Sanatı, hayat tarzı, yaşadıkları, çektiği acılar ve büyük aşkıyla yirminci yüzyıla damgasını vuran Frida Kahlo'nun bugün 115. doğum günü.

Benim aklıma ilk olarak, kendisinin de hayatındaki iki kazadan biri olarak nitelediği "Diego" geliyor.
Sanatı, hayat tarzı, yaşadıkları, çektiği acılar ve büyük aşkıyla yirminci yüzyıla damgasını vuran Frida Kahlo'nun bugün 115. doğum günü.

Benim aklıma ilk olarak, kendisinin de hayatındaki iki kazadan biri olarak nitelediği "Diego" geliyor.
picassonun riveraya kahloyu tanitirken soyledikleri:
“sana onun esi olmani degil, islerinin hayrani olmani tavsiye ederim: aci fakat kirilgan, celik sertliginde ama kelebek kanadi inceliginde…
guzel bir gulumseme kadar sevilesi… yasamin aciligi kadar derin ve zalim…”
Cevap
4Cevap
Sadece sanat geliyor ötesi yok 😅 Hayatı hakkında üç beş bir şey bilseydim daha geniş yorumlar yapardım ancak elimden gelen bu kadar
Kendim. Hayatımızda benzer olaylar çok. Filminid izledim kendimden cok sey buldum.
Çocukken yapıyordum. Artık daha modern hobilerim var. Fotomontajla uğraşıyorum. Mesela dün annemle rahmetli anneannemi aynı sofraya oturttum 😅 anneannemle annemin sofrada hiç fotoğrafları yoktu
Fotoğraf düzenleme ve montajlama işi de resimdekine benzer olarak ışık, perspektif ve orantı bilinci ister... bu anlamda bakıldığında, resme de yatkın olabilirsiniz.
Resmi bir hobiden ziyade sanat olarak hayatınıza katmayı tekrar düşünün bence. Madem bunca yaşanmışlığınız var, bunu bir sanat dalını beslemek için kullanabilirsiniz.
Resime artık sabrım yok daha doğrusu artık hiç bişeye sabrım yok. Montajı da isteyen olunca kıramayıp yapıyorum. Yeni boşandım aynı Frida gibi kangren bir ilişkiden çıktım. Hiç bişeye tahammülüm yok. Ama ilerde toparlayacam düşünürüm tekrar
İlk olarak "Kimki acaba bu 🙄 Google'dan bir bakayım" dedim
Bir dik duruşun; kaç yenilgi, kaç gözyaşı, kaç kalp ağrısı ettiğini bilemezsiniz...
Bu kadın bir efsane aşkıyla yalnizligiyla güçlü duruşuyla hayata olan bakış açısıyla
Coco filmi. Ne muhteşem bi animasyon filmidir.
Ben pek beğenmiyorum onun tablolarını.
Güçlü ve özgüvenli kadın
Acı çekmiş bir kadın..
Hiç bir şey gelmiyor
Kaşları 🤣
Sıradışı tablolar
Birleşik kaş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar