Herkesin beyin algısı farklıdır kitap okuma sebebide ben lise üniversite zamanlarımda her gün bir kitap okurdum sebebi aklımı doldur boşalt yaparak sınav zamanında şok bilgileri kısa süreli belleğimde sorunsuz şekilde kısa süreliğine tutmak içindi ve müzik dinlemezdim Ama onun dışında tarih savaş kitapları okurken arkadan gelen betoven schiller ya da al marconi güzel oluyor
Ama genel olarak bir şeyler üretirken yazarken müzik dinlemek daha da ilham veriyor özellikle 19 yy müzikleri
Samimi görünüp görünmediğimi bilmiyorum ama bende onlardan biriyim. Merak edenler için sebebini de açıklayayım: Hem müziğe, hem kitaba ayrı ayrı zaman ayıramıyorum. O yüzden em müzik dinliyorum, hem de kitap okuyorum. Müziğin şiddeti, ritmi arttıkça kitaba olan ilgim ve okuma hızımda artıyor. Sanki olaylar daha da heyecanlı bir hal alıyormuş gibi geliyor ve film tadında ilerliyor benim için ☯
Gürültülü ortamdaysa insanın zihnini yalıtıyor ve kitabı duyabilmek için zihni hazırlıyor bu açıdan kullanışlı ve samimidir. Örneğin otobüste veya havaalanında kullanışlı oluyor. Ancak normal sessiz bir ortamda dinleyerek okumak kitabın sesini bastırabilir.
Bu laf bana mı geliyor? 😄 Müziksiz hiçbir şey yapamam ve kitap okurken de müzik dinlemeye alıştım. Kitap çok okuyorum çünkü. Tabi bazen zorlanırsam da atıyorum klasik okuyorumdur falan o zaman sözsüz müzik açarım ama illa ki bir müzik olmalı..
Onu denedim ve anladığım kadarıyla kitaptaki bölümü yaşatacak parçalar seçilmeli ayrıca sesi de hafif kısınca okuyabildim fakat o hâlde iken uzun süre boyunca konsantrasyonumu korumakta zorlanıyorum.
Bilmem ben okuyorum hatta ayni sarkinin neresinde ne okuduyysam ne hissettiysem aynini baska bi yerde dinlerken okudugum yerlerdeki konulari kafam tekrarlayip ayni hissiyata burunebiliyorum
Çok mantıksız. Hayatta öyle kitap okuyamam. Zaten başkası da okuyamaz. Aklı bir anda şarkıya kayar. Okuduğundan bir şey anlayamaz. Çok samimiyetsiz geliyor bana.
Lisedeyken 1Bestseller" denen daha sonra filmi yapılan kitapları okurdum. O zaman müzik dinleyerek okuyabiliyordum. Çünkü kitap yağ gibi akıyordu ve bir şey anlamaya çalışmıyordum. Bir klasik ya da daha derin kitapları okurken müzik dinlemek bence çok saçma ve gereksiz. Belki klasik müzik olabilir.