması, dirilmesi, yeni bir ruha bürünmesidir.
Şiir okumayı seviyorsanız, edebiyatla yakından ya da uzaktan herhangi bir ilişiğiniz varsa ki hemen herkesin vardır; şiirleri yüreğinize en çok dokunan Türk edebiyatı şairi kim? Kimin şiirleri ruhunuza işliyor? Kimin şiirlerinde kendinizi buluyorsunuz, eksik yanınızı hissediyorsunuz?
Yok canım orası ayrı yoksa ne haddimize... Sloganik hiçbir şeyi ben de sevmem ama sen bir Mehmet Akif Ersoy'a, bir Aşık Veysel'e ve diğer sayamadıklarıma ölü diyebiliyorsan buyur.
Ben isimlere hiç bakmıyorum dahası önemli de bulmuyorum bana göre Mühim ve kalıcı olan şey kelam yani kelimedir. "Söyleyene değil söyletene bak" diye bir ifade vardır Anadolu'da o hesap Önemli olan söyletendir yani Allah'tır söyleyenin kim olduğunun hiçbir ehemmiyeti yok benim için... mesela Necip Fazıl'ın şiirlerini severim çok değerlidir Fakat sadece değerli olan şiirdir Necip Fazıl'ın kendisi için hiç de iyi şeyler söylenmez ama ölmüştür arkasından konuşmninn lüzum yok
Necip Fazıl'ın kendisi "kelam" için sadece bir vesiledir, asıl söyleten bellidir diyorsun yani. Haklısın, isimleri yüceltmenin bir anlamı yok fakat isimleri var eden, isimleri önemsememizi istemiyorsa isimleri neden var etsin? Demek ki kendisi önemsiyor o yüzden onların da hakkını vermek lâzım diye düşünüyorum ama tabii sana da saygı duyuyorum.
Yani... Türklüğe sadece ırksal bir nitelikten bakmanın hafif kalacağını, buna çok daha büyük anlamlar yüklediğini; Türklüğün bir şahsiyet olduğunu ifade eden birçok söylemi var. Henüz ideolojisiyle, fikriyatıyla ilgili yorum yapacak çapta bulmuyorum kendimi ama şairliği hakikaten de muazzam. Okudukça anlaşılan, ne kadar okursanız o kadar anlaşılan, okudukça kendini açan bir şair. Kesinlikle muazzam, kesinlikle eşsiz...
Nazım hikmeti seviyorsun ve en önemli şiirlerinden birine yaptığım göndermeyi anlamıyorsun kültürlü gözükmeye mi çalışıyprsun? İlgi için mi kıvranıyorsun?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
ismet özel
Öylesine güzel seviyorum ki seni.
Öylesine saf.
Öylesine temiz.
Öylesine derin.
Ve öylesine değil
~ Özdemir Asaf
Cemal Süreya. Sevda sözleri kitabını okuyorum. Çok etkilendim, kalemine sağlık.
Ölülerden mi
Dirilerden mi
Şairler ölmez.
Herkes ölür
Slogan sokak takımının işidir
Zamana direnmek..
Fanilerin haddine değildir
Yok canım orası ayrı yoksa ne haddimize... Sloganik hiçbir şeyi ben de sevmem ama sen bir Mehmet Akif Ersoy'a, bir Aşık Veysel'e ve diğer sayamadıklarıma ölü diyebiliyorsan buyur.
Bıraktıklarıyla hep yaşayacaklar.
Ben isimlere hiç bakmıyorum dahası önemli de bulmuyorum bana göre Mühim ve kalıcı olan şey kelam yani kelimedir.
"Söyleyene değil söyletene bak" diye bir ifade vardır Anadolu'da o hesap Önemli olan söyletendir yani Allah'tır söyleyenin kim olduğunun hiçbir ehemmiyeti yok benim için... mesela Necip Fazıl'ın şiirlerini severim çok değerlidir Fakat sadece değerli olan şiirdir Necip Fazıl'ın kendisi için hiç de iyi şeyler söylenmez ama ölmüştür arkasından konuşmninn lüzum yok
Necip Fazıl'ın kendisi "kelam" için sadece bir vesiledir, asıl söyleten bellidir diyorsun yani. Haklısın, isimleri yüceltmenin bir anlamı yok fakat isimleri var eden, isimleri önemsememizi istemiyorsa isimleri neden var etsin? Demek ki kendisi önemsiyor o yüzden onların da hakkını vermek lâzım diye düşünüyorum ama tabii sana da saygı duyuyorum.
Küfür ile mücadele etmeyi göze alana Türk denir.
İsmet Özel'in bu tanımı muazzam...
Yani... Türklüğe sadece ırksal bir nitelikten bakmanın hafif kalacağını, buna çok daha büyük anlamlar yüklediğini; Türklüğün bir şahsiyet olduğunu ifade eden birçok söylemi var. Henüz ideolojisiyle, fikriyatıyla ilgili yorum yapacak çapta bulmuyorum kendimi ama şairliği hakikaten de muazzam. Okudukça anlaşılan, ne kadar okursanız o kadar anlaşılan, okudukça kendini açan bir şair. Kesinlikle muazzam, kesinlikle eşsiz...
Eski solculardan...
Karşı cephenin açmazlarını da biliyor.
Bu da derinlik katıyor, kelamına...
Bence de... İllaki vardır kelamına etkileri.
19 doğru mu bu arada
Evet, doğru.
Ne okuyorsun
Henüz başlamadım üniversiteye.
Edebiyat okuduğunu düşünüp sormuştum poncik
Mantıklı bir tahminde bulunmuşsun ama aslında sayısalcıyım. Edebiyata ilgim var sadece. Seninki doğru mu, 36 yaşında mısın?
Abdürrahim Karakoç mekanı cennet olsun🤍
Lambada tıtreyen alev üşüyor..
Sorunu cok sevdim
Teşekkür ederim 😊 Mekânı cennet olsun Mihriban şairimizin.
İsmet özel, diğerlerinin şiirleri hitap etmiyor hiç
Necip fazıl, mehmet akif
Özdemir Asaf, Cemal sureya 💟
Ece Ayhan, Hasan Hüseyin Korkmazgil, Orhan Veli
Cahit Zarifoğlu.
Necip Fazıl
Cahit Sıtkı
Cok kişi var hepside burada
Cemal Süreya, Fazıl Hüsnü Dağlarca çok severim. 🖤
Nazım Hikmet ✨
Trum trum trak tiki tak
@FilNecati31?
Nazım hikmeti seviyorsun ve en önemli şiirlerinden birine yaptığım göndermeyi anlamıyorsun kültürlü gözükmeye mi çalışıyprsun? İlgi için mi kıvranıyorsun?
@FilNecati31 sakin ol biliyorum bir an anlayamadım sadece dalgınlığıma geldi
Orhan pamuk
Özdemir asaf
Ahmet Arif
Cahit Sıtkı Tarancı.
Cemal Süreya
Necip Fazıl
Soruma yorum yapar mısın
Kızlar, Rugan ayakkabı giyen erkek görünce ne düşünüyorsunuz? ↗
Ece Ayhan